Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 352
  • 337
  •   1
Отговори
# 270
Моята половинка още когато се запознахме вече 3- та година беше още тогава надрасъл себе си - емоционално.Много негативни неща му се бяха случили преди да ме срещне.Не беше някой недодялан младеж, който не знае какво иска от живота.Напротив.Искаше сериозен човек до себе си.И макар 9 години по малък от мен не ни личат.Срещнахме се той- пациент, аз мед. сестра.
Гаранция няма никъде.Кой ще гарантира, че дори мъжът да е по големият няма да кръшне и да се стигне до раздяла?Всичко си е до човека. Разводи, раздели има и ще има във всяка една възрастова разлика без значение кой е по големият.

# 271
ами ,не знам случай мъж да се е оженил за по - млада с 20 години жена и да й е изневерил....

# 272
каква е разликата в годините при вас?- Аз съм по- голяма с 3 години.

колко според вас е допустимата разлика?- ами тя разликата се изравнява kaTo остаряват хората. Не е от значение ако са заедно за цял живот Simple Smile

кой трябва да е "по-голям" - мъжът или жената?- принципно трябва да са на равно по мислене, а пък то иначе годините не винаги ти определят мисленето.

голямата разлика винаги ли ви "намирисва" на далавера и изгода? Не винаги хаха Simple Smile

# 273
ами ,не знам случай мъж да се е оженил за по - млада с 20 години жена и да й е изневерил....

Аз знам много такива случаи-зависи от човека....и не само й изневерява, ами и я изоставя....

# 274
Айде ,де и заради каква я е изоставил - заради 20 години по - голяма от него ли?Много смешно...и жалко.Аз не знам такъв случай - напротив..

# 275
  • София
Подкрепям Рени Иванова, но не отричам и другия случай. Имах познат със сериозен брак, разведе се за 15 години по - млада от него любовница, но в крайна сметка се раздели и с нея след няколко години и се хвана отново с жена на неговата възраст. Така, че случаи всякакви.  Peace Аз лично съм привърженик на по - голямата разлика между партньорите, но не повече от 10 години (въпреки, че имам примери и за 13 годишна разлика на хора с много успешен брак).  Wink

# 276
 Аз не виждам за какво се спори, шарен свят, всичко си е до човека.По млада, по стара, няма значение, който си е по изневерите ще го прави, докато може.Е,;жените можем и на по 60-70, докато при мъжката част е до време)познавам бабка на 74 г., има си любовник на 80..)))Дали правят нещо едва ли, но емоцията...да се усетиш важен и значим за някого.

# 277
Aз винаги съм имала поне 10 години разлика в полза на мъжа във връзките си.
С бившия ми приятел имахме 12 , със сегашния 10.
Една приятелка ходеше с познат на бившия,  имаха 12 години разлика, сега с годеника й имат 17 ли, 19 ли, нещо такова, гледат си бебока и всичко им е 6.
Наопаки виж ми е трудно  да си представя толкова голяма разлика, да хукна по 20 годишни момченца, те и като бях на 20 не ме привличаха, камо ли сега.
 Има си някои проблеми с настройката при десетилетие разлика, особено ако е 20 годишна  към 30, там единия иска деца вече, другия още в университета.. има си разминаване, ние така и не го преодоляхме навремето, но не мисля че е невъзможно.
А в момента тези 10 години не се усещат почти, само някои възгледи са му малко по-закостенели, но то май по-скоро се дължи на разликите в големината на населените места/държави,  където сме израсли.

# 278
  • Tам през Атлантическия океан

Аз пък знам  Wink
изневери на младата си съпруга с жена на неговата възраст  Grinning

# 279
Аз винаги съм харесвала по - възрастни мъже. Съпругът ми е 10 години по - голям от мен. Мисля, че съм надрастнала своето поколение и сега имам един сериозен, отговорен и стабилен мъж до себе си с когото мога да изградя семейство и стабилна връзка. В периода от 20 до 30 години нямах намерения за такова сериозно обвързване, а и не бях готова психически за това. Той е съзрял и улегнал след 40. Не усещаме противоречия от разликата в годините, а напротив - мислиме еднакво, споделяме общи ценности и на тази възраст все още не сме изгубили детското в себе си.

# 280
Младото винаги е по-добре, независимо дали за мъже или за жени. Като ви чета, разбирам  защо има толкова самотни стари жени в България, а почти няма възрастни мъже вдовци. Като прибавите по-ранната  средна възраст на умиране при мъжете към 10-те години "в негова полза" се получават средно около 15 години вдовишки живот, който ви очаква като стари жени.
Но както казва един близък, "дядото умрял и сега бабата с кеф си харчи парите им". Ако бракът ви е нещастен, да се отървете 15 години по-рано от мъжа си, ви се отразява добре. Обаче ако е щастлив, от това че имате толкова ужасно голяма разлика и то както се изразявате "в негова полза", няма всъщност никаква полза и нищо положително.
Преди някой да ме оспори, ще подчертая, че съм написала средно. А иначе може да сте от щастливките, които въпреки че са с десетилетие по-млади ще си отидат първи.

# 281
"здр.мила", "аз също имам връзка с по-голям от мен мъж", "разликата ни е също е 15год.и аз съм напълно съгласна с теб.Възрастта не определя взаймоотношенията м/у двама души.С него имам всичко в една връзка", "от приятелство", "до страхотен секс...(опаа", "и тук искам да вметна", "колко невероятен е той:) Wink ) Няма смисъл да ви обеснявам", "колко добре се държи с мен и т.н.А също така и с приятелите и близките ми", "което още по вече ме радва.Като двойка изглеждаме добре защото той е мн добре сложен и подържан мъж", "а годините изобщо не му личат.Така че", "мили дами", "ако намерите човека който ви прави щастливи", "не го изпускайте", "защото животът е миг", "а ние само преминаваме през него", "така че не живейте за хората Simple Smile", "защотото злобари", "има и винаги ще ги има още по вече щом допускате да ви се бъркат в живота!"

# 282
Защо толкова много кавички? Ако ти си на 26 г., а той на 41 г. и изглеждате на една възраст, замисли се дали не изглеждаш ужасно състарена. Няма как да не личи такава разлика. Ако някой ти се бърка в живота по тоя случай, едва ли е от злоба.

# 283
За мен е педофилия ако мъжът може да бъде баща на половинката си , сори. Максимум 12-13 години разлика, айде да сложим и 14. Но не разбирам как хипотетично можеш да бъдеш баща на дадената девойка и да си в сексуална връзка с нея.

# 284
  • Ню Йорк

Аз пък знам  Wink
изневери на младата си съпруга с жена на неговата възраст  Grinning

Доста такива случаи знам.

Общи условия

Активация на акаунт