Иде зима вече, скоро в сняг ще ходи ЯНУАРСКОТО човече (25)

• 26 297
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, сто пъти сте казвали, ама как давате кус-куса? Те не го ли гълтат направо? Тия малки топченца нямат сдъвкване с 4 зъба според мен... newsm78
Аз го пасирам, че иначе не го яде и му го смесвам с плодове. Утре ще пробвам по начина на Елениа  Hug
Вико ака по 2-3 пъти на ден.

# 661
tuty1 ,педиатърката нещо казва да съм изчакала до годинка с киселото мляко.Пък иначе ми даде бележка за детска кухня при която използват мляко  newsm78

kakche  Hug за съветите.Давам ги повечето неща,но започват вече май да и омръзват,а аз вече друго не се сещам  Thinking

Бебеш ще пратя,ще пратя  Grinning

Кус кус давам на Плазмон,но го оставям с малко водичка за по лесно преглъщане.Вече яде и едрия на Плазмон и много и харесва ама то и на мен ми е вкусен  Laughing

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 23:08 от Jenkata

# 662
Пепинка, дето викаш, докато се наканим и те децата абитуриенти... ooooh!  Да озравява твойто зайче!

Еления, мойта кокошка ака 1 - 2 пъти дневно, задължително сутрин след сън и някой път и следобед. Но няма да ви казвам какво количество изсипва малкото  Mr. Green (на шега, на майтап свикна да се изаква мигновено щом седнем заедно на тоалетната и не протестира).  Wink

Бубе, и Зори се обрива понякога на бузките. Казаха, че уж от лигите и не съм я водила на дерматолог. Тези дни е по-добре, но я следя, че знам ли...
Дано Влади се оправи по-скоро!  Hug
Иначе за отбиването не съм сигурна, но ако кърмиш само, когато (ако) имаш напрежение не е ли най-сигурния начин? За всеки случай може би ще е най-добре да пишеш на някое от момичетата от ЛЛЛ, вярвам, че те ще дадат компетентно мнение. И на мен ми е интересно, понеже Зори все още суче около 4 пъти на денонощие и макар и да не бързам да я отбивам, все ще дойде момента...

Емили, кус кус давам направо така. Яде си го без проблем и й харесва. (А ти оздравя ли вече, че попрочетох, че бая си се измъчила?)  Sad

Тути, дръж се! Hug

# 663
Пепинка, дето викаш, докато се наканим и те децата абитуриенти... ooooh!  Да озравява твойто зайче!

А как се радвам на още една пловдивчанка.... ех, мило ми е.
Ох, хора.. Рая не може да заспи и кашля и се дави и плаче. Сополите текат в гърлото и няма начин да ги изкараме. Цяла събота висяхме в клиниката и накрая изписаха някакви кортикостероиди (които аз няма да давам) - обаче не знам какво да направя. Капя сребърна вода в нослето 3-4 пъти на ден. Като е будна няма проблем, но като легне...Няма и две сек и се дави.
Кус-кус - яде го цял от едричкия и звездички и буквички  Laughing (ама не излизат цели  Laughing) Ака по 1 път на ден.

# 664
Здравейте, снощи пуснах само едни запис, а тази вечер вече може да ви пиша. И аз съм от тези закъснелите мами, родих на 28.01.2011г.  бебе Теодор с тегло 3650г и дължина 53 см, нормално раждане един ден след термина, но аз имах три дати. На 23 години съм и много се радвам Laughing, че ви открих. Мен също ме вълнува темата за спирата защото съм от тези случайно забременелите newsm78, и се претеснявам да не се случа отново така случайно, понеже кърмя и ми е идвало само 2 пъти а ми се иска да има няколко годинки разлика, въпреки, че ММ не е на това мнение. И да ви питам имали начин да накарам малкото зверче да заспи само в кошара, защото той заспива единствено на гърдата легнал срещу мен. А и да не забравя мамите който кърмят колко среднощни хранения имате, че май ние сучим без почивка, особено последната седмица нещо ни мъчат зъби, Тео бебе има вече 8 зъбчета и продължава да вади. Засега толкова, че стана много дълго. Лека на всички  smile3524

# 665
  • София
Пепинка много гадно дано бързо се оправите Hug ние същото го изтрадахме септември и само помпата  babyvac за прахосмукачка ни спаси плачеше много от нея но го натискахме и с нея почна да диша по спокойно и да спи; и само на наша възглавница(висока) за да не се дави и постоянно вървях след него с клечките и чистех, само че ние имахме и капки за нос и други лекарства
Бубе ами гадни са хапчетата затова най-добре се консултирай с гинеколог, макар че мен малко си ме е страх като не пих хапчетата, защото то колкото и рядко да цедиш накрая, всеки път си имаше капки и просто спрях да цедя и дано да не съм направила бучки

# 666
 Добро утро!

Пепинка, каква са тези млечница и мастит по никое време? Райчето храни ли се добре? Много  Hug от нас. За капките с кортикостероиди, не са препоръчителни, но са много ефикасни, а знам, че и вит. С може да се капе в нослето за отпушване,,но не съм сигурна по-колко капки и колко често. бързо да се оправяте?

Ейвалин, добре дошла и на теб!

Хубав ден на всички!

