Майчинството счетоводно - 45

• 31 913
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
И за двете години ли?! Последователно?! И веднага щом се върна ли, или по всяко време на 2012г?!!

веднага щом се върнеш на работа изчистваш натрупаната ти пл отпуск,без тази за 2012 г.ако се връщаш през 2012 г

# 46
И за двете години ли?! Последователно?! И веднага щом се върна ли, или по всяко време на 2012г?!!

веднага щом се върнеш на работа изчистваш натрупаната ти пл отпуск,без тази за 2012 г.ако се връщаш през 2012 г

Хм, много тъпо, явно ще се разбера с работодаля да си я ползвам когато ми се наложи и за него е по-добре. Иначе една майка ми каза, че не е задължитено и ми цитира чл. 173- 178 Кодекса на труда. Явно кашата е пълна с тия отпуски.  Crazy

# 47
Благодаря, Дейзи и Елфита!   bouquet
Сбъркала съм годината на раждане, но виждам, че сте ме разбрали.
Щях да си я изгубя тази отпуска ей така без да разбера и днес изведнъж ми щукна тази мисъл като се събудих.

# 48
Здравейте!Синът ми декември месец навършва 2 годинки,не ходи на ясла и аз ще си го гледам.Искам да попитам какви са вариантите за продължаване на маийчинството ми и какво следва да направя!Благодаря ВИ Simple Smile  :

# 49
  • София-Младост
Здравейте!Синът ми декември месец навършва 2 годинки,не ходи на ясла и аз ще си го гледам.Искам да попитам какви са вариантите за продължаване на маийчинството ми и какво следва да направя!Благодаря ВИ Simple Smile  :
Може да позвате платен или неплатен отпуск, няма удължаване на майчинството.

# 50
Привет!!!Имам едно питане ,дано е за тук и  се извинявам ,ако вече е обсъждано,ама много теми ..... Simple Smile  на 21.11.2011 трябва да се върна на работа,но няма как да съчетая яслата на малкия с работното ми време и се налага да напусна и да потърся нещо друго..Питането ми е имам ли право да се запиша на трудовата борса,като безработна????
Благодаря предварително Simple Smile

# 51
  • София-Младост
Привет!!!Имам едно питане ,дано е за тук и  се извинявам ,ако вече е обсъждано,ама много теми ..... Simple Smile  на 21.11.2011 трябва да се върна на работа,но няма как да съчетая яслата на малкия с работното ми време и се налага да напусна и да потърся нещо друго..Питането ми е имам ли право да се запиша на трудовата борса,като безработна????
Благодаря предварително Simple Smile
Да, но не можеш ли преди това да ползваш натрупан платен отпуск, после евнет. неплатен...поне да имаш време да потърсиш нещо друго.

# 52
НА 21 ми изтича платения и през всичките 51дни не намерих нищо,работа много,ама работното време все не се връзва с яслата-трудна работа...А за неплатен не знам полага ли ми се .....

# 53
Здравейте,благодаря предварително за помощта Ви-въпросът ми е:кандидатствам за детски надбавки-35 лв-таткото работи по 2 трудови договора, но от второто място не са му платили осигуровките и изобщо ваденето на бележка за доходи е мишън импосибъл #Cussing out-питането ми е не мога ли да подам документите си без дохода му от този втори трудов договор?

# 54
Здравейте,
предварително благодаря за помощта.
Имам болничен с една диагноза. Вече е предаден на работодателя. Преди същия да изтече се наложи да вляза в болница с друга диагноза, където ми издадоха втори болничен. Двата болнични се припокриват за седмица. Ще има ли някакъв проблем в НОИ с това?

# 55
Здравейте,
предварително благодаря за помощта.
Имам болничен с една диагноза. Вече е предаден на работодателя. Преди същия да изтече се наложи да вляза в болница с друга диагноза, където ми издадоха втори болничен. Двата болнични се припокриват за седмица. Ще има ли някакъв проблем в НОИ с това?
Не, няма да има проблем. Счетоводителя трябва да отрази правилно раб. дни като изчисти застъпването.

Здравейте,благодаря предварително за помощта Ви-въпросът ми е:кандидатствам за детски надбавки-35 лв-таткото работи по 2 трудови договора, но от второто място не са му платили осигуровките и изобщо ваденето на бележка за доходи е мишън импосибъл #Cussing out-питането ми е не мога ли да подам документите си без дохода му от този втори трудов договор?
Трябва да издадат удостоверение и от второто място задължително. Носите отговорност наказателна за неверни данни. Ако не представите бележка излиза, че криете доходи.

# 56
Благодаря Viva_123   bouquet!

# 57
Здравейте, дано не повтарям въпрос, но съм в следната ситуация. Терминът ми за раждане беше на 14.11.2011. Все още бебчо не се е появил. Имам издаден болничен (45 дни преди раждане), но той вече изтече. Кой трябва да ми издаде следващ болничен и кога? Въобще каква е процедурата от тук насетне? Благодаря предварително за съдействието!

# 58
  • Пловдив
Здравейте, дано не повтарям въпрос, но съм в следната ситуация. Терминът ми за раждане беше на 14.11.2011. Все още бебчо не се е появил. Имам издаден болничен (45 дни преди раждане), но той вече изтече. Кой трябва да ми издаде следващ болничен и кога? Въобще каква е процедурата от тук насетне? Благодаря предварително за съдействието!

следващ по ред на издаване е болничният от болницата.а за тази дупка ще ти изададе АГ то,издал 45 дневния,но едва след като родиш.
сега си стоиш без болничен и чакаш

# 59
Много благодаря за бързия отговор. Аз бях започнала да се притеснявам, понеже никак не съм наясно с документаните истории по време на бременност и след това за майчинство.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт