Отговори
# 75
Чин, много си права за осиновяването. Наистина масово се вземат деца от егоистична гледна точка, но и от такава повечето хора създаваме деца.

Аз по принцип тук не съм писала на тази тема, че не е ставало на въпрос. Сестра ми наистина забременя месеца, в който взеха племеницата. Тя има един спонтанен аборт в 6-ти месец. След това си чакаха необходимото време, за да правят опити за бебе, но пък от фирмата им ходеха често в един дом в Добрич (предполагам Къдрокоса ги знае там домовете) на посещение на децата. Малката тъкмо беше навършила 3 години и от бебешкия дом трябваше да отиде в дома за по-големи деца. Та именно това беше причината да я вземат, което пък сега води до други бюрократични пробреми, но както и да е, това не е за тук. Тя след като забременя беше решила да направи аборт, че много на бързо й се случи всичко, добре че я разубедихме и сега си имам двама племеника.
(казах на Марти да чака за другата Коледа с пържолите  Joy)

Бюти, много неприятно. Особено сега, че ще имаш ходене по разните му институции, за да си извадиш документите. То май ще почнем като едни хора да си носим и ние важните неща в сутиените. Там поне няма как да се бръкне и да не усетим.

Пао, аз съм пропуснала. Ти с каша ли захрани? Сега даваш и плодово пюре и каша ли? Според мен 200гр каша и 50гр плодово пюре е много на този етап, но това го казвам от гледна точна на дете, живеещо с минимални количества храна. Нека и другите да кажат.

# 76
Деска,не 200гр.Да с каша и общо с пюрето идва към 120гр.Това следобед,а сутрин 1/3 малко бурканче друго пюре.Значи е ок?

Ох сега разбрах за кои 200 говориш,нещо много ми се приспа и бвано загрявам.Ми едно голямо бурканче си предсравям,че ще изажда,разбира се след време.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 22:39 от PaO

# 77
Здравейте!
Благодаря ви за отговорите! Аз си мисля, че не са осиновили дете, заради докторите, чиито кесийки пълнят. Ми тя е на 40 и има 15 опита, има само кухи яйцеклетки, а те още и дават надежда и тя опитва. Кака ми не е толкова тъпа, че да хвърля толкова редовно едни 10 хилядарки. Тя се изпълва с надежда и след това се смазва психически. Ох незнам. Ще го мисля нататък. Току виж междувременно се е получило.  Praynig Изморих се да мисля за това.
Иначе и аз бих осиновила дете. Всъщност винаги съм си мислила, че би било хубаво. В една от фирмите, за които работих направихме веднъж тийм билдинг. Щефа много благородно реши, че вместо да даваме пари за скъпи спа центрове и агенции, които да ни организират игри, по-добре да купим материали и да облагородим един дом за сираци. Беше много трудно да се съвзема след това. Дечицата бяха малки, имаше и бебета. Едно от тях ме хареса и все вървеше след мен и ме караше да му обещая, че пак ще дойда и ще отида специално за нея. За да я гушкам и да си играем Cry
Домът беше в едно Добричко село. Във ФБ имам снимки от там, за на който би му било интересно. Мислих пак да ходя, но директорката каза, че не е добра идея, защото това ще дари надежди на детето и ако не мога да идвам редовно, то ще страда. От тогава съм се замислила за осиновяване. Да го взема под крилото си, да го обградя с любов, да го науча на всичко, което знам и да му покажа, че света всъщност не е толкова тъжен....
Може би след второ детенце ще го направя. Не съм се отказала.
Уф, много тежки теми повдигам тези дни. Извинете ме!
Днес ММ ме води на разходка да се поразсея малко и беше хубаво. Бебка беше кротичка и почти цял ден бяхме навън. Най-накрая си купих ботуши и съм много доволна. Вечерта обаче вдигна малко Т 37,5. Сега май е ок вече, един час я приспивах, а още не спи. Дадох я малко на баща и, за да напиша поста.
Хайде, после пак ще пиша, че много дълго стана....
Извинете!
П.С. Сега видях какво е писала Деската. Може да говорим за един и същи дом. А за коя фирма става въпрос? Аз говоря за Крафт фуудс.

