НОРВЕГИЯ - 42

• 65 195
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
СтелиЯни, и аз не мога да ти помогна с информация, но най-вече защото предпочитам книгите в хартиен вариант, да се излегнеш на дивана и да си прелистваш.  Grinning

В Осло валял ли е сняг изобщо? Днес бях там и ми направи впечатление, че тротоарите и улиците в центъра са сухи. При нас си има сняг, лед, киша, пълен пакет.  Laughing

# 61
Здравейте, честит ви сняг Hug
Аз пак с въпросче- някой от вас ползва ли електронен четец и ако да, откъде си сваляте книги на норвежки? Гледах ги в http://www.bokkilden.no/SamboWeb/side.do?rom=Ebok , ама скъпичко ми е, и ми се иска(така, типично по български, де Laughing), ако може да мина по-тънко или без хич  Joy
Благодаря предварително,в случай, че някой сподели  bouquet
[/qu

# 62
СтелиЯни, аз иползвам електронен четец от време на време и  си набавям книги главно от amazon и e-bookbg (http://www.amazon.com/b/?&node=1286228011 и http://e-bookbg.com).
Има много книги в торент сайтовете, но те са малко..хм..нелегални (http://thepiratebay.org/ например).

Приятно четене! Simple Smile

# 63
  • Oslo
Благодаря много, monapo  bouquet

# 64
Днес пак имахме на гости малки дечица да ядем вафлери и за пореден път се убедих, че жилището ни не е пригодено за малки деца, колкото и да размествах и пренареждах преди да дойдат.  Laughing Прекалено много лесно повредими неща са на достъпно място за детските, палави ръчички, които искат всичко да пипнат, да видят, да пробват и да разглобят.  Един ден ще трябва наистина основна промяна тук преди да пострада още инвентар.  Joy

# 65
Сняг при нас много много няма, ама виж лед........
a.l.e.n.a, според мен първо решете колко точно ще стоите и какво искате да видите, за да прецените кой или кои градове да посетите. Разгледай тук : http://www.visitnorway.com/no  и тук : http://www.visitoslo.com/. Пиши, ако имаш други въпроси. Ако поръчаш билети от рестплас , чети внимателно условията, там има рестрикции за теглото на багажа.
Случайно попаднах на тази страница : http://home.online.no/~harc/jul/ - изглежда интересна.
СтелиЯни , аз за сега не ползвам, но си спомням, че имаше дискусия по вестниците и там казаха, че има някаква страница, която е сравнително евтина, но не помня името........

# 66
  • Oslo
Роси, благодаря и на теб за отговора  bouquet. Аз поръчах една евтина от www.bokkilden.no ,за да видя как е, ако свикна и ми хареса, ще му мисля. Лека вечер на всички!

# 67
# 68
Здравейте момичета ( и момчета )

Ние с малката се завръщаме в Норгето след 10 дни.Искам да ви попитам ( особено онези от вас с малки деца ) с какво ги храните ? Аз тук свикнах да ползвам услугите на "детска кухня" и изобщо не съм си давала зор да готвя,но сега ще ми се наложи. Искам да попитам кои продукти и на кои марки са подходящи за деца на 1,5 и дали им давате полуготови неща (които изобилстват там )сосове от пакетче (визирам така известния кафяв сос ) и т.н.......абе ...изобщо всичко,който каквото се сети да ми каже ще ми е от полза .

Благодаря   bouquet

# 69
Дано никой не пътува със самолет тази сутрин, защото Гардермоен е затворен заради лоши атмосферни условия.

# 70
Това с маслото във Finn изкърти плочките в Банята,честно Тереза  Joy Joy Joy

Какъв е тоя филм с тая криза за масло Sad  аз маргарин не пипвам-нефт на прах  ooooh!

да поздравя само Simple Smile довече ще кажа дали има закуснения от Осло-един приятел пътува  bowuu

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 15:12 от Фитилчо

# 71
А, Фитилчо, всякакви оптимисти има.  Mr. Green При нас вали не дъжд, а ледени висулки.  Rolling Eyes Но ние сме далеч от летището и да се надяваме, че там всичко е наред. Последно като гледах новините снощи, уж се беше нормализирала обстановката с много по-малко отложени и закъснели полети.

А за маслото - има много версии. Едната е, че толкова хора са полудели по нисковъглехидратната диета, друга е, че мнозина се презапасяват с масло за коледното готвене, трета е, че просто кравите са виновни, че произвеждат по-малко мляко.  Wink Който и да питаш, всеки си има неговата теория за тази "криза".

# 72
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Най-сетне да се наканя да се запиша и тук. Peace Blush
Някои вече съм ги виждала в чужбинския.
Все пак ще кажа на кратко. С мъжа ми(българин)от 3 години живеем и работим в Норвегия.
В началото ми беше кофти. Липсваше ми Франция(преди това живяхме за малко там). Но като посвикнах започна да ми харесва, даже доста. Laughing
Сега съм бременна, в 10та г.с., за първи път  Nature Sun With Face Стана на 2рия месец. Още никой не знае освен докторите и мъжа ми, нито роднините, нито приятели, нито шефове и колеги. Мислим да казваме на всички в 13та-14та г.с. Продължавам да си ходя на работа нормално. Сега е малко повече от нормалното, щото е преди Коледа, хаха, но за сега всичко е наред с работата. Не вярвам и после да имам някакви проблеми, просто ще ми намалят смените, предполагам. Ходихме на видеозон на частно в 9та г.с.(защото безплатният видеозон ми бе насрочен чак за 18та г.с.) , видяхме малкото сладурче и как тупка сърчицето му. smile3531
Тъй като се записах, че съм бременна тук в градския кабинет(тъй да се каже държавното), имах насрочен преглед за вчера(безплатен). Всичко, което разказвам сигурно ви е познато, ще стигна и до същността на въпроса. Blush Та лекарят първо попълва една зелена бланка, дето каза винаги да си я нося на прегледите, даде ми едни листи, както и схемата, по която/в кои седмици трябва да ходя на преглед при него/или акушерка. Даде ми и една много хубава книжка-дневник с картинки и обяснения за бременността. Каза ми, че ще ми вземат кръв и урина, че ще ми правят изследване за спин и ще ме теглят и ме прати при лаборантката. Даде ми някакъв лист за нея, ама всичко стана толкова бързо, че вообще не видях какви изследвания пише на листа и т.н. А тя взе този лист, направи ми изследванията, каза, че всичко е ок и туйто. И аз така и не посмях да попитам, ама какво точно е това дето е ок. В смисъл какви точно изследвания ми правиха, така и не разбрах. Затова въпросът ми към вас е, ако може да ми кажете какво точно се гледа на това първо изследване?
Вообще ми се струва, че и тук като на всякъде, нещо като е безплатно, и гледат да те претупат. Някак си аз очаквам от лекаря да ми обясни повечко. Не зная какво си мислят, че няма да ги разбера ли, що ли? В смисъл медицински, щото норвежкият ми е сравнително добър, или това си е просто практика да не се обясняват много много... Rolling Eyes Не че се притеснявам, просто ми е любопитно. Иначе като цяло до тук карам мноого спокойна бременност, пу пу и се чувствам добре.
Пожелавам ви приятно посрещане на празниците!   santa2
И ще гледам да ви навестявам.  Wink  bouquet

# 73
Мелина, поздравления и лека бременност!   bouquet

# 74
  • на брега на морето
Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт