Лидл ::9::

• 65 748
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Pb
  bouquet Довечера отивам за картофи  Simple Smile Вкъщи доста вървят.

# 196
  • Хасково
И аз си взех от силиконовите формички обаче са много миниатюрни и  не знам какви мъфини ще станат с тях. И за квадратната форма за кекс доста се колебаех и тя ми се струва мъничка, но утре май ще ида да си я взема. Искам да похваля захаросаните бадеми, доста са твърдички, но са толкова вкусни, че даже баба с ченето, намери начин да изяде половин пакет за отрицателно време tooth

# 197
Момичета искам да ви питам тези които имат силиконови форми.Мама ми каза ,че пишело да не се слагат на загрята повърхност и ме помоли да ви питам,слагали ли сте формата в загрята фурна??Иначе как ще се пече кекса???

# 198
Момичета искам да ви питам тези които имат силиконови форми.Мама ми каза ,че пишело да не се слагат на загрята повърхност и ме помоли да ви питам,слагали ли сте формата в загрята фурна??Иначе как ще се пече кекса???

Слагам ги направо на решетката във фурната, при това в загрята, имам няколко и не отскоро. Може би става въпрос за котлони newsm78, на някои от тях си пише на каква температура издържат. Peace

# 199
  • Пловдив
Няма проблем силиконовите форми да се слагат в загрята фурна.

Моля , някоя от пловдивчанки ако е виждала душ комплекта за баня -слушалка със шлаух +стойка
да ми пише. В Лидъл на Възстанически има само слушалки, но комплекти нямаше.

# 200
Аз не мога да купя нищо от промоциите им, винаги са свършили  Rolling Eyes

# 201
А пак аз днес си купих сокоизстисквачката - смлях един морков и това и беше- не работи   Sad Сега какво да правя , ще ми я вземат ли утре, направо не искам въобще другар развали ми се изцяло желанието да я имам.

# 202
Ще ти я вземат, разбира се, нали има гаранция?

# 203
  • София
Аз се сдобих с две формички за мъфини в коледни форми - много добре изглеждат, ще видим готовите произведения как ще са, че нещо малки ми се виждат.  В тази връзка може ли някоя от кулинарките в темата да ме напъти към изпитана рецепта за кексчета/мъфини (така и не знам разликата), че аз съм пишман сладкарка  Praynig

1 лимон
3 яйца
300 г захар
100 мл олио
280 г брашно тип 500
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер

1 ч. л. ванилова захар или есенция
200 г заквасена сметана или кисело мляко

Приготвяне:

• Форма за мъфини (12 броя) се намаслява и се набрашнява или се застила с хартиени кошници.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Лимонът се измива, след което се настъргва кората (1-2 ч. л. ).
• Изстисква се сокът от лимона (50 мл).
• Яйцата се разбиват със захарта.
• Прибавят се олиото, лимоновият сок и настърганата кора.
• Всичко се разбърква.
• Отделно брашното се пресява с бакпулвера и ваниловата захар.
• Сухата смес се изсипва при яйцата.
• Тестото се разбърква и се добавя сметаната.
• Всичко внимателно се разбърква.
• Разпределя се във формата.
• Лимоновите мъфини се пекат за 20-25 минути.
Онзи ден правих,страхотни са!

това звучи лесно и готино, може ли да се пече в една форма - като кексче, вместо на мъфини?

# 204
И аз си взех от силиконовите формички обаче са много миниатюрни и  не знам какви мъфини ще станат с тях.

Наистина са доста малки, особено тези с камбанката и шапчицата, като че ли елхичките са по-добри. Но  станаха - тази вечер ги правихме - проблема е, че като се надуят малко се позагубва от формата - вижда се , но само отдолу. Явно трябва да се пълнят само до половината, за да не излизат много отгоре (така обаче ще станат още по-миниатюрни). Сега само трябва да науча как да ги украся, за да добият вида от снимката на опаковката им - ако някой знае, да сподели - аз разпознах сметана, но за червеното и зеленото по елхичката не  се сещам как да го постигна.

# 205
  • София
Аз забравих да кажа,че се пълнят до половината,защото се надуват малко при печенето.
Angel_Dust ,предполагам,че ще може Peace

# 206
  • София
не ги знам на опаковката как са, но може ли да е захарна глазура със съответно готварска боя (иначе си е бяла)

елказелка - мерси, ще пробвам...само сладкиши са ми в главата на мен, ама мъжът ми не иска такива формички , че щели според него да отделят химии може и така да е и мен малко ме тревожи този силикон. Но пък може вероятно да си замразяваш и желенца в тях.

# 207
  • Хасково
Кралска глазура е! Ето и начини за декориране http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=articles&id=207 Hug

# 208
  • София
да, за нея точно мислех

# 209
Много благодаря, Ивайла, утре продължавам с декорирането - ако не ги изядем и без украса Laughing

Що се отнася до химията и силикона - мен също ме притеснява като цяло и затова не съм си купувала досега от наличните форми на пазара. Искрено се надявам, че написаното на всеки нехранителен продукт на Лидл за тестване за липса на вредни вещества е вярно -  в случая се доверявам, че стоките на Лидл са тествани и качествени. Дано да е така ....

Общи условия

Активация на акаунт