Philips PerfectCare тест

• 67 590
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 555
  • До хладилника, който обичам
И още един въпрос. При различните тъкани дрехи пускате ли различно количество пара? Например за деликатните по-малко пара? Защото не мога просто да си обясня как разбира каква материя глади ютията Thinking Според мен, това за сега е невъзможно, но не се знае...

Пускам еднакво количество пара - копчето е под дръжката (второто за допълнителна пара - е отгоре)  Peace
Няма друго дозиране на парата. Или пуска, или не  Laughing
Според мен ключът от бараката е в този процесор за умен контрол  newsm78

Като плюс отчитам "вирнатия"  Laughing кабел-т.е :"Ексклузивна система Ultracord: Държи кабела на разстояние от изгладените грехи "..мисля Филипса не е с такъв..

Чак пък ексклузивна  Thinking виждала съм и други ютии с вирнат кабел (може пак Тефал да са били, де, нямам идея).

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 17:56 от Бу

# 556
Тефал акваспийд е също 2400вата, НО Променлива пара - 0-40 г/мин
   Паров удар 160 г/мин
   Вертикална пара
   Воден резервоар - 300 мл
Обикновена, по-мощна ютия, с малко повече пара от стандартните....нещата са различни...

Като плюс отчитам "вирнатия"  Laughing кабел-т.е :"Ексклузивна система Ultracord: Държи кабела на разстояние от изгладените грехи "..мисля Филипса не е с такъв..

Моята филипс го има. Не ми се вярва пърфект кеър да го няма Thinking Когато избирах ютия гледах една тефал с такъв кабел, ми не открих разлика с моята. Просто тефал го дават като екстра а филипс не... Ако греша, поправете ме! Hug

# 557
И още един въпрос. При различните тъкани дрехи пускате ли различно количество пара? Например за деликатните по-малко пара? Защото не мога просто да си обясня как разбира каква материя глади ютията Thinking Според мен, това за сега е невъзможно, но не се знае...

Пускам еднакво количество пара - копчето е под дръжката (второто за допълнителна пара - е отгоре)  Peace
Няма друго дозиране на парата. Или пуска, или не  Laughing
Според мен ключът от бараката е в този процесор за умен контрол  newsm78

Като плюс отчитам "вирнатия"  Laughing кабел-т.е :"Ексклузивна система Ultracord: Държи кабела на разстояние от изгладените грехи "..мисля Филипса не е с такъв..

Чак пък ексклузивна  Thinking виждала съм и други ютии с вирнат кабел (може пак Тефал да са били, де, нямам идея). PerfectCare не е с вирнат кабел  Peace

Може ли да го снимаш, ако не те затруднява? Явно греша...

# 558
  • До хладилника, който обичам
Има, има Grinning вирнат е кабела.

Демонстрирам, за да няма неразбирателства заради невниманието ми и негледането ми на реклами Laughing

Аз не разбрах за кое говорим, извинете. Не съм виждала новата реклама на Тефал.

# 559
Има, има Grinning вирнат е кабела.

Демонстрирам, за да няма неразбирателства заради невниманието ми и негледането ми на реклами Laughing

Аз не разбрах за кое говорим, извинете. Не съм виждала новата реклама на Тефал.

Тая ютия май няма кахъри, а? Освен шума, който не пречи според мен Heart Eyes

П.С.Сега гледах пак ревюто на ютията - загрява се само и единствено от парата. Над плочата има отделение в което се съхранява различно количество от парата, определено от тайнствения сензор. Сензорът разбира и кога ютията е в движение. Когато е в покой маха парата от отделението. Колкото повече пара има в отделението, толкова плочата е по-гореща. Но как определя какво количество пара да задържа, съответно каква да е температурата на плочата, така и не разбрах. Но никъде нищо не се споменава за това, дори в чуждите сайтове на филипс Thinking Във форумите също/чуждите/

# 560

гледам инфото на сайта им Mr. Green Peace:

# 561
Хич не ми харесват тефалчетата....... Лично мое си мнение. А и покритието им, нещо ме дразни, на филипс е някак си по-гладко и лесно се плъзва пръста, като го прокараш. При тефал, някакси много трудно си прокарах пръста по плочата. Знам, че не го обясних хобаво, не се смейте hahaha

# 562
  • най-шареното място
Защото плочата не се нагрява пряко (с реотани), а от парата Wink
Реално дрехите се гладят от парата, а повърхността на плочата ги заглажда..

Не, ютията не глади с пара. Тя й е силата, но не глади само с нея.
Първо не е съвсем лека, и макар и комфортна и лека в ръката на галдещия, тя опражнява натиск.
Второ, напълно възможно е да изгладиш каквото решиш без пара. Температурите не са високи колкото на другите ютии, но аз гладя поне половината време беa пара - тогава пара няма никаква, а гладачен ефект има.

Ето един от първите ми тестове - пресушено. Необранботен едър памук, каре за да си личат неравностите. Изгладен е веднъж със суха пара, веднъж с пара. Ралзиката се вижда. Памукът е много силно пресушен

Кликнете за по-голямо изображение.

Тръгнах да търся кой е питал, но намерих обяснението на Бу, вероятно към същия човек първо:

....
В ютията влиза само кабела от парогенератора; в парогенератора влиза 1 кабел за ток и излиза 1 кабел за пара към ютията.
....

