Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 431
  • 337
  •   1
Отговори
# 180
Имам чувството, че повечето си представят мъж, изглеждаш като дядо на 60 години, а жена му като 15 годишна тийнейджърка.Дори и да е видима разликата, това грозно ли е според вас?

Много често наистина говорим за хора, които и на 60, 70 години, имат сериозен социален живот и изглеждат превъзходно, какви са тези старци на легло? Laughing А и не рядко, хората, които са с по-млад партньор, са по-различни от повечето на тяхна възраст.
Не мислете, че е единствено чрез грижи за външния вид или ген.Има значение мисленето.

Съдя по себе си.Аз винаги съм предпочитала по-малки от мен, просто не се чувствам на годините си, външността ми също не отговаря на възрастта ми.Логично за мен е, да се оглеждам за по-млади. Laughing
Мъжът ми е пет години по-малък от мен, но е сто пъти по-инертен, с повече болежки и изглеждащ на колкото е, дори малко по-голям.Аз ежедневно се сбълсквам с реплики от сорта на:"ама ти на 15 ли си родила детето си?"
Имала съм и отношения с десет години по-млад от мен, нито външно, нито по отношение на интереси, имаше съществена разлика.Подсъзнателно избирам млади, с по-детски черти като мен , но надраснали възрастта си спрямо възприятия, цели и т.н.

п.п. не мисля, че човек видимо изглеждащ и чувстващ се на годините си, въобще би мислил за някой много по-млад или би имал интерес към такъв човек
изключвам връзките богат дядо-млада златотърсачка или обратното

# 181
  • София
sorsha, средната продължителност на живота за мъжете в България е 69 години.

За останалите не зная, но аз лично имам наблюденя върху такива двойки с 20+ разлика, едната от които приятелско семейство на родителите ми. Не е като просто да си ги представям.

Какво е това за външността и възрастта, ще си "ги мерим" ли сега? Laughing
Както писах, при жените си проличава след една определена възраст.
Рядкост са дамите, изглеждащи като кинозвездите без хирургическа намеса.

# 182
  • Tам през Атлантическия океан

Какво е това за външността и възрастта, ще си "ги мерим" ли сега? Laughing
Както писах, при жените си проличава след една определена възраст.
Рядкост са дамите, изглеждащи като кинозвездите без хирургическа намеса.

Crazy Е и .... ?

Ти по външен вид ли си избирала мъжа ,здравни харектеристики и години ли   Wink ?

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 18:41 от Desss

# 183
Елица, ама защо трябва да изглежда като холивудска звезда, например? Казвам, че аз съм с много детска физиономия и отсъстващи външни белези за възрастта ми, а категорично не съм някакво невероятно изключение.
Винаги ще има и 15 годишни девойки, който приличат на 30 годишни, не само заради грим или облекло, както и винаги ще има жени, които на всяка възраст, ще изглеждат поне с 9-10 години надолу, без да са правили никакви корекции и без капка грим.

Относно средната продължителност на живот, принципно си права.
Но пак отбелязвам, че по мои наблюдения, човек изглеждащ и чувстващ се на възрастта си, не се обвързва с друг, който е като детенце до него, например. Laughing

# 184
# 185
  • София
Е, партньор по външен вид не се ли избира?
Моля ви се, ако не сте избирали по външен вид вашите, аз с такива духовно извисени личности не мога да споря... Laughing

Признавам си, суетна съм, макар да е смъртен грях.
Както споменах, не бих искала един ден да зададат въпрос на мъжа ми "Това леля ти ли е?"

Мен също доскоро ме питаха кой клас съм. Имала съм и "залитания" към по-млади, но все пак говорим за обвързване доживот. И настоявам, че на жените в критическата рЕзко им проличава възрастта. И в обратната ситуация с по-възрастен мъж, нещата са едни на 20-30 и съвсем други на 60-70. Различията се задълбочават.

Не рабирам защо държите да спорите с мен, всеки си живее живота, както иска. Wink

# 186
sorsha, средната продължителност на живота за мъжете в България е 69 години.

Е това всеки може да го прочете в Гугъл Laughing
Дай сега да ходя да заравям всички мои познати мъже навършили 69 години....а те са доста....
Значи за мое щастие мъжа ми няма да се спомине на 69 защото не е българин. Whistling
Само ще споделя нещо-когато леля му почина преди година и половина,майка му каза-Замина си жената...млада си отиде!
Питах -на колко години беше?
-На 71!-ми отговори тя
В семейството на мъжа ми има столетници.И той все се щегува-''Ако мислиш,че ще умра преди теб и ще се отървеш от мен...няма да стане.Имаме доста столетници в семейството и мисля да бия по точки леля ми която почина на 104 години Laughing Mr. Green
Попитах и аз Гугъл и..... Laughing
''В Афика средната продължителност на живота при мъжете е 74,64 г., а при жените - 79,23 г.''
Бием българите с 4 годинки Laughing
Ох...успокоих се...нема се мре скоро Whistling