# 78
Аз исках да ви питам нещо.Нали на всякъде пише да се дава,колкото иска да изяжда.А има ли горна граница все пак?В момента следобед малчо изяжда една супена лъжица и половина каша(суха имам предвид)  и към 50гр плодово пюре.Това много ли е за този етап,предвид,че е захранен преди 10 дена?Идва общо около 120гр.Правя повече уж,за да видя колко ще остане,ама той всеки път всичко изяжда.Постепенно ли трябва да се увеличава количеството до примерно 200гр?Той има да наваксва,но да питам все пак.В този ред на мисли,по моя кантар излиза,че е качил 330гр за 10 дни  newsm78,ама като се има предвид,че той има допустимо отклонение + - 100гр.Майка ми естествено изкоментира,че той досега 5м е бил гладен  Mr. Green и сега наваксвал горкия. : ) Добре,че не и се вързвам,ама и тя го казва на шега де,с почти нищо не е съгласна от методите ми,но не се е намесвала въобще.
Не знам дали ми четеш въобще постовете, но аз да ти отговоря Wink
Toва е огромно натоварване на организма според мен, малко форсираш нещата. Shocked
Едва ли Марти е изпивал по 200грама мляко, пък за каша + пюре... множко ми се вижда.( дори и 120гр) Никола се захранва почти 2 месеца и изяжда максимум 60гр каша без плодово пюре, като съм направила 2 хранения с твърда храна от 2-рия месец.
Първо кашата се дава чиста поне седмица-2 според мен за да свикне организма и да "разработи" стомахчето на други обороти. Като през тези 2 седмици се прави и почивка и се дава само кърма. После се добавя плодовото пюре, а предвид това, че захранваш с каша, аз мисля, че плода е след зеленчуковото пюре, но ти си знаеш най-добре.  Peace

Симпли, наистина е много натоварващо. Аз ходя всяка година в домовете в Каспичан и Шумен, а мама ги посещава по-често. Спомням си, че като дете дори ме бяха задърпали и искаха да ми съблекат дрехите и да ги вземат.  Confused

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 22:45 от chin

# 79
Ех Бютиии, супер гадория  #Cussing out

Сещам се, че винаги е така по празниците по моловете. Тъпото е за документите. Дано ги подметнат някъде и после добри хора да звъннат и да ти ги върнат. Мен ми се случи скоро да ми върнат моите документи, дано и ти имаш такъв късмет. Hug

Деска, на мен ми харесва схемата ти на въвеждане, припомняш ми, че е добре да запиша и аз някъде така като теб какво и кога съм въвела, защото нещата скорострелно биват забравени. Peace

Чин, определено другият път съм с якенце  Peace

Зверче, и аз много се радвам за днешното ни запознанство  Hug Flutter

ПаО, изобщо не ми се струва много това количество.  Колко да преяде с една супена лъжица каша, само не знам защо плодове даваш с кашата, тя е достатъчно хранителна. Както ви е вкусно в крайна сметка. Слушкай си детенцето, то най-добре знае кога и по колко му се хапва, ние сме само доставчици  Laughing
Разбира се внимавай де. Но при мвн също така се получиха нещата, по бързичко.

Емо днес не хареса пюрето с царевица, картоф и пуешко. Да ви кажа много беше гъсто и лепкаво, наложи се доста АМ да сложа, че да стане нормална консистенция, но определено не е фен. За разлика от тиквата, която я тачи много, независимо с какво е отстрани -  плод, месо или зеленчук.  Grinning

# 80
Чин,чета да.Не прескачам постове и не подбирам кой да чета и кой не.Явно повтарящите се въпроси те карат да мислиш така,а пък аз просто съм объркана и се опитвам да си изясня нещата (колкото и да е странно и просто за повечето от вас).
За схемата-избрала съм не описаната от теб.Има и друга схема за захранване с каша,която ми допадна повече. Peace
Мерси за мнението.
Лека

# 81
Бюти, ужасно гадно нещо е това, не толкова заради парите, колкото заради самия факт, че някой е пипал в личното ти пространство и тепърва ще имаш разправии с документи и банки...

