Операция на щитовидната жлеза -5

• 79 211
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • При розите и топлата вода ......!

Когато се ражда жена, църковни камбани да бият...
И Господ да няма вина, че мъжки очи ще я пият !

Бъдете благословени !

Здравейте, мили мои!
Желая ви преди всичко здраве и късмет! Всичко останало е преходно и маловажно.

mami isi, отпусни сърцето. Hug Излишно се притесняваш. Изследванията са ти перфектни.  Peace
darmi54, само една паращитовина жлеза ли ти е оперирана? Ако е така с времето изтръпванията трябва да отшумят. Може би си замаяна, защото кръвното е паднало. Аз съм лаик в областта, но да не би причината за високото кръвно е бил аденома и сега да се нормализира. Къде усещаш изтръпвания? Аз съм оперирана от година и половина - премахната ми е цялата щитовидна жлеза и от тогава калция ми е под норма и постоянно имам изтръпвания и даже и схващания.
Моите момичета  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes!

# 481
Само една паращитовидна жлеза е махната, очаква се другите да заработят, ще видим калция утре. С хипертония съм от много години, а от 12 г. съм на таблетки. Аденомът се установи април месец, може и да съм го имала от по- рано, но чак пък от  толкова отдавна да е?! Изтръпванията усещам по езика, устните, крака, ръце. И схващания нощем на краката.

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 15:16 от darmi54

# 482
Дарми, кога си оперирана и колко жлеза имаш?

# 483
Мами Изи, оперирана съм миналата седмица, премахната е една жлеза, на която е бил аденомът. Според доктора  няма човек с по- малко от 4 паращитовидни жлези, което означава, че имам останали най- малко 3. Сега обаче, те трябва да почнат да действат и да регулират калциевата обмяна. Затова трябва да се взима калций само няколко дни и да  се остави организма сам да се справи, но снощи през нощта като ми се схвана кракът  и в 3 ч. пийнах едно хапче Embarassed

# 484
и миличка,не забравяй,че калцият е активен с д3.сега вече ще има и повече слънце.възползвай се. Hug
а калций има много в сусам,тахан.хапвай си ги в салати и в каквото ти харесва.
бързо възстановяване ти желая!
честит празник на всички!(аз не го уважавам особено)
но желая да сте много обичани и глезени. Hug

# 485
Съни, взела съм тахан и го хапвам с кисело мляко, благодаря ти!

# 486
А, ти си знаеш предварително, че ти е махната тази жлеза. Пък мен ме е страх да не ми е засегната по погрешка при операцията. 

# 487
darmi54, Hug  bouquet
Честит празник момичета   bouquet
Да сте здрави, млади, красиви и щастливи !!!

Аз си мислех, че е кръста, но е по надолу. За втори път ми се случва от операцията насам. Първо беше след една седмица.

mami isi - не всички наши проблеми и болки са поради операциите ни на щитовидната жлеза. Напълно възможно е болките в гърба и кръста да са от стрес, настинка, лош матрак, и т.н.
Преди години ходих при една невероятна китайка, след само един сеанс вендузи и 1 х иглотерапия ми минаха всички болки в гърба, кръста, раменете и коленете...
много точно написано.  bouquet

# 488
darmi54,схващанията и изтръпването са по често от липса на магнезии и не е задължително вината да е в оперираната жлеза.Доколкото разбирам схващането е при мускулите,а калция влияе основно на костната система

# 489
Честит празник момичета. Да сме живи, здрави и да имаме много късмет. Всички Чета  че някои от вас се схващат. Аз от няколко месеца имам изстръпване на палеца на десният крак. Нямам никаква чувствителнот като го пипам. Сега от няколко дни усещам боцкане и изтръпване и на прасеца. Излишно е да казвам, че вече си поставих "диагноза" Mr. Green Всичко по тялото ми си мисля вече че от тази жлеза, а може и да не е виновна тя. Знам ли.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 07:58 от 4eri.

# 490
Момичета, кога започнахте да се мажете с контрактубекс, колко време след операцията? И искам да питам дали се пазехте от носене на тежко и колко време, защото днес ми е десетия ден и като излезнах, доста се понатоварих и сякаш около операцията ми се втвърди. EmbarassedАбе, ошашавила съм се май. Crazy

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 17:34 от darmi54

# 491
И аз имам изтръпвания в краката и ръцете, даже усещам слабост в едната ръка, като хвана нещо имам чувството, че не мога да държа здраво и, че всеки момент ще ми се разтрепери ръката. Чудя се дали не е от приема на еутироксина, защото при мен няма засегнати паращитовидни, калция ми също е в норма.

# 492
Темир, щом калцият ти е в норма, недей да го свързваш с паращитовидните жлези. Аз днес си взех изследванията и йонизираният калций ми е нисък. Докторът каза да пия по една таблетка калций на ден, като редувам една с витамин Д и една без.

# 493
Мазането започнах на 20 ден от операцията. Разбрах, че трябва поне 6 месеца да се маже.

# 494
temir,а тсх как ти е?

Общи условия

Активация на акаунт