Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 423
  • 337
  •   1
Отговори
# 120
Зрелостта зависи от много неща, да - на 50 може да си и улегнал, и инфантилен, гаранция няма. Но виж, за едно нещо гаранция има - на 50 тялото ти е на 50, без значение душевно на колко се чувстваш или колко пластични операции имаш. Природата спирка няма, така че... можем да си говорим за души и сърца до утре, но времето си тече без да ни пита и оставя незаличимите си следи, както върху физическите възможности, така и върху здравето и върху рисковете за изгубването му. Затова просто не мога да си затворя очите с хубави мисли за младата душа.
Общо взето си права, но общо взето:) Физически едни 5-15 години плюс минус във възрастта идват от начина на живот и гените. Може на 40 да изглеждаш и вътрешното ти здравословно състояние да е като на 30, а може и като на 50.
И това го казвам съвсем отговорно, спортувам редовно на място, където ходят и възрастни хора, и е очевидно. Естествено,всеки случай е индивидуален, и естествено, винаги може да те тресне нещо изненадващо напук на всякаква здрава логика и медицинска статистика.

# 121
Разлика 10-15 години може да не се забелязват когато си 20-45 години, но след това идват години на критическа възраст която е трудна дори и за приблизително набори, а при такава голяма разлика, тези години са много по-дълги.
Мисля, че +5 до + 8 години в полза на мъжа са добре.

# 122
Имаме 11г разлика, той е по-голям....в началото като гаджета ми беше супер, интересно ми беше, той улегнал мъж, не хлапе, каквито бяха на моите години момчетата, аз бях на 22г, той на 33г...но постепенно нещата станаха серизони и аз честно казано се изплаших....не бях готова да се обвързвам сериозно с по-възрастен мъж...дори два пъти се разделях с него уж много сериозно...но любовта победи.
Честно казано много трудно го приех и дори не съм сигурно, че съм го приела на 100%, понякога усещам че някаква част дълбоко в мен все още страда по някакъв начин, че не избрах да изживея живота си с човек на моята възраст......знам че това не е най-важното, но освен всички неща, за които говорите, важно се оказва и моделът, който човек има за семейство...често трудно излизаме от този модел....и аз може би съм си представяла, че ще имам семейство като майка ми и баща ми (те нямат разлика, състуденти са).
При нас не знам дали от годините или и от много други фактори, но нещата се променят, преди излизахме доста, забавлявахме се, сега на него никъде не му се ходи...само работи като луд и почти не се виждаме, вечер зяпа телевизия....събота и неделя обикновено пак има някои друг ангажимент и общо взето все по-сдухано ми става....но това е една съвсем друга тема, дори не знам за какво го написах...няма общо с възрастта Wink

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 18:23 от vesy_evi

# 123
  • Tам през Атлантическия океан
Като ви чете човек ще си каже че възрастовата разлика/възрастта  е НАЙ-важното нещо в едни отношения, един брак  Laughing

# 124
Кой е казал това? Просто голямата разлика в годините при еднакви други условия в един момент води до проблеми.

# 125
Кой е казал това? Просто голямата разлика в годините при еднакви други условия в един момент води до проблеми.
Да бе  Wink набори не се развеждат , нямат проблеми всичко е пепел от рози  Mr. Green  Брей не знаех че това е гаранцията за здрав брак и отношения  Wink

# 126
Dess, защо първо не прочетете темата....защото така на парче няма смисъл да се коментира...от един пост не можете да си направите изводи....тук никои не е казал, че годините са най-важното, нито пък че без тази разлика всичко е супер....така че написаното от вас няма много отношение към обсъжданите тук неща...

# 127
Мерси , следя темата  Wink повечето постове са с мнението че не е хубаво да има разлика голяма  и това водело до проблеми.

# 128
А ти какво мислиш  Desss?
Разликата между това как се чувства и изглежда човек след 45 и преди е много голяма. За мъжете, според мен около 50-55.
Дори да изглеждаш добре, то това как се чувстваш в сравнение когато си да 40-45 е много голяма. Говоря за един и същи човек.

# 129
Аз главно визирам медицински статистики, рискове и вероятности. Винаги може да се извади единичен пример за всичко - за спортуващата бабка която е в супер форма и на 60 изглежда по-добре от оная лелка на 45 дето седи пред телевизора, и за Пена дето родила здраво дете на 40 а Мара на 20 има репродуктивни проблеми, и т.н. Тези примери не доказват нищо в широк план. Всичко е въпрос на вероятност. Много по-вероятно е на 60 да имаш здравословни проблеми, отколкото да си късметлията с добри гени и фитнес абонамент. Много по-вероятно е на 50 да си по-здрав от половинката ти която е на 65. И тъй като не знаеш какво ще ти дойде на главата и как ще се развият нещата, много по-реалистично е да погледнеш общата вероятност отколкото да се надяваш че ще уцелиш късметлийската комбинация от тотото.

За "посоката" на разликата според мен е по-добре мъжът да е по-млад, въпреки популярния стереотип на обратното. Жените живеят по-дълго от мъжете и са по-малко уязвими от здравословна гледна точка, така че ако искат да остареят заедно и да са заедно възможно най-дълго, е по-добре мъжът да е по-млад. Единичните примери настрана, статистически това е вярно.

# 130
Дидитка, естествено, че е по вероятно, но човек не се омъжва за вероятност, а за конкретен индивид. На който в най честия случай познава навиците, живота, родителите и т.н. Дори само това дали някой е пушач или не е достатъчно солиден фактор, дали работи физическа работа или нещо щадящо и т.н. Когато отидеш на лекар те питат първо за годините ти,след това те почват с пушене, пиене, наследственост- и много често можеш да чуеш, че сърцето ти е на хх годишен, или че кръвното ти е като на гимназист.
Въпреки че гаранция няма никога и за нищо, нито при статистиката, нито при индивидуалната преценка.

# 131
Е, те вътрешните органи може и да работят с 30 години назад, но външните изрази на остаряването малцина ги прикриват успешно и то със скъпи медицински интервенции.

# 132
Половинката ми е с точно 10 години по-голям от мен. Разбираме се много добре, но това не е от възрастта. Имала съм връзка с 17 години по-голям и усещането беше фантастично - зрял, завършен мъж, който наистина знае как да се държи с една жена. Обожаваше ме и аз се наслаждавах на това. Да не говорим колко много съм научила от него. Сексът с него беше продължителен, емоционален, задоволяващ, перверзен, фантастичен.
Имала съм връзка с 4 години по-малък от мен. Несигурен в себе си, неувереността му прозираше дори в моментите, когато се опитваше да я прикрие много упорито. Беше много романтичен, изпращаше ми по два-три любовни sms-а на ден. Много приятно чувство.
Моето мнение е, че е добре да се опита от всичко. Младостта минава толкова бързо, колкото сняг през април. След определана възраст външният вид отстъпва пред духа, емоционалността, опитността.
Идеалният вариянт според мен е на еднаква възраст, но това е трудно постижимо.

# 133
Е, те вътрешните органи може и да работят с 30 години назад, но външните изрази на остаряването малцина ги прикриват успешно и то със скъпи медицински интервенции.

За околните тези външни изрази може и да са фрапираща разлика,но по-младия човек във връзката обикновено е свиква с визията на партньора и не му прави впечатление.

# 134

За околните тези външни изрази може и да са фрапираща разлика,но по-младия човек във връзката обикновено е свиква с визията на партньора и не му прави впечатление.
За мен са по-важни вътрешните изрази / външните подлежат на корекция/.
Сериозно ли мислите, че вътрешните органи могат да работят 30 години назад?

Общи условия

Активация на акаунт