На 80 години бащата на мъжът ми играеше голф и ходеше по моловете Grinning
Всеки избира как да живее живота си...аз имам познати на по 36 и вече отдавна живеят като старци Thinking Rolling Eyes

Бих разбрала ако се вихреше обяснение от типа на-различни поколение-различно мислене...единия се наживял-другият те първа почва да му се живее....кризата на 50 може да си каже думатаа.....че по големият във връзката може да се комплексира до младият с годините....
           Всичко друго бих разбрала,но това ...да се мисли по този черен начин и да се обяснява как мъжа в Бг ще ритне камбанката на 69 а жената ще остане вдовица млада,млада и после милата как ще продължи.... ooooh! Crazy
Просто си губя граматиката вече! Sick

# 187
  • София

Признавам си, суетна съм, макар да е смъртен грях.
Както споменах, не бих искала един ден да зададат въпрос на мъжа ми "Това леля ти ли е?"

Но въпросът може и да "Това баща ти ли е?"  Peace

# 188
Как той се възприема с доста по-млада жена от него?
Laughing
Страда мълчаливо сигурно Joy Mr. Green

Ти добре ли си Thinking
Как трябва да се чувства...ми готино се чувства да ти кажа LaughingНе му пука,защото има самочувствието на красив мъж до който не отива да седи някоя 50 годишна,нито пък 42 годишна.... Laughing
Само като си го представя с някоя на 45-50 и ме избива на смях.... Mr. Green
Мога да ти кажа,че гаджетата му преди мен са били винаги поне с 15 години по малки от него...повечето-с 20 год. Wink
Сигурна съм,че ако аз го изпусна....някоя 30 годишна ще си го лапне веднага Laughing
Мале...тука ме застрелвате с въпроси обаче Crazy

# 189
Уф, няма какво да отричаме, че един мъж с 20 години по-възрастен от партньорката си има своите притеснения и тревоги. Сигурно и тя също. Обаче същите такива от друго естество има моят съпруг, имам и аз, има и вуйчо със седем години по-млад от жена си, има ги и тя. Няма универсална, добра разлика, има по-приемливи като обществено мнение. Останалото е въпрос на късмет да срещнеш точния човек!

# 190
E, мъжът ми не мога да кажа, че не съм го избирала и по външен вид, но това далеч не е единствената причина да съм с него.
А и хич не се притеснявам, че може някой ден може да ме помислят за негова леля.Той е огромен мъж, който излгежда и по-голям от възрастта си, аз съм като детенце до него. Laughing

Елица, наистина има жени, които и на 50, 60 изглеждат поне с десетина по-млади.Мисля, че всеки познава поне една, която отговаря на това описание.Да не говорим за такива мъже, те са много повече.  Simple Smile

# 191
Имам познати....Тя на 19 а той а 83....Признавам,тази разлика ме накара да се замисля за тези въпроси които обсъждаме тук  Thinking
Да-64 години разлика за мен е стряскаща и ненормална.
Ще оставя вие да я коментирате! Whistling

# 192
  • София
Не зная, дами, руснаците казват "Поживём — увидим". Аз не бих се наела да твърдя каквото и да било с вашата категоричност.
Само на база статистика, логика и странични наблюдения мога да коментирам. При нас разликата е 12 дни. Laughing

# 193
  • SA
Аоооо, колко интересна тема, на която случайно попаднах!
Djane, къде е това място в Африка, където хората живеят толкова много? То моя мъж е българин, де , макар и да е живял дълго в Африка,  Simple Smile. Поне е по-малък от мен.

# 194
Как той се възприема с доста по-млада жена от него?
Laughing
Страда мълчаливо сигурно Joy Mr. Green

Ти добре ли си Thinking

В момента Да.
Винаги съм харесвала мъже по- възрастни от мен. Те винаги, обаче, се оправдаваха с възрастта. Аз не чувствах тази разлика.
След време нещата се обърнаха. Мен започнаха да ме харесват по- млади. За тях годините не бяха проблем. Е, за мен - Да! Или просто се оправдах с тях.
Иначе, има разлика във възгледите на всеки човек. Едни вървят много по- напред от възрастта си, други изостават. Може би, в това е причината.

Общи условия

Активация на акаунт