СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 675
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Разликата е в това, че с един хубав изпит, могат да се открият нестандартни, математически-мислещи деца. В другия случай (сегашния формат) най-добри постижения имат "прилежните ученички". Факт е, че голяма част от едните се припокрива с другите, но изобщо не е задължително и съм определено "за" отделен изпит за МГ.

При това ниско ниво на матурите след седми клас няма начин математически мислещите деца да не се справят блестящо с изпита по математика. За СМГ оценката от този изпит се утроява и така дори да са слаби по БЕЛ пак имат шансове. Впрочем подавляващото мнозинство деца с математическо мислене вече са си в СМГ още от 5 клас и никое от тях няма проблеми да продължи и след 7, ако го иска. Така е и с малкото деца, които са с математическа настройка на ума, но по една или друга причина не са учили в СМГ до тогава.
А прилежните ученички, които нямат афинитет към математиката, се насочват към ЕГ и не изместват въпросните деца.
Сега, възможно е някой математически гений, който не може да върже и четворка на матурата по БЕЛ, да не успее да се класира, но това са изключения. Като цяло нещата си работят и утрояването на оценката по математика е достатъчен регулиращ фактор. В НПМГ, като имат специален изпит, да не би да приемат по-добри математици?

# 586
  • София
Ама СМГ е в София, а това правило важи за цяла България.

# 587
В цяла България има МГ-та и принципът е все същият.
Но иначе темата е конкретно за СМГ все пак.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 21:26 от Черна станция

# 588
  • София
Като коментирате кандидатстването след 7 клас- имате ли представа кога се очаква да е подаването на документи и  първото класиране? Дали може да се подават документи от трето лице- не от родителите? Опитвам се да планирам пътуване. Моля да ме извините, ако е встрани от темата, но то всъщност ние сме в СМГ и пак за там ще кандидатстваме...

# 589
Да Ви попитам, че вероятно съм пропуснала, но къде могат да се видят резултатите от първи кръг на олимпиадата по математика за учебна година 2012/2013 за 5-ти клас? Изрових сайта на РИО СОФИЯ, но нещо не намирам. Или са ги скрили много или не са ги качили?!?! Някой може ли да ми помогне?

# 590
  • София
Да Ви попитам, че вероятно съм пропуснала, но къде могат да се видят резултатите от първи кръг на олимпиадата по математика за учебна година 2012/2013 за 5-ти клас? Изрових сайта на РИО СОФИЯ, но нещо не намирам. Или са ги скрили много или не са ги качили?!?! Някой може ли да ми помогне?
Скрили са ги, т.е. тази година РИО СОФИЯ изобщо не са изнасяли списък с класираните за областен кръг. Crazy Резултата на детето може да научите само от учителя по математика. Sick

# 591
Големи за "умници и хитреци", на моя син госпожата само е казала "класираш се за втори кръг", ама с колко точки, е велика тайна. Явно и за другите е така, а каква е причината?!!

# 592
  • Sofia
 Не навсякъде е така. При синът ми резултатите се знаят, или поне той си знае неговия. Не , че има значение, защото както казва той: на 1 кръг е важно да се класираш за 2, а на 2 - да покажеш колко знаеш  Wink.

# 593
То си е така, но все пак въпроса е принципен. След като си отишъл на състезание и те оценяват, би трябвало и оценката да е достъпна за аудиторията. Я си представете състезание по ски и резултатите не ги казват на скиорите и публиката, само комисията с часовниците знае кой колко е бърз Simple Smile. Нали се предполага, че оценката е някакво моментно изражение на моментното ти състояние/познание за съответното състезание. То вярно, че принципа е олимпийски, ама все пак е редно резултатите да се публикуват на сайта на РИО СОФИЯ.

# 594
  • София
Тази година Рио-София е под всякаква критика по отношение на олимпиадата по математика, дори списък на класираните деца за втори кръг не публикува! #2gunfire
Има ли някой информация за проведеното миналия петък състезание по английски на PONS?
- Как се определят децата, които преминават на следващия кръг - определен максимален брой деца от ниво или на база постигнат определен минимален бр. точки /проценти/?
- След колко време се очакват резултатите?
- Обявяват ли се резултатите някъде в СМГ или трябва децата да търсят преподавателите по английски?
- Ще им върнат ли/покажат ли работите, за да си видят грешките?

# 595
Тази година Рио-София е под всякаква критика по отношение на олимпиадата по математика, дори списък на класираните деца за втори кръг не публикува! #2gunfire
Има ли някой информация за проведеното миналия петък състезание по английски на PONS?
- Как се определят децата, които преминават на следващия кръг - определен максимален брой деца от ниво или на база постигнат определен минимален бр. точки /проценти/?
- След колко време се очакват резултатите?
- Обявяват ли се резултатите някъде в СМГ или трябва децата да търсят преподавателите по английски?
- Ще им върнат ли/покажат ли работите, за да си видят грешките?

http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=35 - коментарите под новината. Честно казано, базирам се само на споделено от детето.

# 596
  • София
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=35 - коментарите под новината. Честно казано, базирам се само на споделено от детето.
Благодаря kodbg и аз имам тази информация от сина.
 Гледайки резултатите от миналата година на Националния кръг ми прави впечатление, че за нива А2 и В1 са се класирали по1-2 деца от СМГ и се чудих дали има лимит за бр. деца в ниво от дадено училище или има много висок минимален праг /точки или проценти/ за преминаване в следвищия кръг? newsm78
За съжаление и за това състезание няма информация и ясен регламент! Tired

# 597
За съжаление и за това състезание няма информация и ясен регламент! Tired

Сефте Simple Smile
То за математическите състезания няма, а за това странно състезание, със странно разпределение на наградите очакваш да има Simple Smile

# 598
Имам някакъв смътен спомен, че не може повече от две деца от училище да се класират. Отделно се гледат точките. Т.е. ако три деца са минали бариерата отиват само двете с по-добър резултат. Но това са смътни спомени и не гарантирам за 100% достоверност.

# 599
Напълно вероятно е да е така.
Което обезмисля изцяло това събитие. Каква е идеята да се явяваш 2 нива под твоето за да си сигурен в максималния резултат...
Наистина май се набляга на наградите на учителите в това състезание, а самите резултати са необходимо зло Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт