Да живееш извън София

• 79 163
  • 275
  •   1
Отговори
# 105
 Вие наистина ли вярвате , че където и да било в България съществуват "тузарски" квартали?

# 106
Казвам че така наречените тузарски квартали Бистрица и Драгалевци не са по-тузарски от Лозен.

# 107
И в България може. Но едното е тузарски квартал до столицата, другото е вила в другия край на държавата.

Обсъждахме Лозен и цените там, от това това тръгна приказката и че 50 хил.евро са "безценица" за декар в "тузарския" Лозен.

Бистрица и Драгалевци не помня да сме обсъждали като тузарски. Laughing

# 108
Зная.
Но цените в Драгалевци и Бистрица ги знам, а не са малки, няма и канализация на много места.
Лозен повече ми харесва, а цените са по-ниски от Драгалевци.

# 109
Че какво общо имат Драгалевци и Бистрица, та така вкупом ги противопоставяш на Лозен? Драгалевци си е в София (между Бояна и Симеоново), а Лозен и Бистрица са на някакво разстояние от София.
Драгалевци не е  "да живееш извън София", а просто да живееш в къща в периферията на града.

# 110
Че какво общо имат Драгалевци и Бистрица, та така вкупом ги противопоставяш на Лозен? Драгалевци си е в София (между Бояна и Симеоново), а Лозен и Бистрица са на някакво разстояние от София.
Драгалевци не е  "да живееш извън София", а просто да живееш в къща в периферията на града.

Чак пък. Всичките са извън Околовръстното и си имат по един "селски" автобус - на 2, 5 или 7 км - има ли значение? (Тук трябва да добавим и Герман, предполагам - те пък са съвсем залепени за града.) "Къща в периферията" е Горубляне или Княжево за мен.

Между Лозен и Бистрица има значителна разлика. Аз пътя София-Бистрица не бих го пътувала всеки ден - особено през зимата. Това ми беше и едно от съображенията, когато търсехме място за живеене. Симеоново и Драгалевци също ми идват малко стръмни в това отношение.

За "тузарските" квартали - не знам какво точно се влага в това. Но повечето, набедени за такива, са с отвратителна инфраструктура - което за мен ги дисквалифицира.

# 111
Здравейте,

Обмислям закупуване на имот (къща) извън София. Оглеждам селата над околовръстното шосе по дъгата от Долни Лозен до Банкя.
Моля ви за вашия съвет. Споделете къде е най-добре да се купи имот, какви са плюсовете и минусите, има ли и колко е редовен транспорта до София, как е трафика, колко време ви отнема пътуването? Бихте ли избрали отново да живеете извън рамките на София и да работите в града?

Благодаря ви предварително.
Георги

Здравей Георги, аз лично също като теб обмислям вариант за къща в България за себе си - доста проучвах и да ти кажа - мисля, че открих идеалния вариант.
Сравнително хубава къща - Nothin' fancy както се казва - но 3бд, с 1-2ен гараж е към 150хиляди евро на повечето места извън София - Банкя, Драгалевци, Панчарево.
Обаче губиш от това, че не живееш в София - и без кола е по-трудно и или е по-далеч - Банкя и Панчарево. Или е по-стръмно - Бояна, Драгалевци, етц
Аз лично си харесах доста хубави къщи ново строителство - detached в нещо с Б беше на езика ми е - мисля, че е хубав квартал - Бъкстоун или Банишора (онова дето е по-към витоша) - тоест хубав квартал е - хубава нова къща на 2-3 години и 250-300кв метра беше към 150-160хиляди евро.
Това мисля е идеалното.

# 112
За живот извън София никога не бих оглеждала южната дъга на Околовръстното. По северната има чудесно уредени, с добра локация и инфраструктура софийски квартали-села. И най-важното- на северен склон са с южно изложение.

# 113
За живот извън София никога не бих оглеждала южната дъга на Околовръстното. По северната има чудесно уредени, с добра локация и инфраструктура софийски квартали-села. И най-важното- на северен склон са с южно изложение.

Ти направо ме.......уби, майтапиш се нали?  bouquet

# 114
Както ти е удобно, Californian, макар да ми е неприятно, че съм ти причинила подобно душевно терзание.

# 115
Както ти е удобно, Californian, макар да ми е неприятно, че съм ти причинила подобно душевно терзание.

Изненада ме наитина, нищо лошо не съм казал - всеки си има право на вкус. Hug

# 116
Разбира се, Californian. Аз не разбирам с какво Драгалевци и Симеоново, например, превъзхождат села като Подгумер или Локорско? Даже изложението на първите е отвратително, но за мен си остава в плюс южната дъга да е предпочитаната. Simple Smile

# 117
Разбира се, Californian. Аз не разбирам с какво Драгалевци и Симеоново, например, превъзхождат села като Подгумер или Локорско? Даже изложението на първите е отвратително, но за мен си остава в плюс южната дъга да е предпочитаната. Simple Smile

Ами виж.......как да ти обясня.........тук има един термин дето реалторите ползват - Location, Location, Location
Пало Алто с какво превъзхожда примерно Ливърмур........че в едното къщите са 3 милиона в другото само половин милион -  с локацията.  Embarassed

Тоест мен ако питаш - най-най-най в София за къща да има човек е в Изток - в невероятно спокойно кътче си край къщета - училища, транспорт и всичко.
Само, че 300-400 хиляди евро......дай боже всеки му.

А иначе това, че ти харесва онез неща дето ги каза (хваща ме срам, че съм 6то поколение Софиянец и не ги знам тези селца край София) няма лошо - тоест евтини са ти вкусовете.....
Не като моите.  Embarassed Embarassed Embarassed Къща в Изток. Embarassed

# 118
Понеже се чудя какво да ти отговоря, предпочитам просто да се подсмихна и да те оставя с убеждението, че съм съгласна с теб и всичките ти квалификации по повод вкусовете ми. Човек живее най-добре с вярата в собственото си величие. А аз, бидейки днес в добро настроение, махвам отегчено с ръка и ти казвам- дишай, дълбоко и спокойно.

# 119

Южната дъга отдавна са в, а не извън София, реално околовръстното в тази част се явява градски ринг, ние истинско околовръстно шосе нямаме, само магистрали Wink, които ще изсипват цялото движение в града, а няма да го заобикалят. Но...това е тема на друг разговор.

Аз предпочитам вила, и то в подножието на планина, не в поле, не ми се живее в къща целогодишно поради ред причини, докато вилата ми предлага и ежеседмична смяна на обстановката, когато се чудим къде да отидем отиваме на вилата,  лятото сме си все там, с малки почивки за море, планина, уикенди насам-натам.
През останалите сезони ми разнообразява ежедневието. Като ни писне в София - на вилата.
Мисля си, че ако живея целогодишно в някое село, ще се лиша точно от това.
Нещо като хората, които живеят на морето и не ходят всеки ден на плаж.

пп. Има значение дали човек просто иска да живее в къща или иска да живее в извънградска къща, а и какво може да си позволи финансово. Ако на пазара има някоя къщичка в Бояна за 50 000, съм сигурна, че доста хора ще направят "компромис" Wink с лошия северен склон и ще си я купят, вместо някоя в село Мрамор, например.

Общи условия

Активация на акаунт