Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Общият успех не оказва влияние на бала за кандидатстване след 7. клас, така че е повече въпрос на лична мотивация.

Наистина?Изглежда напълно са ме заблудили моите познати с "опит" отпреди няколко години.Надявам се на родителските срещи, които предстоят /предполагам това ще е вторият срок вече/ да ни обяснят всички детайли и подробности.При нас много деца,до миналата година отличници, свалиха успеха.Не защото е трудно, просто спряха да учат.Пубертет ли е, какво...

# 211
  • София
Заповядай нормативната уредба по въпроса - http://minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/d … -05_priem_uch.pdf

# 212
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох, момичета, бясна съм на НГДЕК  Crossing Arms
Щерката от 5-ти клас повтаря, че там ще учи  Joy ; през август издирихме книгите от конспекта им по История на България ... вярвайте ми трудно беше, защото някои от тях отдавна са изчерпани ... После проведохме доста консултации с учителката й по история, с познати преподаватели и студенти от Историческия факултет, изчете форума на НГДЕК, за да си подбере теми. След това преснима от книгите нужните й неща по избраните теми; подреди си ги в отделни папки; започна да ги чете и подчертава най-важното с маркер, а после да го преписва ... това е вече свършено за 4 от 6 теми ... та даже са й научени ... И сега - нови правила  ooooh! Много ме е яд, че детето хвърли напразно толкова труд! А тя ... "Споко! И това ще науча!" ... Знам, че ще даде всичко от себе си, защото това и е мечтата, но ...
Извинете  Embarassed Просто трябваше да си "излея" гнева ...

# 213
Doberman, може просто да не си разбрала добре твоите познати с опит  Simple Smile
Наистина общия успех се взима под внимание, но само ако има 2 деца с абсолютно равен бал, което при сегашния начин на оценяване - до втори или трети знак след запетайката(вече не помня, а беше само преди месеци  Simple Smile)- е почти невъзможно.

# 214
Ironic, благодаря!

la vida loca, внимавайте с тази гимназия, имам позната, от която чувам само лоши неща за там, а те много искаха там да учи детето им.Наскоро /май миналата година/ имаше голям скандал в медиите относно прием,финансови проблеми и други.Погледни с какви оценки са влезли децата  преди....три години?Масово тройки на изпитите.Дано не те подведа, но някаква неразбория цари в това училище,най-добре е ако не смяташ, че е лудост наистина,да се запознаеш на живо с родители на деца от училището.Също имай предвид къде и в какъв квартал се намира.Някога това беше едно от най-елитните училища в София .За уроци можеш да провериш в самото училище,някои от преподавателите дават частни уроци за кандидатстване .

# 215
Doberman, може просто да не си разбрала добре твоите познати с опит  Simple Smile
Наистина общия успех се взима под внимание, но само ако има 2 деца с абсолютно равен бал, което при сегашния начин на оценяване - до втори или трети знак след запетайката(вече не помня, а беше само преди месеци  Simple Smile)- е почти невъзможно.

Да ни е яко д *****....То че не съм разбрала е ясно...то за разбиране ли е Simple Smile))))))

# 216
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Doberman, мерси за мнението  Hug Аз също не съм очарована от квартала Simple Smile Мнения за гимназията скорошни - нямам. Пуснах и тема във форума, но и там не се появиха желаещи да споделят - каквото и да е ... добро или лошо. Неприятно впечатление ми прави и това, че преди два месеца пуснах заявка за регистрация във форума им, а все още не се е намерил администратор, който да ми прати "отключващ" майл ... Но какво да правя като детето там иска да учи - главно заради историята, обожава я Simple Smile Ходи на курсове по мат. и БЕЛ ... ще видим какви ще са резултатите от изпитите и ще мъдруваме - къде, какво ... Но, ако я приемат в НГДЕК, знам, че там ще учи Simple Smile Не искам да я насилвам с мои предпочитания. Тя изпада в истерия само като спомена, че има и други възможности  Joy Ще си се подготвя, ще минат изпитите и тогава ... "каквото сабя покаже" Simple Smile

