Хотелите във Велинград - 2

• 83 503
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Като цяло впечатленията са ми, че наистина Велинград се превръща в СПА дестинация № 1 в България - поне за мен - много и добри хотели, предлагащи услуги на ниво на конкурентни цени. Много и добри хотели от по-ниска категория. Добър градски плаж, прекрасни паркове, умерен климат, възможност за планински преходи и разходки, близостта до прекрасните Юндола и Белмекен,  язовир Батак. Не на последно място считам, че управата на града полага усилия за доброто прекарване на туристите и гражданите му - множество паркове, зеленина, развлекателни мероприятия и т.н. Всичко това на куп не съм го намерила в другите градчета, които се наричат СПА курорти. Преди години Велинград не беше нищо повече от Беевград. Очевидно градът се е развил напоследък. Сравнявам го с Хисар, който е на дъното в моята класация за туристическо обслужване и атмосфера в града, Сандански /невъзможно да се диша лятото от жега, но добри магазини за спортни дрехи и добре поддържан градски парк/. Другите градчета не са от категорията на тези три и са още по-надолу в моята класация.

Ха сега от Велинград да ме почерпят с нещо за рекламата  Wink Може и с ваучер за СПА уикенд например.

# 721
 newsm10 newsm10 newsm10

Само веднъж съм била във Велинград,но ще повторя.
Дайте ориентир къде е тази къща на Гяуров-има ли плоча ?-това си е любопитство ,ама да питам. newsm78

# 722
Само че тротоарите във Велинград са под всякаква критика - разбити, неравни...и това от 5 години насам няма промяна. И е доста по-неподдържано и мръсно отколкото в Хисаря. Говоря за общинските терени. Wink

# 723
  • гр.Добрич
Nikitali, радвам се че ви е харесал Рич. Ние бяхме миналата година по съвет на близки. Еми не сме доволни. Голям кич. Апартамента, който ни дадоха беше непочистван незнам откога. Имаше мухи по первазите, а тежките пердета бяха посипани с прах. Леличката от детския кът постояно не си стоеше на мястото, а я търсихме на площадката. Басейна беше с доста хладка вода, пък и се виждаше мухъл по тераската и в детската част. Джакузито нямаше уреда от "влюбени двойки". От ресторанта не съм доволна и според мен беше скъпо, а вечер такава цигания и кючеци. Към пакета ни се полагаха 2 СПА-процедури, които после ни отказаха, под предлог че нямало такова нещо. Нямаше как докажа, защото си бяха променили сайта. Накрая и с фактурите ни мотаха 2 часа.
Градът за мен е мизерен. Счупени павета и тротоари, прах, жега - мизерия като в повечето ни градове. В центъра 2 по-готини кафенета и 1 Пицария в която чакахме с часове. Вечеряхме в Чинарите веднъж - хареса ни, но голяма лудница. За децата никакви забавления - стари и учукани лунапаркове от моето време. Аз не бих тръгнала повече за Велинград.
Все се чудя какво и харесвате на тази Юндола. Аз ли не разбрах къде да гледам освен някакви зелени баири?

# 724
Nikitali, радвам се че ви е харесал Рич. Ние бяхме миналата година по съвет на близки. Еми не сме доволни. Голям кич. Апартамента, който ни дадоха беше непочистван незнам откога. Имаше мухи по первазите, а тежките пердета бяха посипани с прах. Леличката от детския кът постояно не си стоеше на мястото, а я търсихме на площадката. Басейна беше с доста хладка вода, пък и се виждаше мухъл по тераската и в детската част. Джакузито нямаше уреда от "влюбени двойки". От ресторанта не съм доволна и според мен беше скъпо, а вечер такава цигания и кючеци. Към пакета ни се полагаха 2 СПА-процедури, които после ни отказаха, под предлог че нямало такова нещо. Нямаше как докажа, защото си бяха променили сайта. Накрая и с фактурите ни мотаха 2 часа.
Градът за мен е мизерен. Счупени павета и тротоари, прах, жега - мизерия като в повечето ни градове. В центъра 2 по-готини кафенета и 1 Пицария в която чакахме с часове. Вечеряхме в Чинарите веднъж - хареса ни, но голяма лудница. За децата никакви забавления - стари и учукани лунапаркове от моето време. Аз не бих тръгнала повече за Велинград.
Все се чудя какво и харесвате на тази Юндола. Аз ли не разбрах къде да гледам освен някакви зелени баири?

Градът много не сме го разглеждали,то при тази жега ,пък и след киснене в басейни бяхме много уморени.Но правих процедури с лечебна цел и ако има подобрение ще ходя пак,в друг хотел ,не ги повтаряме. Hug

# 725
Зачетох се в темата, за да видя има ли промяна някаква...2010 година ходихме във Велинград, в Селект...Наистина природни дадености дал Господ,на този край- ноооо ....улици,магазини,паркове неподдържани,Клептуза- попаднали сте в 1981 г.- масичките,парапетите покрай езерото ръждясали, а на един ъгъл се продаваше  сладолед от канти от еднооооовремешните колички от човек със съмнинтелно чисти ръце... newsm78...жалко. Надявам се нещо да се е променило....
Не казвам, че не трябва да се посети Велинград, напротив-природа, вода, въздух -чудесни! В хотели  е инвестирано достатъчно, ще си починете хубаво...но....оставам с едно но.....

