Под елхата Юлчето подскача и играчките закача

• 34 261
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Изречения цели прави, за щастие никой все още не ги разбира  Joy hahaha
Иначе постоянно говори, но освен "мама" и едно "амма" за лампа нищо друго разбираемо не казва, може да имитира как правят различните животни.

Разбира много повече отколкото си мислех, но показва само като ѝ изнася. Преди няколко дни ѝ разправям, че трябва да си прибира играчките с които не играе за да може да седне на дивана примерно. Нямаше никаква реакция. В един момент казах "айде сега прибери си играчките и ще пусна телевизора". Лелееее, като хукна това дете, щеше да се претрепе да бърза буквално. Освен това знае кое къде се слага. Прибра си капачките от пюренца, с които си играе в кутийката където си стоят, събра плюшките на едно място (по-скоро ги избута набързо), качи се на диванчето, облегна се и посочи многозначително да пускам  Joy hahaha

Относно обличането - претенциите са от няколко месеца насам. Задължително трябва да има някаква картинка (за предпочитане Мини Маус или в най-лошия случай нещо познато), тоалетът се оглежда и одобрява предварително и накрая завършва с фибичка, после хуква да се огледа в огледалото.
Ще ме побърка от смях това дете  Mr. Green

За заиграването - сама изобщо не иска вече, най-голямото ѝ заиграване е с едни съдове за готвене като й покажа или се направя, че готвя. Може сама да си играе, но задължително иска да съм до нея, иначе идва и ме придърпва до мястото дето ще си играе.
А когато готвя единствения начин да ме остави за малко на мира е да я сложа на столчето за храна и да й дам купичка плодове, колкото и да е преяла не слиза докато не изпразни чинийката  Mr. Green Ако много се размрънка пускам и телевизора.

# 676
Деси, к'ви изречения  Joy при нас още няма една истинска дума  Joy
Аз ако чуя изречение ще черпя  beer

# 677

scarly ,много сте сладки!  Heart EyesПосмях се за фибичката!  Laughing

Ivalina82,стискам палци да се адаптирате бързо и двамата!  Wink Hug

desivalko_,при нас е същата работа с къпането!  Crazy  Joy Браво на Маги за успехите!  Hug

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 15:28 от Селма

# 678
Деси, к'ви изречения  Joy при нас още няма една истинска дума  Joy
Аз ако чуя изречение ще черпя  beer

Дани, и при нас така. Казва само "га-га", което значи "ела".
И някой път, като го питаме на колко години е, казва че е на "една" и посочве с едно пръстче. Но това само като е на кеф.  Joy

# 679
Е, Селме браво и на вас   bouquet

А Маги си я знаем, че е умница, ама да вземем да се видим, че ще се забравим  Hug

Онзи ден бяхме с една приятелка и нейното детенце/1 г. 7м./ изпя 2 песнички ама толкова вярно, че направо паднах, е с нейни си думички, но определено си личеше какво пее  Heart Eyes
Браво на такива деца  Hug  Hug  Hug

# 680
   Мерси,Дани!  Hug

Статистически първите деца и момченцата проговарят по-късно.Тъй че споко!   Peace Hug

# 681
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Борко също говори когато и както си иска.
По Коледа направи първото свързано "изречение" : "Дзън дзън пан" разбирай:Дядо Коледа (Дзън дзън) падна. - една пееща играчка която съборих без да искам.

Друг път го карам да каже "чао" и гледа като пукал и нищо...

Като цяло си пада бърборан да ви кажа...

Аз да вметна за детските клубчета в Бургас - да ви кажа в мола май най ми харесва - има за катерене за скачане.. вчера бяхме на прехваленото "Корабчето" - ами не ми хареса.
Първо че аз не искам друг да си играе с детето ми - аз искам да с играя с него все пак цял ден не съм го виждала - просто искам да ползвам съоръженията и естествено да си платя за тях. Обаче там имаше една много. много. много настоятелна аниматорка. на която това й била работата и т.н. и 15 пъти ме праща на кафето  #Cussing out  Освен това пода им е с балатум. който е бая нагънат и Борис се спъна поне 10 пъти. Пързалката им не ми хареса..абе по-добре 6лв ама пълен кеф от колкото 3 лв. т.е. 4.50 с Кока - КОлата която си поръчах от неудобство. и пълна тъпня за мен. Иначе на Борис му беше забавно. нали не беше вкъщи...

# 682
Махнахте ли вечерното мляко от шише с биберон?
Забелязвам силно пристрастяване напоследък и това ме притеснява  newsm78

# 683
Борко не е много по приказките, въпреки че когато е буден е постоянно с книжка в ръка, в която той сочи, а ние му назоваваме това, което е посочил. Казва няколко думички и разпознава 3-4 букви (показва ги и ги казва), но е далече от това да прави изречения. Общо взето комуникацията ни с него е комбинация от звуци и знаци. Иначе също е много артистичен - пее, рисува и танцуваме заедно. Това са му любимите занимания наред с чистенето на пода  Mr. Green Трудно се концентрира сам върху нещо за повече от 5 минути, но това е съвсем нормално на тази възраст. Общо взето фокусирането върху дадена дейност е нещо, което децата се приучават да правят постепенно, разбира се с наша помощ  Peace Когато готвя, му връчвам един стар тиган и една дървена лъжица, слагам му няколко пластмасови плодове и зеленчуци в него и го оставям да бърка и да си опитва гозбата  Laughing

Да отклоня малко темата: Някой има ли опит с диагнозата фимоза и какво сте предприели?

# 684

Дани, не сме го махнали, даже напротив от седмица почна да пие през нощта мляко. Но това го отдавам, че през деня не яде заради зъбките и нощем наваксва с млякото. Въобще не виждам скоро да го махнем

Бъги,  Hug

# 685
    Бъги,само като мнение ще споделя,че май на тази възраст рядко може да се постави дагнозата Фимоза.
    Тоест,доколкото знам,трябва да има много изразена такава,за да се каже че е Фимоза.Иначе е съвсем нормално на този етап главичката да не се показва изцяло.
    Във форума пише д-р Бранков,който успокоява повечето майки.Но може би е по-разумно да се отиде на истински преглед.
    Ти притеснена ли си нещо?Или имате направо диагноза?

Браво ви за буквите!  Hug

# 686
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England

Не. Пием и сутрин и вечер по 180мл. мляко и не възнамерявам да го махам поне до 3г.

# 687
Питам защото ме притесняват най-вече кариесите. Освен това поддържане на бебешките навици до по-късна /небебешка/ възраст /3-4 г./ също ми се струва не много добра идея.
Ние уж махнахме залъгалката без проблем, а сега започва да използва биберона на шишето за залъгалка  ooooh!

# 688
Фъстъците от кога се даваха? Нещо ми се върти поне 2 години в главата, ама хич не съм сигурна. Питам, щото това като види, граби с шепи и бяга.  Joy Успявам да я озаптя, ама колко още трябва да вардя?
А други ядки?

# 689
Аз съм давала инцидентно  Mr. Green и фъстъци и бадем - по 2-3-5-6 бр  Mr. Green
А филиран бадем ползвам редовно в кремчета и сладкиши  Peace

Общи условия

Активация на акаунт