Януарчето звездички гони ,има мама за милиони Тема 26

• 25 822
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Добро, добро утро Simple Smile
Демек много добро утро  Party

Днес сме в добро настроение, и двете  Party Снощи спахме цяла нощ, а сутринта като се събудих я видях -  тя е ставала, допълзяла до другия край на кошарата и заспала надупена и отвита разбира се. Намерих я сигурно вкочанена  Simple Smile

Жълтъка не го въведох много по схема, давах и като си варях яйца директно трошички, не съм ги смесвала с нещо. Сега много рядко давам.
Дейзи май е много цял жълтък още    newsm78

Приятен ден   bouquet

# 316
  • София
Привет!

Моето дете е по-добре, вече магариите й са в пълен състав (тя не е спирала де). Аз почнах да си капя от нейните капки (отвратни са) и добре ми подействаха.

Тонита, имам спомен, че имате термометър за чело, каква марка е? Че при нас е невъзможно да се измери температура вече, карам го на усет.

Жълтък давах една седмица по една "щипка", после по 1/4, сега вече по половин, но не през ден, а два пъти седмично, например.

Ред Хот ги харесвам, но не съм чак такава фенка. Още преживявам проваления концерт на Депеш през 2009.

# 317
Ети, къде да я търся тая система за яслите
Тъпо та тъпо съм ooooh!

# 318
# 319
Бубе Благодаря за допълнението към даването на жълтъка Hug Наистина жълтък + лекарства при малки деца може и да доведе до реакция Peace А що се отнася до захранването - по принцип не се въвежда нова храна когато детето е болно Hug

Look Може би вече си видяла, в този сайт http://kg.sofia.bg има инфо и за СДЯ - което е само ясла т.е. до 3 години,ОДЗ - ясла + градина и ЦДГ - след 3 години Peace До края на тази година в СДЯ се кандидатстваше на место в яслата, а от новата година ще е през системата Wink

ЕтиВ държавните детски кухни мисля,че не готвят с яйца Rolling Eyes Преди бях питала /за голямата ми дъщеря/ и така ми бяха отговорили.Сега не съм се интересувала,може пък да са се променили нещата от тогава Hug

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 11:40 от ral_r

# 320
  • София
Добро утро и от нас!

За жълтъка: Моята "втора" педиатърка на която и имам доверие ми каза така: след 8 месец почваш по 1/4 в зеленчуковото пюре през два дена, така две седмици след това постепенно увеличаваш докато стигнеш до 1/2 по два пъти в седмицата, белтък ми каза поне до година и половина да не давам.

Момичета да ви се оплача то е дълго но накратко ще разкажа: Като се роди Калоян направи пъпна херния.Лепихме лепенки и вчера бяхме на лекар и той каза че има малко възпаление и трябва да се оперира Cry кажете вашето мнение по въпроса и има ли някой с нашия проблем, защото мен лично ме е страх и мисля да отложа операциата във времето  Thinking

# 321
gerito_29 Аз бих се консултирала с още един специалист за да чуя и неговото мнение Peace И тогава ще решавам Peace

# 322
  • ул. "Мечтание"
Гери, и според мен поне още една консултация със специалист. Плюс говори и с педиатъра ви.

# 323
 Здравейте. Ral_r [/b за жълтъкът аз го захраних много отдавна, може би 7 месец, първо по четвъртинка, и така през ден някъде май на 1 година се достига по половин поне аз така правя, а белтък след година, но откакто минахме на ДК не му правя вече, само събота ако се сетя, гледай само да са пресни и по възможност домаши. Между другото много съм се смяла с твойта случка ти я разказваш като комична затова как е паднала до парното, представям си я заклещена там и какава паника е станала да местите спалнята, като се сетя ми става много смешно представям си  Laughing

gerito_29  Ние също бяхме с пъпна херния и то доста голяма, ходихме някъде от 2 месечен да му слагат лепенки, първо нашият педиатър и той естествено така ги е слагал, че по добре изобщо да не сме го мъчели и в един момент ни прати в Пирогов да види дали не е за операция, и от там при един много добър лекар и той му слага някъде 4-5 месега някъде до 7 месец беше и се оправи, а и видимо личеше,  но беше 5 месеца постоянно с лепенка ,,много е важно кай ще я сложи. Ние се оправихме и дано не се повтори, беше ми се сторила че пак има, но като гледам май е ок, дано. Баща ми го оперираха също преди месец от пъпна херния , каза че е елементарна операция, но и аз като теб и всички не искам, въпреки ,ч е ако трябва няма как и в тая връзка баща ми каза, че е гледал вчера някъде по тж да не се бърза да се прави операция на бебе, защото може да се оправи от само себе си, така че според мен не бързай дори да те карат, той от лазенето стегна коремните мускули, и според мен лепенките = лазене, му помогнаха.

Бебо спи, от 3 часа и ще изпуснем май кухнята, жал ми е да го събудя опитвах, но не иска, а после незнам какво ще яде, айде ще опитвам пак. Чао Stop

# 324
Малко смених анкетата. Mr. Green

# 325
  • sofia
Привееет.
Бихте ли дали боб яхния? Товае второто от кухнята. Десерт мляко с ориз и първо бульон, само това става за ядене.
На Лия пак и се появиха лишеи и се разрастват. АД ще ни съпътства дълго. Кортикостероида 5 или 7 дни се маже?

# 326
Бебешондел, готина анкета. Ама коя е песничката на Деси Слава?

Калифорния, каква ти е връзката с арабския свят? Стана ми интересно, сигурно щото съм тук в момента.

Тути, давай снимка на коледната пижама, плс, че това е мн добра идея. Така имам оправдание по цял ден да се размотавам из къщи с такава - нали Коледа идва Simple Smile

Мацки, я кажете тия дето сте с ранобудни дребчовци, какво правите, като ставате толкова рано? Че и наш`то чаве става в 5.30 и съответно се местим в хола, където той дивее, а аз се чудя кво мога да правя толкова рано. Нито имам сили да чистя и готвя, ни пералня мога да пусна, за ТВ, четене и кафе пък нямам и желание толкова рано...

# 327
Люба, аз бих дала боб. Обмислям го скоро да стане, но ще сложа от този най-едрия, на който му се отделят люспите при варене.

Забравих да питам. Гледах сайта за прием в яслите и градините. Според вас има ли шанс за прием в София в държавна ясла, ако детето е единствено и двамата родители работят, както вероятно ще е в нашия случай? 

# 328
  • ул. "Мечтание"
Люба, Искрен отдавна си хапва боб, леща и грах.  Peace
Пробвай, принципно боба не е алерген. Може да подразни стомаха, но не е задължително.

Shamsina, с Божидар имахме такива изпълнения. Пусках ТВ и дремех на дивана.  Mr. Green Whistling

# 329
  • Велико Търново
Анабела, нашия термометър е Thomson. Но на пазара има и доста други. Гледай да има лампичка за нощно виждане.

Тути,  благодаря за поздравчето!  Hug. Калинката го изгледа ей така  ShockedGrinning

Общи условия

Активация на акаунт