Аз също съм си мислел, че ако след време поради някаква причина не можем да имаме второ дете а имаме финансовата възможност за това, задължително ще осиновим и от това няма да съм по-малко щастлив, даже напротив, защото ми е много мъчно като знам колко много деца страдат по домовете... Наистина темата е тежка, но не трябва заради това да се правим, че тези деца ги няма... И те заслужават също толкова любов, колкото и нашите собствени.

Иначе и аз да споделя, че срещата беше много приятна и като за началото на декември случихме на прекрасно време за разходка в парка. Само за пореден път никой не се сети да документира на снимки Simple Smile

# 82
  • София
Ваче - благодаря ти за книгата... вече съм на 202 страница ... и се връщам назад, търсейки отговори и на своите въпроси.

Нали? И аз така правех със Саша  Hug Аз някои пасажи ги знам наизуст. Но пак ще трябва да я прочета.

Чинче от ваксината не видях да има някаква реакция. Той Ротарикса по принцип си се приема добре. Дори мислех, че ще я порахлаби. Преди малко изака 2 дарадонки  Rolling Eyes Иначе тя нямаше реакции и на другите ваксини (чук-чук). Добре че успя да я глътне цялата, че ми се свиваше стомаха само като си представя как ще изплюе 120 кинта  Twisted Evil, но тя е сладка и гъста и се поглъща добре.
Цвети не се чуди, в смисъл решавай ако ще я слагаш е добре да е по-скоро, че и без това производителя дава до 6 месеца да е поставена и втората доза. Аз затова бързах. Пак ще пресроча с втория прием, ама няма да е много.

Днес ми е първи ден на диетата... взе да ми пристъргва от глад... ужас... явно доста късно съм хапвала разни неща  Rolling Eyes Tired

Деска, масло слагаш в попарата. Принципно не се слага вода, а липов чай  Wink Маслото да е истинско. Аз ще заложа на немските масла, които ползваме от години у нас.
Аз съм давала на Саша сирене и попара на 7 навършени месеца.

Лелее, Бюти, много гадно!  Rolling Eyes

# 83
  • София
Бюти, ужас, егати и хората #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire сега ми е гузно, че не дойдох с теб, толкова се чудих, ама накрая реших, че ще се стъмни, ехх трябваше да дойда Banghead

И ние имахме тиймбилдинг, на който ходихме в дом за деца и при това бяха с увреждания. Беше по Коледа и им носихме подаръци и украсявахме...след това ревахме дружно с колегите....много тъжна гледка...хубавото беше, че жените, които се грижеха за тях, наистина много добре ги гледаха и ги гушкаха, и знаеха кое от какво точно има нужда...
Много ми е мъчно за дечицата както казах...живот и здраве, наистина мисля да си осиновя трето Rolling Eyes Чин-че, права си за това, че понякога тези, които осиновяват и след това забременяват, сигурно пренебрегват малко или много осиновеното, но не всички са така, а дори и тези, които са, пак дават по-добър живот на детенцето, от колкото ако остане в дом...
Малее вие всичко изговорихте за захранването, след 2-3 седмици като захраним и ние, които не сме и като започнем и ние да задаваме някакви въпроси, си представям какво ще стане, ще гледам да не тормозя с въпроси Twisted Evil
Крисчо днес спа по време на срещата, след това странно как но спа и у нас още 1 час и съответно до преди малко вилня. Даже не успя да заспи по време на кърменето и го оставих в леглото да заспи сам Mr. Green заспа де, та мисля да гледаме другия епизод на 7 часа разлика и да лягам след това...лека от мен Hug

