СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 692
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Да, така е. Прав си, разбира се.

Аз иронизирах акутуализациите на сайта бре Simple Smile
Че чак до форум се стигна, а ние все още се борим за едно публикуване на резултати от събития, провеждани в училището  Mr. Green

# 541
# 542
  • София
Някой да знае нещо повече за състезание ли, що ли по английски - организирано от PONS? А и да сте чули за дата за провеждане? Платил човекът - иначе ентусиаст - но не знае какъв формат ще бъде нито кога .... Във вас ми е надеждата за информация!

# 543
  • София
Някой да знае нещо повече за състезание ли, що ли по английски - организирано от PONS? А и да сте чули за дата за провеждане? Платил човекът - иначе ентусиаст - но не знае какъв формат ще бъде нито кога .... Във вас ми е надеждата за информация!
Изобщо не ми е споменавал за състезание по английски.
И аз моля за информация, включително каква е таксата, краен срок за записване и при кого става записването.

# 544
  • София
И аз моля за информация, включително каква е таксата, краен срок за записване и при кого става записването.
Аз знам само за таксата - 5 лв. при учителите им по английски, предполагам.

# 545

ПОНС е издателството, имащо правата върху учебниците на Кембридж. Затова и организира състезание по английски (един вид олимпиада) провеждано във формата на изпитите за сертификат на Кембридж. Децата се състезават в няколко групи според нивото на владеене на езика според общоевропейската езикова рамка - А1, А2, Б1.... Най-високата група е С1. Победителите в националния кръг обикновено получават за награда безплатно явяване на тест за сертификат.

Повече информация в линка по-долу.

http://schools.pons.bg/?act=content&rec=30

# 546
  • София

ПОНС е издателството, имащо правата върху учебниците на Кембридж. Затова и организира състезание по английски (един вид олимпиада) провеждано във формата на изпитите за сертификат на Кембридж. Децата се състезават в няколко групи според нивото на владеене на езика според общоевропейската езикова рамка - А1, А2, Б1.... Най-високата група е С1. Победителите в националния кръг обикновено получават за награда безплатно явяване на тест за сертификат.

Повече информация в линка по-долу.

http://schools.pons.bg/?act=content&rec=30
И тук не намирам информация за датата на състезанието през 2013 г.
Интересно ми е дали всички деца от 1 випуск се явяват на едно и също ниво или сами преценяват на кое да се явят?

# 547
Интересно ми е дали всички деца от 1 випуск се явяват на едно и също ниво или сами преценяват на кое да се явят?

Всеки сам си преценява, няма значение кой в кой клас е.

# 548
  • София
Благодаря, Черна станция, за инфото. И аз подозирах, че това е състезанието, което и миналата година правиха и на което децата постигнаха изключителни резултати, ама моят като не може да си отвори устата и да обясни ......
За мен беше важно да си изясня какъв е форматът на изпита.
А датата си остава неясна Thinking

# 549
Началото на втория учебен срок ще бъде на 04.02.2013г.

# 550
  • София
Някой има ли спомен какъв беше кода, с който всеки родител влиза в електронния дневник? ЕГН на детето, ник или нещо друго... newsm78

# 551
  • София
Класният трябва да ви даде потребителско име и парола...

# 552
  Подкрепям идеята за въздействие срещу меко казано некоректното поведение на г-жа Дечева по ЧП, т.к.децата на 11-12 г. очакват справедливо, адекватно отношение и оценка на знанията от един учител. Най- лошото е, че потърпевши са деца, които отстояват своята "несъобразителност" да реагират на инфантилното  й поведение.
  За съжаление, информацията дотук говори, че нищо не може да се направи. Всички оплаквания и инициативи по този повод са приключвали с финал: тя продължава  да преподава в СМГ и прекроява психиката на децата в тази възраст.
   Може би единствената алтернатива, която проучвам в момента е: отказ от посещаване на тези часове със съгласието на родителите и явяване на изпит в края на годината, като частен ученик.
   Ако имате друга идея, споделете.

# 553
Другата идея беше спомената някъде в хода на дискусията. През живота си човек често се сблъсква и се налага да работи с хора с по-различен, често определян като неадекватен подход. Приеми часовете по ЧП като безплатна подготовка от ранна възраст за подобни ситуации. Не трябва да се говори за прекрояване на психиката, а за изграждане на модел на поведение в подобни ситуации.
Оценките през класовете, в които преподава госпожата не са от съществено значение, така че не мисля, че е необходимо да се приема толкова трагично присъствието й в СМГ.
За мен лично, правилната стратегия е да не обръщаме внимание на някои странности, да не си слагаме този предмет на сърцето, да учим горе-долу така че да запазим база, върху която в бъдеще ще можем да харесаме предмета и да си свиркаме безгрижно, когато не сме съгласни с оценяването на госпожата.
Продължавам да си мисля, че подборът на преподавателите е приоритет на ръководството на училището. През годините много родители са изказвали впечатление от начина на обучение по ЧП, повече няма какво да се направи - решението е в ръцете на управляващите училището.

Лично мен ме безпокоят съвсем други тенденции при петокласниците. Нямаше отбор за Хитър Петър, няма да има за Хайнацки, я има, я няма за ПМС... не ми допада - представях си, че ще има допълнителни тестове, на база на които да се избират най-добре представилите се, които да защитават името на училището на сложни национални състезания. Това е основното предимство на СМГ. Беше... Тази година мисля, че вече има други училища, които изпращат по-често отбори на допълнителни състезания Sad
Добре е родители на по-големи деца да кажат как е било през минали години, според мен няма друг набор, при който толкова дълго време да не е бил организиран отбор за състезание извън София.

# 554
Добре е родители на по-големи деца да кажат как е било през минали години, според мен няма друг набор, при който толкова дълго време да не е бил организиран отбор за състезание извън София.

Винаги е имало отбори за всяко национално състезание. И отборите винаги са били съставяни след вътрешни "квалификации". Учудена съм, че сега нещата в 5 клас са различни newsm78
Обясненията с липса на пари май не са адекватни, защото като няма пари СМГ родителите може да поемат финансирането. Това вече е практика и при големите. Едно време първите класирани на квалификациите ходеха безплатно, а тези с по-задно класиране си плащаха, но сега май няма такива работи и всички плащат. Плащат, но им се предоставя възможност да се изявят.

Както и да е, причината е или в новия директор или в учителите на конкретния випуск.

Общи условия

Активация на акаунт