Иде ми да си хвърля дипломата от ПУ

• 14 237
  • 225
  •   1
Отговори
# 75
Доктор титла ли е или награда?
Според мен е титла

# 76
 Ами то няма академичност в тая титла.

Така ли?
Аз пък мислих, че доктор хонорис кауза е научна степен. Конкретното е и звание.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Доктор

# 77
"Доктор Хонорис Кауза" е наградата,а не получава титлата доктор/за каквото и да е там./
Така си мисля аз....

# 78
  • София
Като е толкова успешен футболист, да го направят хонорис кауза на спортната академия, затам по му приляга. А сега е тъпо на квадрат. Разбирам я много добре авторката, то си е срамота, на всичко отгоре като го слушах  сутринта ректора, само ала-бализми приказваше.

# 79
А доцентът дали наистина ще напусне  Tired

# 80
"Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, „доктор по заслуги”, понякога съкращавано като д-р хон. кауза) или почетен доктор е звание ..."

според онази, която всичко знае - Уикито.

ето и продължението:

"... което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми” и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност."

# 81
  И аз така разбрах, че проекта стартира.
  До голяма степен е смешно, просто поради факта, че Стоичков е направо антитеза на всичко нАучно и учено, което човек може да си представи, но иначе, като вземем предвид, че е забележителен, пловдивчанин е, и има връзка с някакъв спортен проект на университета - не е толкоз странно.
 Социолога се изхвърля, да се прави на интересен.

Така ли?
Аз пък мислих, че доктор хонорис кауза е научна степен.

Ами не ... фактически не отразява някакви научни заслуги, може да се даде просто за юбилей или за подмазване на някого.  Или на някой политик, например, някой дарител...

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 13:29 от Iris04

# 82
  • София
Ако вече си е оплел кошницата на друго място. Иначе ми се вижда наивно, направо глупаво. И като напусне какво от това, ще им накриви на шапките и на ректора, и на Стоичков, ина всичките други!

# 83
Доктор Хонорис Кауза - звание /почетно/ за постижения в науката, образованието, културата.

# 84
Той не е преподавател само в ПУ, доколкото знам...
Не знам кой как си е оплел кошницата, ама тия от Ректората определено си я оплетоха. И не, не им завиждам. Жалки са ми!И винаги са ми били.. Tired

Спортът спада към културата..май  newsm78

# 85
Доктор Хонорис Кауза не е звание, което се дава за подмазване. Дава се мнгоо рядко и на много тесен кръг хора. Интересно кои са докторите хонорис кауза на СУ:

Александър Теодоров-Балан
Михаил Горбачов
Умберто Еко
Ришард Капушчински   
Валтер Каспер
Юлия Кръстева
Мерсия Макдермот
Харолд Пинтър   
Петър Увалиев
Ханс Франк
Марк Харис

Толкоз. За колко години съществуване? над 120. Са дали 12 звания ДХК.
как не са се сетили да се подмажат на Стефка Костадинова или да карат по списъка на Гоце, не знам. Нали е като орден Стара планина  Simple Smile http://bg.wikipedia.org/wiki/Носители_на_орден_Стара_планина

# 86
Социолога се изхвърля, да се прави на интересен.
[

Е, няма как да си изкрвя душата и да не призная, че и това е вярно. Все пак това звание носят още Христо Бонев, Георги Гергов... и други знайни и незнайни.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 14:15 от NinoTino

# 87
То да беше само ненаученото само при Камата ooooh!....
Въпроса е, че е доста спорен и като обществена фигура, само по спомени карам, без да търси линкове,
но беше рекламно лице на ВИС-2,
като селекционер фъркаше по софийските улици със едно синя лампа(без да има право) и хич не го беше срам, даже го играеше обиден,
разни неласкави изказвания за БГ и народи ни, пък от някои неща дето е казвал директно са ми се изчервявали ушите,
наскоро пак имаше клип в нета как нарича журналист "въшкар" и се държи като мутра....

Не ми се вярва, че в Англия при такова поведение някой университет щеше да даде доктор хонорис на сър Алекс Peace.

# 88
# 89
Ами преобладаващите са все Проф.Доц. и т.н. има две три издънки..спортен деятел и още нещо..ама на фона на мнозинството..

Абе, не знам, да правят каквото искат, все пак тях не ги еня нито за студентите, нито за университета, да не говорим за качеството на преподаване.

Общи условия

Активация на акаунт