Много често наистина говорим за хора, които и на 60, 70 години, имат сериозен социален живот и изглеждат превъзходно, какви са тези старци на легло?

Не мислете, че е единствено чрез грижи за външния вид или ген.Има значение мисленето.
Съдя по себе си.Аз винаги съм предпочитала по-малки от мен, просто не се чувствам на годините си, външността ми също не отговаря на възрастта ми.Логично за мен е, да се оглеждам за по-млади.

Мъжът ми е пет години по-малък от мен, но е сто пъти по-инертен, с повече болежки и изглеждащ на колкото е, дори малко по-голям.Аз ежедневно се сбълсквам с реплики от сорта на:"ама ти на 15 ли си родила детето си?"
Имала съм и отношения с десет години по-млад от мен, нито външно, нито по отношение на интереси, имаше съществена разлика.Подсъзнателно избирам млади, с по-детски черти като мен , но надраснали възрастта си спрямо възприятия, цели и т.н.
п.п. не мисля, че човек видимо изглеждащ и чувстващ се на годините си, въобще би мислил за някой много по-млад или би имал интерес към такъв човек
изключвам връзките богат дядо-млада златотърсачка или обратното