Майчинството счетоводно - 45

• 32 009
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мирела, вече ти е отговорено:

Цитат
При изчисление за месеците без работа  се взима МРЗ за страната.

Ако примерно си работила само 2 месеца преди раждането, болничният ще ти е грубо (16*240 + 2*Заплата)/18.
Сега май вече се взима не 18 месеца назад, а 24, та формулата ще е  (22*240 + 2*Заплата)/24.

# 556
  • София-Младост

Цитат

Ако примерно си работила само 2 месеца преди раждането, болничният ще ти е грубо (16*240 + 2*Заплата)/18.
Сега май вече се взима не 18 месеца назад, а 24, та формулата ще е  (22*240 + 2*Заплата)/24.

Категорично не съм съгласна с тези бакалски сметки, най-малкото МРЗ се промени от м.09.
Така или иначе обезщетението за бременост и раждане  е защитено и не може да е под МРЗ за страната.

# 557
Ако е 24 месеца назад ще е по-добре за мене , защото аз имам прекъсване от няколко месеца преди това съм осиг.на 1800 сега пак съм на тази сума.
Има ли варянт да си внеса осигуровките назад за пропуснатите месеци или няма как да стане?? и има ли смисъл да го правя.

# 558
  • София-Младост
Ако е 24 месеца назад ще е по-добре за мене , защото аз имам прекъсване от няколко месеца преди това съм осиг.на 1800 сега пак съм на тази сума.
Има ли варянт да си внеса осигуровките назад за пропуснатите месеци или няма как да стане?? и има ли смисъл да го правя.
Сама осигуровки не можеш да си внесеш. Работодател няма да се навие, най-малкото заради корекциите които ще се наложат и глобата за нерегистриран в срок трудов договор.

# 559
  • Варна
Здравейте!
Кратък въпрос - имам 2 дни "дупка" меджу последния болни4ен и запо4ването на 45-дневния.Варианти - да си взема 2 дни болни4ен от ли4ната лекарка или да изляза 2 дни в платен отпуск който имам да ползвам,какво губя като пари,ако изобщо е така и влияят ли двата варианта върху обезщетението от НОИ.Знам,4е двата дни болни4ен ще са за сметка на работодателя ако ги взема.
Благодаря предварително! Hug

# 560
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Кратък въпрос - имам 2 дни "дупка" меджу последния болни4ен и запо4ването на 45-дневния.Варианти - да си взема 2 дни болни4ен от ли4ната лекарка или да изляза 2 дни в платен отпуск който имам да ползвам,какво губя като пари,ако изобщо е така и влияят ли двата варианта върху обезщетението от НОИ.Знам,4е двата дни болни4ен ще са за сметка на работодателя ако ги взема.
Благодаря предварително! Hug

Няма разлика относно бъдещото обезщетение в общия случай, ако нямаш резки разлики в осиг. доход.

# 561
  • Варна
Благодаря ти Brinne!  Hug Hugнямам промени в осигурителния доход от 3 години насам.

# 562
Здравейте момичета....пробвах да си сметна майчинствито и ми дадоха следния адрес www.kik-info.com дали е актуален и точен този калулатор някой ако знае моля да пише благодаря ви предварително Hug  bouquet

И още един въпрос в сила ли е вече дфа се връщат 24 месеца а не 18 назад за изчисление на майчинство и какви документи носи работодателя в НОИ тъй като аз имам 2 трудови книжки от които 1та е загубена ,дали работодателят носи и трудова книжка и ще се наложи ли да си взимам УП за месеците които ги няма в тази трудова книжка или всичко фигурира в системата на НОИ и няма да е нужно това...

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:53 от Boten Mary

# 563
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета....пробвах да си сметна майчинствито и ми дадоха следния адрес www.kik-info.com дали е актуален и точен този калулатор някой ако знае моля да пише благодаря ви предварително Hug  bouquet

И още един въпрос в сила ли е вече дфа се връщат 24 месеца а не 18 назад за изчисление на майчинство и какви документи носи работодателя в НОИ тъй като аз имам 2 трудови книжки от които 1та е загубена ,дали работодателят носи и трудова книжка и ще се наложи ли да си взимам УП за месеците които ги няма в тази трудова книжка или всичко фигурира в системата на НОИ и няма да е нужно това...

Актуален е за 2011 год. Промените за 2012 още не са обнародвани в ДВ и калкулаторът не е доработен за 24 месеца. Не ти трябва трудова книжка за НОИ. Но все пка е добре да си набавиш документи за този стаж.

# 564
Бихте ли ми казали каква е сумата за осигуряване върху МРЗ?

# 565
  • София-Младост
Бихте ли ми казали каква е сумата за осигуряване върху МРЗ?
Осигуряването зависи не от МРЗ, а от осигурителният праг за съответната длъжност в съответният сектор...

# 566
  • София

Цитат

Категорично не съм съгласна с тези бакалски сметки, най-малкото МРЗ се промени от м.09.
Така или иначе обезщетението за бременост и раждане  е защитено и не може да е под МРЗ за страната.

Ала-Бала, извинявам се, че съм те подразнила със формулата. Искам само да помогна на майки, които не искат да четат на първа страница. Няма да се меся вече.

# 567
  • София-Младост

Цитат

Ала-Бала, извинявам се, че съм те подразнила със формулата. Искам само да помогна на майки, които не искат да четат на първа страница. Няма да се меся вече.
Не си ме подразнила, проблема е че те ще съберат цифрите бруто, пък после НОИ ще ги обезщетява нето и ще стана...ама на мен ми казаха, че ще взимам повече...в това е проблема Simple Smile

# 568
  • София
Е като не четат каквото трябва, какво да правиш? Питат ако поработят само месец преди раждането на заплата 1000лв, дали майчинството ще е 1000. Може и наистина да не могат да разберат как точно се изчислява.

# 569
Здравейте,

имам следния въпрос:
На 30.12.2011г ми предстой да ми бъде издаден болничен 45 дни преди раждането, доколкото разбрах от тук майчинството ми ще се  изчислява на база 18 месеца назад, а тези 45 дни болничен на каква база ще се изчисляват (на 12 месеца назад или на 18 месеца назад)?

Общи условия

Активация на акаунт