# 667
  • София

Добро утро Hug
Добре дошли на всички нови мами Hug
Слънчев,топъл и приятен ден на всички  Hug

# 668
  • Пазарджик
Добро утро!
След ударна доза на Нурофен стоп колд и вашите палчета,днес съм доста по добре.
Гъбка благодаря за кафенцето и закуската.
eivalin добре дошла!
И тихичко да се похваля,че три дни не пасирам нищо на Нели,след като изяде на кака си звездичките(кус-кус) Grinning
Jenkata за прясното мляко съм съгласна ,че е хубаво да се изчака,ама за киселото.Иначе аз правя на Нели един десерт -2суп.л.извара,1суп.л.квасена сметана,1бр.банан(ако е голям половин)1 бисквита на "Закуска"и малко фруктова захар,всичко това в блендера и става ммм,аз облизва купата Embarassed
Елч и Нелката започва да си търси все по често бибата SadПреди само като заспиваше я искаше и то не всеки път.Като я види и чак трепери и вика -Дайййй билата
Бубе ,пробва ли да даваш пробиотик на Влади,четох ,че помагал при АД.
http://spisaniemd.bg/md/2007/03/probiotitsite-kato-profilaktika- … pichniya-dermatit

# 669
бубе, мен ако ме питаш най-добре е консултацията да е с мамолог.
ако решиш свиркай да ти дам координати на моята, много съм доволна от нея.

новите мами - гери, буби и другите, да се присъедините към нас и във фейсбук!
там си пусками тематични и нетематични снимки на бебочетата и е голяма радост Simple Smile

тути, ама нелка-хубавелка вече говори!
браво на детето! Grinning
ти как си днес?

# 670
  • ул. "Мечтание"
Един въпрос за отбиването, кога да спра да кърмя, след като не усещам напрежение в гърдите си? Смисъл, последното ми кърмене беше на 24.11 и сега като си пипам гърдите са леко пълни, но като казвам леко, разбирайте наистина много леко... Та се чудя трябва ли да кърмя пак докато въобще спре кърмата (но май това няма да стане докато не спра да давам на Влади да суче)??? Чакам отговори  Blush

Мляко ще има, докато има кой да го изсуква.  Wink
Може да не ѝ предлагаш и ако положението налага да се изцедиш. Може да изпиташ някакъв дискомфорт, но той не винаги налага цедене. Може би да цедиш, само ако започнат да ти се появяват втърдявания по гърдите.  Peace Но ако за 4 дни не са ти се появили такива втърдявания, най-вероятно няма да имаш проблеми.
Може да опиташ да пиеш чай от салвия (градински чай), има чудесни отзиви за него при отбиването. Аз също съм го използвала и бях много доволна.
В никакъв случай не стягай гърдите и не намалявай течностите, които приемаш.

mrm, доколкото знам хапчетата не затварят каналите, единствено спират кърмата.
Ако желаеш да отбиеваш вече, може да прегледаш тези статии:
Потискане на лактацията
Отбиване – най-добрите начини и помощни средства за спешно отбиване
Често задавани въпроси за отбиването
Отбиване на детето
Има много полезна информация вътре.  Hug

Пепинка, оправи ли се ти?
Съжалявам, че малката е болна. Sad Бързо да оздравява!  Hug

Не дочетох всичко, не сколасах, извинявам се, ако съм пропуснала нещо важно.

# 671
  • Пловдив
Добро утро!
Да си похваля детето, два вечера спи от 23 до 4-5 без да се буди - има надежда  Simple Smile

Банан не иска да яде, предпочита да си гризе ябълка, праскова и кайсия на пюре (имам домашно), и ДЮЛЯ направих на пюре - сварих, пасирах и с малко готова каша, хареса му. И манго така му давах.
Кус кус давам на плазмон, още малко имам от пакета и ще взимам обикновен. Повече като се развари и е ок  Wink

Вчера за закуска пасирах авокадо, сирене, зехтин, кис.мляко, магданоз - намазах на филийки и двете деца ядоха и им хареса  Peace

Еления и моя е от дрислювците -  поне 2-3пъти , но и каката е така де.........

Лек ден  Hug

# 672
  • София, Лагера
Хау! Добрутро!
Днес е последния ден от дъъъългата ми вечерна самота (т.е. с мъж, по цяла вечер работещ на компа) Party

от кое лекарство за зъби сте доволни?
bimbim, Дентинокс  Peace

Пепинка, много гадно  Confused И Тервел е сополив (2 зъба наведнъж му излизат) и също се дави. Много е неприятно  Confused Преди лягане тегля сополките с бейби вака, после пръскам Стеримар, после кърмя и така поне успява да заспи първия си, най-здравия сън.

За акането... 4 пъти  Laughing Почти след всяко хранене... дрисльо  hahaha

Емили, кус куса Тервел си го яде без проблем, хем не взимам бебешки  Wink

Чери, я малко ОФФ  Wink. Това за книгите и ученето го разбрахме  Wink Я кажи по същество мъжовете там как са!  Flutter

Хубав слънчев де на всички! Hug

# 673
  • София, Лагера
Вчера за закуска пасирах авокадо, сирене, зехтин, кис.мляко, магданоз - намазах на филийки и двете деца ядоха и им хареса  Peace
Ехааа, каква хубава идея!  Flutter Party
Аз авокадото го давам с банан и кърма, или направо с лъжичка. Но ще пробвам така!

# 674
Кажете как да ви намеря в Facebook - а?

Общи условия

Активация на акаунт