БИО/органик козметика - тема 2

• 98 396
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Да питам за някакви идеи за интимна грижа? Вие какво ползвате

# 466
Записвам се да ви следя Simple Smile Нова съм в био продуктите, и честно казано чак сега започвам да намирам неща, които дами харесват - преди бях пробвала, но нещо текстурите не ме зарадваха. Явно е въпрос на свикване, де - просто са по-различни...

# 467

Ами аз използвам Gynea интимен гел на Cattier от доста време и съм доволна.

# 468

Интересно ми е какъв е състава на този гел, щом говорим за интимна грижа.

# 469
Според производителя е това: екстракт от цвят на невен, етерично масло от здравец, екстракт от метличина, глицерин от растителен произход.

# 470
Според производителя е това: екстракт от цвят на невен, етерично масло от здравец, екстракт от метличина, глицерин от растителен произход.

а според мен това въобще не е пълния състав Rolling Eyes ето го:
Ingredients (INCI): Aqua, Sodium Tartrate Cocolyglucose, Centaurea cyanus Extract *, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Calendula Officinalis *, * Pelargonium Graveloens, Usnea barbata.
Много интересен, не разбирам защо не го публикуват в тъпите български сайтове!!!
Има интересна съставка -Пеларгониум Гравеоленс:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pelargonium_graveolens#Uses
Иначе ми е интересно дали рН-то е ниско, каквото е нормалното за интимните зони, и как е постигнато.

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 14:38 от Анонимен

# 471

Точно защото и аз съм го ползвала ми, е интересно как постигнат ниско ниво на Ph Simple Smile

# 472

Ingredients (INCI): Aqua, Sodium Tartrate Cocolyglucose, Centaurea cyanus Extract *, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Calendula Officinalis *, * Pelargonium Graveloens, Usnea barbata.
Много интересен, не разбирам защо не го публикуват в тъпите български сайтове!!!
Иначе ми е интересно дали рН-то е ниско, каквото е нормалното за интимните зони, и как е постигнато.
Това е пълният състав:
Aqua, Centaurea Cyanus Flower Water*, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Cocamidopropyl Betaine, Calendula Officinalis Extract*, Glycerin*, Pelargonium Graveolens Oil*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Citronellol, Geraniol.
Балансират pH с Citric Acid, дават, че стойностите на pH на Cocamidopropyl Betaine са 5.5-7.5, колко е pH като краен резулатат нямам идея.
Аз лично избягвам Betaine и затова ползвам на Bio Secure интимния гел- състав: Aqua, Citrus Aurantium Amara Flower*, Decyl Glucoside, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Xantham Gum, Benzyl Alcohol, Coco-Glycoside Oleate, Phytic Acid, Lactic Acid, Maris Aqua, Corinus Avellana Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol.

# 473
Според производителя е това: екстракт от цвят на невен, етерично масло от здравец, екстракт от метличина, глицерин от растителен произход
Това е пълният състав:
Aqua, Centaurea Cyanus Flower Water*, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Cocamidopropyl Betaine, Calendula Officinalis Extract*, Glycerin*, Pelargonium Graveolens Oil*, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Citronellol, Geraniol.
Балансират pH с Citric Acid, дават, че стойностите на pH на Cocamidopropyl Betaine са 5.5-7.5, колко е pH като краен резулатат нямам идея.
Аз лично избягвам Betaine и затова ползвам на Bio Secure интимния гел- състав: Aqua, Citrus Aurantium Amara Flower*, Decyl Glucoside, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Xantham Gum, Benzyl Alcohol, Coco-Glycoside Oleate, Phytic Acid, Lactic Acid, Maris Aqua, Corinus Avellana Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Tocopherol.
но лимонената киселина е всичко друго, но не и натурална.

# 474
  • София
При неприятна изненада със съставките, пиша мейли и се обаждам по телефона.
Раздвижвам горния слой мед в кацата с лайна (по Стайнбек).
Тук  5-10 човека ще прочетат проблема със състава и всичко си е по старому.....

Имам успехи, успех и на вас!
  bouquet
Цветя за вносителите, които по правило изписват само някакъв процент от съставките и за капак ги залепват с неразлепваемо лепило точно върху оригиналния етикет.....
Аз съм клиента, който разлепва ъгълчетата на етикетите в търговската мрежа... ако се чудите кой Simple Smile

# 475
Според производителя е това: екстракт от цвят на невен, етерично масло от здравец, екстракт от метличина, глицерин от растителен произход
Това е пълният състав:
но лимонената киселина е всичко друго, но не и натурална.
Знам, че се получава в резултат на биотехнологичен процес, т.е в синтеза участват микроорганизми, които от захар синтезират лимоенена киселина.

# 476
При неприятна изненада със съставките, пиша мейли и се обаждам по телефона.
Раздвижвам горния слой мед в кацата с лайна (по Стайнбек).
Тук  5-10 човека ще прочетат проблема със състава и всичко си е по старому.....

Имам успехи, успех и на вас!
  bouquet
Цветя за вносителите, които по правило изписват само някакъв процент от съставките и за капак ги залепват с неразлепваемо лепило точно върху оригиналния етикет.....
Аз съм клиента, който разлепва ъгълчетата на етикетите в търговската мрежа... ако се чудите кой Simple Smile

И аз така, много се дразня като ми залепат етикет на български върху оргиналния състав и продавачката ми казва, че няма как да го отлепи. Определено трябва като потребители да можем да бъдем максимално информирани.

# 477
  • София
От думата БИОТЕХНОЛОГИИ вдигам кръвно.  И от думата НАНОТЕХНОЛОГИИ.

Моят гинеколог ми забранява всякаква интимна грижа освен вода. Съвсем редови гинеколог.

Не искам лимонтозу от биотехнологии. Щото днес от обикновени бактерии, утре - от подобрени от човека бактерии....

# 478

Точно защото и аз съм го ползвала ми, е интересно как постигнат ниско ниво на Ph Simple Smile

Отдавна не съм влизала и чак сега виждам въпроса. Ето го пълният състав от опаковката:
Aqua, Centaurea Cyanus Extract, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Cocamidopropyl Betaine, Calendula Officinalis Extract, Glycerine, Pelargonium Graveolens Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Citronellol, Geraniol

# 479
Здравейте, какво ви е мнението за т.нар. кремове за тен - self tanners? Четох, че били безвредни, но не знам Rolling Eyes... Ще се радвам да прочета мнения по въпроса Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт