СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 678
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Интересно ми е дали другите класове, от 5-ти клас нагоре, ще изпращат отбори в Ямбол?

# 556
Както и да е, причината е или в новия директор или в учителите на конкретния випуск.

Не знам каква е причината, но това беше най-желаното предимство на СМГ при кандидатстването миналата година Sad Наличието на възможност, която да поддържа жив интереса. Така че, на фона на това да обсъждаме Дечева в 5-ти клас ми се вижда... несъстоятелно.

# 557
  • София
Проблемът, за който пише kodbg, явно е от госпожата/господина на випуска.
Нашите ги спукват от контролни. Обикновено са 2 контролни, понякога за някои деца и 3. Mr. Green Така беше от 5-ти клас, така продължава и в 9-ти. Има ясни правила и който не се яви, ако ще супер шампион да е, не отива на състезание.
Колкото до плащането, не е баш както казва Черна станция. Преди беше първите 8 безплатно, вторите 8 плащат пълната такса. Обаче после го направиха всички да плащат половин такса. Това е, защото много често се случваше някои от класиралите се на предварителните контролни в първите 8, на истинското състезание да се провалят и обратно. Затова от миналата година всички плащат по равно.

# 558
Нямаше отбор за Хитър Петър, няма да има за Хайнацки, я има, я няма за ПМС... не ми допада - представях си, че ще има допълнителни тестове, на база на които да се избират най-добре представилите се, които да защитават името на училището на сложни национални състезания.
Ще има за ПМС отбор от 5ти. Споко. Peace

# 559
  • София
Нямаше отбор за Хитър Петър, няма да има за Хайнацки, я има, я няма за ПМС... не ми допада - представях си, че ще има допълнителни тестове, на база на които да се избират най-добре представилите се, които да защитават името на училището на сложни национални състезания.
Може и да има, но не организиран от СМГ, а от индивидуално записани за участие деца.
Ще има ли отбор от шестокласници, определени с контролни?

# 560
Може и да има, но не организиран от СМГ, а от индивидуално записани за участие деца.
По моя информация ще има отбор от СМГ и за 5ти и за 6ти клас.

# 561

Честно казано, не съм си и помислял сериозно, че няма да има. Дадох го като връх на незаинтересоваността. Което поне за мен не обяснява защо е нямало за Хитър Петър и Хайнацки. Доколкото виждам по отминали резултати, 5-токласници от СМГ неизменно участват и в двете състезания и тази година е първата, в която не го правят. Лично за мен - сериозно разминаване м/у очаквания и действителност и ми се стори редно да споделя разочарование.
Интересно ми е наистина - деца от 6-ти + клас тази година ще ходят ли отборно от училището на Хайнацки? На Хитър Петър ходиха.

# 562

По моя информация, за Хайнацки, за 6-ти клас няма да има отбор организиран от СМГ и не са провеждани контролни за определяне на такъв отбор.

Г-жа Петя Тодорова, която води математиката на 6А и 6Б, изрично е казала, че няма да се организира отбор за Хайнацки.

Това разбира се не изключва възможността група родители да са взели нещата в свои ръце и да са организирали нещо самостоятелно.

Участието на СМГ в ПМС е традиционно, миналата година имаше отбор от 5-ти клас - общо 16 деца и мисля, че и тази година ще има.

Специално във възрастовата група 4/5/6 клас се смята, че ПМС е най-силното национално състезание(въпреки сравнително лесните задачи за 4-ти и 5-ти клас миналата година).

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 15:45 от Ant12

# 563
Стиига бе, няма да има 6-ти, а това означава и 5-ти клас даже на ПМС???

Ясно, объркахме се Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 15:50 от kodbg

# 564
Стиига бе, няма да има 6-ти, а това означава и 5-ти клас даже на ПМС???
Всъщност... какво става?

Аз всъщност писах за Хайнацки, за ПМС съм 99.9% сигурен, че ще има и коригирах горния си пост.

# 565
  • София
запис Simple Smile

# 566
  • София
Здравейте,
има ли някой информация кога ще се проведе училищния кръг на състезанието на PONS и каква е продължителността му?

# 567
В сряда, в учебно време. Не знам колко дълго, но едно 2 часа може би.

# 568
Ако става въпрос за езиковото състезание - не е в сряда - в петък по обяд от 12 или 12:30 според детето.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 08:05 от kodbg

# 569
А може би е различно за всеки випуск? Или за всяка група?

Общи условия

Активация на акаунт