# 217
la vida loca,

ние също сме в подобна ситуация , но няма да изпадам в подробности.Мненията все пак са субективни, нали.Нямам нищо против квартала, но самата уличка е една глуха и наоколо...Поздравявам те ,че имаш смелостта да уважиш предпочитанията на детето си,аз също направих така, нищо, че роднини и познати се учудиха и се опитват да ми дават акъл в обратна посока.От личен опит само да споделя относно училищата - само очи в очи, на място,без телефони и форуми,ако можеш запознай се с някой учител, не е невъзможно или направо иди на среща в директорската, аз го направих в нашия случай.Беше ме страх и неудобно, но се получи и не съжалявам.Все пак не пречи.Но щом детенце иска и не само това, ами и работи в тази посока, стискам палци, дано успеете!Смело напред!

# 218
  • София
а кои училища са под определението "хуманитарни"? Езиковите са към "езиков профил", нали, там се удвоява българският?

# 219
Ами НПМГ-то, там се изучават усилено биология,химия, може би това е едно от тях.Също добро училище в миналото,сега не знам.Национална Природо Математическа Гимназия, ако не бъркам

# 220
  • София
а кои училища са под определението "хуманитарни"? Езиковите са към "езиков профил", нали, там се удвоява българският?
За София са 134. училище и 151-во в Овча купел.
Пълният списък в страницата на РИО. Simple Smile

# 221
  • София
Малко инфо от старите пушки Mr. Green Най-общо разделението по гимназиите е:
1.Езикови гимназии и паралелки в СОУ с интензивно изучаване на език
2.СМГ,2 паралелки с математика в НПМГ и паралелки с математически профил в СОУ, с интензивно изучавяне на чужд език в 8 клас - например такава има в 7 СОУ, в 55 СОУ
3. НПМГ и паралелки в СОУ с природо-математически профил, отново с  интензивно изучавяне на чужд език в 8 клас-например такива има в 119 СОУ и в 137 СОУ
4.НГДЕК и хуманитарни паралелки в  СОУ,  при които балообразуването е с утрояване на оценката по БЕЛ и взимането само веднъж на тази по МАТ. Такива паралелки има в 119 СОУ и в 134 СОУ.
5.Училища за изкуства и спорт,както и паралелки в СОУ с такъв профил
6.Професионални гимназии  паралелки с технологичен профил в СОУ 

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 14:38 от eine in Rente gegangene Nixe

# 222
  • Sofia
la vida loca , щом детето това го влече - ще стискаме палци  Hug.
Имаме няколко познати дечица , които учат в НГДЕК. Отзивите са само положителни / говорила съм  майките/. Не знам точното местоположение на училището , но има доста  забутани училища  и не мисля , че това е проблем.
 Две деца от бившият клас на сина ми учат  там. Децата почти не са се подготвяли допълнително , материалът от училище им стигна.
 Чувам, че ученето е страшно много. Западен език, латински и не помня още какъв.
 Най-важното е да чуем желанията на децата. Ще учат в новите училища по 5 год. и е много важно да ходят с желание  Hug.

# 223
  • София
И аз съм си мислила за моето момиче и НГДЕК. Смятам, че там ще бъде точно на мястото си. НО! Има пролем с оценката по история  #Crazy Има страхотна психологическа бариера към учителя по история. Миналата година завърши с 3  Mr. Green Тази година положението е същото. Вече има една 2-ка по история и мнооого се смнявам да се пребори за оценка 5. Но ще видим. Имам възможност да и помогна с частни уроци (позната учителка по история), но не е проблема в ученето. Ще изчакам втори срок. Знам, че ще й дойде  в повече, но пък усилията си струват.  Simple Smile

# 224
  • Sofia
Ani_neli, дано девойката успее  Hug. Подкрепи  я с всички сили , за да е сигурна , че сте зад нея  Peace. Всичко , което трябва да се случи се случва  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт