Банята, 17та тема!

• 103 614
  • 808
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Аз съм за вана само, ако има отделно място за душ, иначе не. Много ми е гадно като ходим по хотели и има само вана. Хем не я чистя аз. Само като си помисля колко пъти аха да направя шпагат като излизам, а мъжа ми съвсем, едър и голям човек е. Затова сега сме с вана и душ, всеки ден душа, ваната 1-2 пъти седмично, признавам си основно децата. Но само заради тях си струва. Във вашия случай определено бих избрала втората тоалетна.

# 316
Някой има ли в банята рафтове или рафтови кутии със скрито окачване?

# 317
  • Русе
Не разбирам какво точно търсиш, че и аз съм на вълна рафтове, закачалки, но нещо не мога да се спра на конкретни неща?

# 318
За кутиите имам предвид това, но без гръб:

А рафта е просто рафт, но със скрити дюбели. Такъв тип, но изработени от водоустойчив материал, от какъвто правят мебелите за баня:

Като ми остане време се каня да питам във фирма изработваща мебели за баня дали не могат да го изработят.

# 319
  • Раковски
Мебелите за баня се правят от МДФ и се боядисват, сега има по-нов материал които се води разпенено ПВЦ което се обработва по-същия начин. Разиката е в цената и в крайния резултат, също така и в качеството, ако МДФ-а нещо не е боядисан както трябва или се нарани и слоя боя падне може да започне да се надува заради влагата (ако имате много пара в банята), при пвц-то няма този проблем щото си е пластамаса. Ако правите кутии сложете гръб отзад щото той ще заздрави конструкцията + това монтажа може да е невидим, ако са само рафтове то се пробиват за дюбела и може да проникне от там влага.

# 320
  • Русе
Разбрах те, разбрах те Simple Smile.
За баня избирай по материала, иначе какви проблеми да имат, освен, ако имат лек релеф плочките ти, да не легнат плътно.

# 321
  • Раковски
 Монтажа на скритите дюбели винаги е с едно неизвестно понеже плочка се пробива по-бавно, свредлото се хлъзга по плочките, крива дупка... все неща които може да се получат което пък ще определи колко ще бъде плътен рафта до стената.

# 322
Плочките имат релеф, но не е хаотичен, а като вдлъбнати хоризонтални редове през 4 см. Вдлъбнатото е 2-3 мм, но рафта може да се постави на гладката част. Стената, на която ще се поставят е гипсокартон, като зад нея е кухо, т.е. гипсокартона не е залепен за стената. Също и тази стена няма да се облива с вода, не е до душа, само ще и влияе парата.

Сега след тези подробности да се навивам ли още на рафтовете или на кутиите?

# 323
Много лесно се дупчи през плочите зависи от машината ако е някоя дрелчица тип "Практикер за 30лв много ясно че не става. Аз с перфоратор ги дупча дрелките не ги ползвам за дупки въобще. За перфоратора няма хлъзгаво. Но само да не е кухо, тоест майстора да си е оставил ръцете като ги е лепил. Ако намериш хубава машина хич не се чуди, а си ги слагай. И съвет от мен, избягвайте гипсо-картона в баните. Майсторите ви лъжат, да им е по-лесно, но аз не бих си сложил това в банята.

# 324
  • Раковски
Не казвам, че е трудно а е пипкава работата.

# 325
Онзи ден понеже перфоратора не стои в мен, а е по обектите, та исках да пробия дупка с дрелка в стената и не успях до край. Излезе корав панела. С перфоратора ги ям за секунда. Та за това викам, ако има от къде на намери, ще е лесно и няма да е пипкаво. За дрелки да, убедих се че стават само за разбъркване не лепило. Иначе, като се слага окачен таван и се дупчи по плочите, после за едно оборудване на баня се правят много дупки пак върху плочите. В машината му е майката.

# 326
Благодаря за мненията!

За гипсокартоните и аз ги ненавиждам и ми е ясно, че майсторите гледат лесното. Но ние правихме баня екстремно за 3 дни трябваше да е готова, събаряхме я цялата, беше и навръх Коледа, нямаше време да съхнат стените, затова прибегнахме до него. Изобщо не искам да се сещам даже, беше кошмарно. С бебе и ремонт - в апартамент без баня и кухня  Mr. Green

# 327
защо не препоръчвате гипсокартон в банята?

# 328
Монтажа на скритите дюбели винаги е с едно неизвестно понеже плочка се пробива по-бавно, свредлото се хлъзга по плочките, крива дупка... все неща които може да се получат което пък ще определи колко ще бъде плътен рафта до стената.

Но само да не е кухо, тоест майстора да си е оставил ръцете като ги е лепил.
Извод: Майстора, положил фаянса /плочките/ на своя отговорност да поставя
 аксесоарите!  Mr. Green
/ Ех, дано чрез разпробиването да НЕ "улучи"  и пътя на H20 - ВиК или (И) ел. инсталация/

ПП Проект, монтаж и снимков материал!  Peace

# 329
защо не препоръчвате гипсокартон в банята?

Това, че са влаго устойчиви е търговски мит. Малко влага да влезе и си гние. Виждал съм разпаднал се картон от зеления дето стоял на влага 1 година и не мязаше на нищо. Плочите после почват сами да падат. Не винаги става, но си е риск. Може да стане след години, но баня правиш веднъж като хората. Ние лично си мажем баните. Мазилката съхне за ден. Куфарите си зидаме с блокчета Итонг. Картона си е бързо и цападжийско.

Общи условия

Активация на акаунт