Математици-умници

• 55 112
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
В пирамидките сбора от двете съседни квадратчета се пише над тях

# 46
Да се запиша и аз  Grinning

В Пловдив както винаги на 10.12 има две състезания - български и математика , едното свършва в 10.00ч , а другото почва от 10.00ч. , не знам защо продължават организаторите да настояват затова, вече ще си купя въртолет за да сме навреме на състезанията  Laughing   

# 47
  • София
Браво на математиците!

# 48
  • София
Прекрасна темичка, чувствам как майките-математички-маниачки  Grinning ще се преместим тук, уютно е  Heart Eyes
Ирина Б., поздравления за децата   bouquet

# 49
  • Бургас
Да се запиша и аз  Grinning

В Пловдив както винаги на 10.12 има две състезания - български и математика , едното свършва в 10.00ч , а другото почва от 10.00ч. , не знам защо продължават организаторите да настояват затова, вече ще си купя въртолет за да сме навреме на състезанията  Laughing   
  ами явно смятат, че математиците са зле по българския и обратно, та затова всеки да си избере кое от двете Rolling Eyes

# 50
След толкова поздравления за прекрасните деца, нямам какво ново да добавя. Но и не мога да не се включа. Страхотни!!!
Много рядко си даваме сметка колко усилия и труд стоят зад подобни успехи.

# 51
  • София
Ире, според моя син задачите от ИС са по-леки от ЧХ.Но и в него си има задачки, които го затрудняват.Мисля, че Павчо ще се справи с него!

# 52
Здравейте,
в нашето училище 119-то вече тече записване за коледния математ. турнир.
Разпечатах и аз задачите от минали години още като се подготвяхме за есенния, но има едни пирамидки в задачките, на който не мога да разбера условието.Може ли някой да ми помогне.
Дъщеря ми има 35т на СМТ, според мен малко за възможностите и, но на нея и е било трудно да разбере какво се прави в задачите, та за това сега искам пове1е тренировки, но ето че и аз се затрудних.
Благодаря предварително!
Дамо помогне някой Praynig
Благодаря за информацията за КМТ.
Задачата с пирамидите е обсъждана тук - първи клас.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620068.msg20272722#msg20272722
Да попитам и аз нещо във връзка с прословутата задача с триъгълниците от СМТ за първи клас - моят син е видял триъгълниците, но по неговата логика, ако се отдели горната част, фигурата, която остава, не е вече триъгълник и не може да участва в общата бройка  Mr. Green Обясних, че е тип задачи, в която се търси скритата картинка, и целта е да се забележат, иначе всеки може да брои... Въпросът ми е: как се обясняват типове задачи, но без да се вкарва в рамка мисленето и се запазва и различната гледна точка?

# 53
ами явно смятат, че математиците са зле по българския и обратно, та затова всеки да си избере кое от двете Rolling Eyes
Миналата година Европейското кенгуру (1 кръг) свършваше 15 минути преди да започне 2 кръг на олимпиадата по география. Предвид големите разстояния, практически е невъзможно да се докапаш в уречения час до училището. От РИО ми казаха, че ако детето било добър математик, щяло да излезе по-рано от кенгуруто, за да можело да участва и в другото мероприятие. Какво да им обясняваш, че без друго времето е малко и не стига, пропуснахме географията. Но малко мисъл трябва да вкарат в главите си и тези от РИО (и не само). И точно ние сме тези, които да сигнализират (поне) за подобни недомислици.

# 54

Снощи и ние се зачудихме на тази задачка. Обясняват ли на децата условията - поне на тези турнири за първи клас, или им раздват листовете и всеки сам си тълкува и решава?

# 55
  • София
Снощи и ние се зачудихме на тази задачка. Обясняват ли на децата условията - поне на тези турнири за първи клас, или им раздват листовете и всеки сам си тълкува и решава?
Нищо не се обяснява и нищо не се чете от квесторите. Дават на детето листчето и то си решава самО.
Кате, благодаря за мнението за ИС.  Hug

# 56
Чудесна и уютна тема.  Hug
 В другата - модератора да си пише сам.  Mr. Green
Там каквото и да напишеш все си в грешка.

Моят първокласник математик се яви на СМТ и има желание да ходи и на други.
Да видим до кога ще е мерака.  Wink

# 57
И по-добре, че нищо не обясняват квесторите, защото тогава ще има и неизчислим фактор в представянето на детето - интерпретацията на отделния квестор, която случайно може и да не е коректна  Laughing
Спомням си, когато много отдавна  Laughing участвах на първото Кенгуру, което тогава беше на френски на всичкото отгоре, и квестор ни беше една мила дама, която много държеше да ни помага с френския, защото била знаела /не беше математик/, та вместо да си решаваме спокойно задачите, трябваше да отклоняваме любопитството и дали може да се справи с ученическите задачи  Simple Smile

Не се притеснявай за първолачето, след няколко пробно решени теста ще започне да се ориентира много бързо  Hug

# 58
  • София
Благодаря Ви  bouquet
Да, от там идва сложното за 1 клас, че на тях не им се обяснява, те сами трябва да разберат условието. Mr. Green
На СМТ празен отговор  носеше точки и беше по-добре от грешен.
Коледното пак ли е така?

# 59
  • София
Чандра, развесели ме с тази Другарка.  Joy
....Не се притеснявай за първолачето, след няколко пробно решени теста ще започне да се ориентира много бързо  Hug
Тук искам да допълня и с нещо, което написах и в темата за първолачетата. Не се връзвайте още на тези турнири много, защото задачите за най-малките са буквално изсмукани от пръстите. /то какво да измислят за деца, които до вчера са били в ДГ и не следва дори да могат да четат.   Heart Eyes/. Нека се явяват, да добият тренинг обаче.  Hug
На СМТ празен отговор  носеше точки и беше по-добре от грешен.
Коледното пак ли е така?
Не, не е така. На СМТ и ЧХ е така. На ИС, КМС, ВМС и ЕК не е така. За останалите не знам - и ние сме още малки за тях.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт