САМО за фенове на Стивън Кинг! - 7 част

• 37 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От тях бях поръчвала "Всичко е съдбовно", като само там я имаше налична, навсякъде другаде беше изчерпана. 1 месец чаках, звъняла съм сигурно десетки пъти - нито имаше връзка по тел. нито по мейл. Накрая дойде книгата, когато вече отдавна не я чаках ... Добре че нямаше как да я поръчам на друго място, та не се прецаках с 2 бр.

Повече никога няма да поръчам оттам  Naughty категорично.

# 76
Отдавна чета темата и искам официално да обявя ,че също съм голям фен на Стивън Кинг,пък ако вече съм го казала,ще ме прощавате! Peace

# 77
  • София
brain, гледам те аз из другите теми, че си фен освен на Кинг и като цяло на жанра, и все се чудех защо не пишеш при нас ...  а ако си писала, прости ми ...  Blush
Та мисълта ми беше - Добре си ни дошла   bouquet
Да ни пишеш редовно  Hug

# 78
  • I want it all and I want it now.
"Страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока!”, Стивън Кинг. Да се запиша и аз в темата. Почти всички книги ги имам на Кинг,а също много ми е любим и Дийн Кунц.

# 79
  • На погрешната планета
В една книжарница ми обещаха книгите за вторник и ако Пингвините решат да ми ги изпратят, просто ще ги върна, куриера не може да ме задължи нито да ги взема, нито да ги платя, не е моя вината, че никой не отговаря на телефоните Naughty. Няма да се занимавам повече с тях Crossing Arms!

# 80
Здравейте от мен и добре дошли на всички нови фенове на Кинг   bouquet

Нали "Пазители" е една от най-добрите книги на Кунц - аз минах средата и съм до момента (в бяло) : когато Травис и Нора си вадят фалшуви документи - а аз още не съм много завладяна от книгата? Rolling Eyes

Нещо ми става и "На изток от Рая" я прочетох и много ми хареса, но да е най-великата книга и най-любимата може, но не за мен...вярно всеки възприема книгите по различен начин, дали не съм станала хипер критична или пък ...както и да е.

Кой харесваше и кой не "Майстора и Маргарита"..да си кажа - мен ме изкефи много...Дявола как е застъпен само там - класически по руски  Grinning

Вив, Кали - честити Ви придобивки - за книгата и четеца Simple Smile

Кали , моля те споделиш после ползваш ли го и дали си доволна, много искат да ми купят пък аз се дърпам

# 81
  • USA, Steak State
Самсара, не знам дали това е най- доброто на Кунц. Смътно ми е познато заглавието, явно съм го чела преди / значи преди е преди 10 години като бях пубер, а след е сега/.
Аз в момента чета "Непознати" от него.

Все още чакам предложение за нещо разтърсващо на Кинг.  Flutter

# 82
  • София
Ехаааа, имаме си нови попълнения в редиците! Много се радвам, че се увеличаваме в тази тема!
brain, Syn, добре сте дошли  Hug welcome !!!!!!!

Вив, честита книжка! Със сигурност всеки тук знае каква е емоцията, когато ти подарят книга на любим автор, която нямаш! И мен ме зарадва днес един такъв подарък, който дойде неочаквано и то от човек, който не познавам  Shocked ! Трогнах се много  Blush , а момичето изобщо не беше длъжно да го прави.
Ще те помоля да споделиш отзив за "Менсфийлд парк", когато го прочетеш.

TheBlackWidow, кажи какво си чела или какво не си чела на Кинг, (който списък е по-малък  Laughing), за да те посъветваме. Така на мен лично ми е малко трудно да преценя какво точно да ти препоръчам.

Сами, първо ти изпращам едни големи прегръдки  Hug !!!
За "Пазители" - чела съм я мноооого отдавна и не си я спомням в детайли, но като цяло чувството ми за тази книга е много положително, затова съм и давала добър отзив за нея. Нямам представа как ще я възприема сега на "дърти" години  Rolling Eyes .... , но си мисля, че ако досега не те е завладяла, май не е "твоята" книга.
За "На изток от Рая" - това е класика, която не бива да бъде пропускана! Има много класически книги, които са ми били пълна скука, но съм ги прочела къде от "ТРЯБВА ДА Я ПРОЧЕТЕШ!", къде от телешкия ми инат. На мнение съм, че всяка книга обогатява човек и не трябва да съжаляваме за нито един прочетен ред, особено в безумното, ненормално и скоростно ежедневие, което имаме. Отплеснах се  Embarassed, а исках само да кажа, че не си хипер-критична! Я ме виж мен със "Сблъсък", а?! Да използвам нарицателния си пример в темата  hahaha !
За "Майсторът и Маргарита" - вие си знаете, че съм голям фен! Но по принцип съм си русофил, така че "класически по руски" всичко в тази книга ми харесва  Heart Eyes !
За Kindle-3 - както писах преди малко в темата за електронните четци, това е най-най-удачната инвестиция, която съм правила от години и съм безкрайно щастлива от този факт. Днес на работа във всяка свободна минута си четох от там - огрооооооомен кеф  Heart Eyes ! Това е емоция и удоволствие, които нито един телефон, компютър, лаптоп или таблет не биха могли да ми дадат.
А щом някой има желанието да ти го подари, хич не се дърпай повече - ще оцениш какво държиш в ръцете си, като го получиш. Насреща съм за всякакви съвети по темата (на лични, за да не спамим тук).

И накрая, че стана много дълго  Blush , не съм ви казвала, колко много ви обичам всички в тази тема и ви благодаря, че сте тук   bouquet !!!

# 83
  • USA, Steak State
Kally, ами аз имам "преди" и "след". Като "преди" почти нищо не помня какво съм чела, а "след" започна от преди година... Така, че представи си че на Кинг съм чела само няколко книжки. Simple Smile

Аз съм книжен плъх, хартия си обичам бе. Замирише ли ми на едно такова старо и пожълтяло / за хартия говоря, не за долни гащи  Mr. Green /, направо ми се замайва главата от кеф. НО откакто имам Ки, за нищо на света не го заменям. Преди всичко е удобството на стойката ми за четене, след това удобството да мога да чета на български, което тук е много ограничено нещо. На всеки казвам, че това е най- добрата инвестиция за ел. устройство, която съм правила през целият си живот!

# 84
  • София
TheBlackWidow, ще се опитам да ти пусна линкчета направо в *mobi  Mr. Green . Ако не съм успяла, то поне списък ще имаш  Laughing . Това са все разтърсващи заглавия; поне на мен ми подействаха като шамари в различните периоди от живота ми, в които съм ги чела:

ТО - не случайно го слагам първо в списъка

Тъмната половина - любимият ми роман

Капан за сънища - тази книга така ме потресе, че месец след нея не исках да чета нищо  Cry , четох я тази година.

Библиотечна полиция -  newsm43 . Тази дори не бих я препрочела; не и докато детето ми не навърши 25 години и не овладее поне едно бойно изкуство за самозащита.

Дума Ки

Зеленият път

Дългата разходка

Подпалвачката - тази ми беше "първата любов" от Кинг

Следват две в комплект:
Талисманът - първата част, която не е задължително, но е препоръчително да изчетеш преди следващата
Черният дом - тази е разтърсващо бруталната  Wink

Поредицата "Тъмната кула" чела ли си я?
Ако не - това е задължително! Ще ти я пратя и нея в *mobi ако искаш.

Хайде и няколко разказчета за подгряване:
Аз съм вратата - като го прочетох за първи път си спомням, че се потресох как е възможно човек да измисли подобна гадория, чак и да я разкаже на света  ooooh! Sick
Начин на оцеляване - този също е .....  ooooh!
Баба
Гуменки
Компютърът на боговете -  Heart Eyes
Къщата на улица Мейпъл
Татик

Повести, за които няма да съжаляваш:
Мъглата
Начин на дишане
Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк
Способен ученик

Хайде стига, че май прекалих, ама със Стиви е така - нали ни е слабост, все 'убави неща е писал  Laughing !

# 85
  • USA, Steak State
Аз съм дръпнала всичко що Читанка предлага, но линковете определено ще са полезни и на други съфорумки.  Hug
Някои от заглавията са ми познати и като сюжет, чела недочела... Тъмната кула съм я мъчила.. Но може би не съм била порастнала за нея и ще я мъча пак. Значи следващите ще са Талисманът и Черният дом, а помежду им за разкош Аз съм вратата.  Mr. Green Дайте ми брутализми на мен, само без педофилия, че тези съвсем не ги понасям след като се одетих.... Това с Библиотечна полиция например го помня и не бих го чела пак.

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 00:50 от TheBlackWidow

# 86
Благодаря!!! lovekiss

# 87
Здравейте момичета и момчета. Страстен читател на Кинг съм,чета ви отдавна но се включвам за първи път. Днес гледах първата част на Торба с кости и засега съм разочарована. Съгласна съм с Дедфейс, че Пиърс Броснан не е за тази роля,прекалено е възрастен, когато четох книгата си представях, че  Нунан е около 40 годишен мъж, а на Броснан си му личат годинките. Емоционалната обвързаност на Нунан с Кира и Мати в книгата е голяма,докато тук се въртят някъде в периферията. Надявам се втората част да е по-интересна.

# 88
  • София
Меган, добре ни дошла в темичката   bouquet
Кажи какво  ти е любимо на Кинг?

Подкрепям препоръчаните от Кали книги! Не съм чела обаче Библиотечна полиция и цялата "Четири след полунощ" ... Ей, пак ми палите чевиите  Twisted Evil

За "Пазители" да кажа - за мен е приятна книжка, разтоварваща. Не е нито ужас, нито стряскаща, нито страшна, просто приятно, разпускащо четиво. Дори и малко любовна, ако щеш  Laughing

За "На Исток от рая" - и аз не бих я определила като нещо изключително - класика, но не от влизащите в любимите ми, камо ли пък в Най - любимите ми.

# 89
Добре заварила Вивиан, по- лесно ми е да кажа кои не са ми любими: Огън,Гняв, Колорадеца, Бягащият човек, Томичукалата,Талисманът. Това са книгите които съм прочела само веднъж и не знам дали ще ги повторя. С най-много препрочитания са: То, Мъртвата зона, Мизъри, Тъмната половина,Долорес Клейборн. От старите му книги не съм чела само Тъмната кула, Под купола и Зъл мрак угаснали звезди съм ги купила, на ще ги чета когато имам повече свободни дни. Чудя се на волята си,колко време вече само им забърсвам праха,но съм решила,че ще им се насладя напълно, ще ги чета без да ме разсейва нищо.

Общи условия

Активация на акаунт