И добавям - това,  че е една бройка кабела, не значи че вътре няма маркуч и ел. проводник в една текстилна обвивка. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 19:04 от арт мама

# 563
Моето няма да е точно предизвикателство, ама:

ще се съгласи ли някой, да пробва да глади, без вода в резервоара на парогенератора? И съответно да направи клипче. Но да не вземе да се развали ютията, само Crazy Ако не ви се прави клипче, споделете какво ще стане Praynig

# 564

Не, ютията не глади с пара. Тя й е силата, но не галди само с нея.
Първо не е съвсем лека, и макар и комфортна и лека в ръката на галдещия, тя опражнява натиск.
Второ, напълно възможно е да изгладиш каквото решиш без пара. Температурите не са високи колкото на другите ютии, но аз гладя поне половината време бе зпара - тогава пара няма никаква, а гладачен ефект има.

Тръгнах да търся кой епитал, но намерих обяснението на Бу, вероятно към същия човек:
....
В ютията влиза само кабела от парогенератора; в парогенератора влиза 1 кабел за ток и излиза 1 кабел за пара към ютията.
....

И добавям - това,  че е една бройка кабела, не значи че вътре няма маркуч и кабел в една текстилна обвивка. Simple Smile

Според мен, няма значение, дали ползваш парата, тя се събира в отделението, което е над плочата и по този начин я нагрява? Thinking Поне това разбирам от ревюто на самата ютия. А токът, служи за работа на сензорите,  знам ли... Hug Но това може да се докаже, чрез моето предизвикателство, ако някой се съгласи, разбира се Simple Smile

# 565
  • най-шареното място

Второ, напълно възможно е да изгладиш каквото решиш без пара. Температурите не са високи колкото на другите ютии, но аз гладя поне половината време бе зпара - тогава пара няма никаква, а гладачен ефект има.
...

[/size]

Според мен, няма значение, дали ползваш парата, тя се събира в отделението, което е над плочата и по този начин я нагрява? Thinking Поне това разбирам от ревюто на самата ютия. А токът, служи за работа на сензорите,  знам ли... Hug Но това може да се докаже, чрез моето предизвикателство, ако някой се съгласи, разбира се Simple Smile

Да, нагрява я, но продължаваш да гладиш без пара. Това че плочата се нагрява от парата е друг въпрос. Цитатът горе е точно, че гладиш с пара. Не е така.

Не съм убедена, че тесът е изпълним, Ще почета. На пръв прочит обаче предизвикателството ти е малко като да караш кола без масло.

горе вдясно пише Започнете оттук.
редактирам : Ляво е!

# 566
Цитат
И добавям - това,  че е една бройка кабела, не значи че вътре няма маркуч и ел. проводник в една текстилна обвивка. Simple Smile
ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО!

# 567
  • най-шареното място

гледам инфото на сайта им Mr. Green Peace:

Не знам кой го е въвел, но това стана стандарт в ютиите преди години. Постига се с всяка стара ютия чрез гладачна маса със стойка за подаване на кабела отвисоко.

Моята е по-нова, не е Тефал, има такава твърда част на кабела в началото. PerfectCare също има. Не знам има ли още ютии без такова допълнение.

# 568

...

[/size]

Според мен, няма значение, дали ползваш парата, тя се събира в отделението, което е над плочата и по този начин я нагрява? Thinking Поне това разбирам от ревюто на самата ютия. А токът, служи за работа на сензорите,  знам ли... Hug Но това може да се докаже, чрез моето предизвикателство, ако някой се съгласи, разбира се Simple Smile

Да, нагрява я, но продължаваш да гладиш без пара. Това че плочата се нагрява от парата е друг въпрос. Цитатът горе е точно, че гладиш с пара. Не е така.

Не съм убедена, че тесът е изпълним, Ще почета. На пръв прочит обаче предизвикателството ти е малко като да караш кола без масло.

горе вдясно пише Започнете оттук.

Защо да е неизпълним? Искам точно това да разбера: дали плочата се нагрява единствено от парата?! Аз с моята съм гладила без вода/е не е същото/ защото се загрява чрез реотани. Резултата няма да е толкова добър без пара, но може ли да работи без нея.

# 569
  • най-шареното място
И още един въпрос. При различните тъкани дрехи пускате ли различно количество пара? Например за деликатните по-малко пара? Защото не мога просто да си обясня как разбира каква материя глади ютията Thinking Според мен, това за сега е невъзможно, но не се знае... Зададох въпроса, защото, ако ютията се загрява от самата пара, то тогава, ако пускате по-малко количество пара, плочата ще е по-малко нагрята? А обикновенното нагряване, както е при всяка ютия може би се използва за поддържането на някаква минимална температура, т.е. за да не изтива напълно и да се налага повторно изчакване за загряване. Оххх ама аз как го обясних... Сега докато не разгадая тая загадка, няма да мога да заспя, не знам за вас/много съм любопитна/ hahaha

Ютията не изтива напълно докато е включена да работи. Доколко изстива ако стои 2 часа още не съм пробвала.

Количеството пара в смисъла, който питаш, зависи от оператира - гладещият. Ако е нужно да подава различно количество пара за различни тъкани - това пак е контрол. И би обезмислило грижата на самата ютия - да разпознае тъканите и да  ги щади. Както разбираш това ще фалшива рекла,а. В България може и да минава, но в нормалните държави - не. Шилипс не биха си го позволили със сигурност. И нашите тестове досега не са показали да има подвеждане. Ютията щади материите независимо от подаваното количество пара от гладещият.

Колко подава към камерите над плочата си решава тя, Ти определяш само колко да избълва върху тъканта.

Но си права, ютията  еотносително по-студена. Както писах, установих го гладейки еднакви неща с различни ютии.

PS Изивнявам се за многото постове за кратко време. За да отоговаря на всичко, кото е изписано /много интересно стана Simple Smile/ непрекъснато редактирам стари постове, но това е объркващо и разделям основните питания в отделни постове.

Общи условия

Активация на акаунт