# 726
Е, то няма идеални места, от мен да го знаете! Просто сравнявам Велинград с други спа градове - там доста повече неща им куцат, поне според мен. А това за "някаквите зелени баири на Юндола" не мога да го коментирам то си е до вътрешно усещане- но всъщност какво се очаква да има там - бели шатри с меки шезлонги отдолу, и девойки, веещи с пера ли?

# 727
Да, няма идеални места. Никой не спори за това.
Но наистина във Велинград освен, че собствениците на хотели и комплекси си инвестират в собствеността, никой нищо друго не прави. А и не би следвало да се сравнява Велинград с Хисаря примерно, защото първият е 4 пъти по-голям град, следователно Общината разполага с по-голям бюджет, има повече приходи от туристи, от туристически такси и т.н. Но това по нищо не си личи за съжаление.  Tired

Далеч съм от мисълта да защитавам Хисаря, не съм от там, въпреки че живея там. Просто споделям своето мнение и се опитвам да съм обективна.  Wink Hug

Това лято не отидохме до Клептуза, но явно и там няма промяна, защото последно като бяхме там през 2008 беше супер западнало.  Sad

# 728
Коментарът ми за Хисаря беше единствено от гледната точка на турист, а тя е - малко класни хотели /може би само два/ с неоправдано високи, но логични предвид липсата на конкуренция цени. Градчето е ........бедно на  към мероприятия, забавления, магазини и др. неща, които интересуват обикновено туристите. Косматките ги разгледахме и това е наоколо - поле. Голям плюс е магистралата и бързият достъп до Хисар от големи градове като Пловдив и София. Нека не се обиждат любителите на градчето, просто това не е "моят" град, виждам, че има много почитатели. И сигурно Велинград има по-голям бюджет, обаче Хисар трябва да използва предимства като лесен достъп през всички сезони. Когато бях там сякаш местните жители не се интересуват с какво впечатление ще останеш като си тръгнеш. Да не говорим, че минералния басейн на хотел Хисар не зная колко е минерален, но е супер студен /вътрешния/, което във Велинград никога не ми се е случвало.

# 729
milittana
Само едно уточнение - Косматката е до Казанлък, може би имаш предвид, че сте разгледали Старосел? Rolling Eyes

# 730
Сори, объркала съм ги  Embarassed извинете

# 731
 newsm10 newsm62
milittana
Само едно уточнение - Косматката е до Казанлък, може би имаш предвид, че сте разгледали Старосел? Rolling Eyes

# 732
milittana, аз имам предвид, че Велинград е сравним със Сандански например. Като аз лично от втория съм с по-добри впечатления.  Grinning

А относно минералната вода - в Хисаря минералните извори са с температура около 40 градуса, най-високата температура е 51 градуса, за сравнение най-високата във Велинград е 90 градуса. От "кухнята" мога да кажа, че водата в басейните на повечето места в спа курортите не е само минерална, а се смесва и с обикновена вода. Отделно, че в нея се слага толкова химия, за да се пречиства и да убива бактерии, че наистина става "минерална"  Crazy Whistling.

Лошото е, че на доста места в повечето ни курорти цените са в пъти по-високи от качеството.  #Cussing out

Извинявам се, че малко оспамих темата.  Hug

# 733
Лично на мен ми беше интересно това сравнение с Хисар и не мисля, че е спам. Например не се бях замисляла, че Велинград е по-голям от Хисар.....Сандански и аз го харесвам, но през лятото е мор - не бих отишла там.
А, и не знаех, че температурата на мин.вода във Велинград е толкова висока. Чувала съм, че преди години имаше проект да им се прокара парно отопление с такава вода, представете си и те са отказали, защото си се топлят с дърва. Не зная доколко е вярно - да кажат жителите на Велинград ако има такива тук.

# 734
Вельова баня е към изхода на Велинград посока Юндола и е приятен парк, доколкото видях. Над него в гората са местност Гергевана и параклис "Св. Георги" (беше заключен). Маршрутите от тук са поне два. Единият продължава чак до Юндола. Другият води до "Славееви скали". http://www.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5421
 http://www.trivago.bg/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%80 … %B8%D0%B5-o765801

Като споменахте Николай Гяуров се сетих да ви препоръчам Историческия музей. Там има зала, в която всеки може да се запише на урок по изписване на яйца с восък.
Да , преди три страници точно за този парк писах, тръгва се от центъра на Велинград, покрай Общината направо е тази дълга улица за разходка, където се намира и къщата на Тяуров, точно тази, за която пише една от потребителките, с сводови прозорци и много зеленина и е срещу пъвия извор. Накрая на улицата е паркът на Вельова баня, който в момента е страхотен и дори има мини игрище за футбол и игра. СТрахотно е!

Общи условия

Активация на акаунт