# 84
Не знам какво да пиша. До сега плаках и не ми се спи. Стефи днес я заболяло коремчето и ме извикаха следобед от ДГ да я взема. В къщи започна да повръща. Слагах свещички, но много отпадна и повърна около 6 пъти. Накърмих Теди и с татко ми, я заведохме на спешен кабинет. Лекарят каза, че е започнала да се обезводнява и да ходим в инфекциозното да я приемат. Върнахме се, аз останах при Теди и изпратих Стефи с баба си и дядо си в болницата. Сега ми се обадиха, че ги приемат. Казали за 2-3 дни. Толкова ми е тъжно, че не е с мен. Пред нея се държах, но сега не мога да спра да плача. Като знам колко иска да е с мен, особенно сега, когато татко й не е при нас. ММ се връща утре вечер за 2 дни, а Стефи ще е в болницата.
Днес й направих изненада - коледен календар с много лакомства. Даже мислех да го снимам да ви го покажа. Цялата врата на хола е окичена с 24 цветни пликчета, пълни с бонбони, шоколадчета и бисквитки. И всеки ден се ядат лакомствата за деня, и така до идването на Дядо Коледа. Наистина много й хареса, но не можа да куса нищо. Вчера поръчах и торта за събота, когато Теди става на 6 месеца, но ще трябва да отложим тържеството. Просто много ми се събра. А ММ ми остави колата и трябваше да се връща с влак. Но те пък стачкуват. И така - всичко върви ужасно. Чин, беше ме питала дали няма да се връща за почивните дни ММ. Ами разбрахме се през 2 седмици да си идва, защото е далеко от Варна, без кола, а и пътните трябва да си поема сам. А и много ще му е тежко да пътува всяка седмица петък вечерта към Варна и неделя наобратно.
Съжалявам за негативният пост, но докато писах, поне спрях да плача. А и след малко ще се събуди Теди и трябва да я кърмя. Трябва да се успокоя, за да не ми намалее пак кърмата.
Само като си помисля, че сега я бодат Стефи и я слагат на системи, и ми става лошо  Cry
Не знам има ли някой буден по това време, но Ви желая лека нощ Hug

# 85
Ваче е гладна, а аз съм жадна....
Стомашният вирус сега е при мен и е мноооого гадно  Confused От години не ми е било толкова зле. Знам, че ще мине, но много се притеснявам за кърмата. Видимо е намаляла от обезводняването  Sad При малчо страшното беше 24 часа. Ще видим утре как съм.
Бюти - много неприятно.
Осиновяването е много отговорно решение. Аз също съм ходила по домове и се бях побъркала. Бях се влюбила в едни деца. Тогава обаче бях на 21 и никой нямаше да ми ги даде. Пък и до колкото знам не става така да си "избереш" някое и после да ти го дадат.
Мои познати във Варна са с две осиновени и като си спомня как ги изнудваха за второто #Cussing out Майката накрая отиде при директорката с диктофон и записа разговора тайно. След това тя изнудваше със записа и се разбраха.
А други - осиновиха си детенце и след няколко години им се обадиха, че има биологична сестричка. И сега и те са с две  Heart Eyes
За съжаление познавам и такива, които избиват комплекси чрез детето и е грозна картинка.
Сега работим с един детски дом в София и за съжаление много от децата са с увреждания и никой не ги иска  Sad
Уф, много е сложно.
vova  Hug наистина е много тежък вируса. В болниците не е приятно, но поне ще я наблюдават и няма да се стигне до обезводняване. Не дей да плачеш  Hug

# 86
Добро утро,ето кафето,сипвайте,след малко идвам да довърша че се къса да реве  Shocked
Ето ме  Simple Smile.Вова представям си какво ти е,аз преживях същото нещо лятото с баткото и то далеч от вкъщи на морето,в какъв филм се вкарах ако знаеш, беше в болница с лоша слава във Варна,аз сама с бебето,а той с баща си в болница,не искам да си спомням просто,но пък не бях права за лекарите,наистина го стабилизираха и повярвай ми по добре да е под лекарско наблюдение,ние цяла седмица не можахме да се справим, а там за 3 дни го оправиха,така че се успокой всичко ще е наред  Hug.За осиновяването сте си говорили - аз май и преди съм казвала тук, бих го направила,моя мъж много иска,но не съм сигурна в себе си,иска ми се и още едно дете да имам,но толкова съм се изнервила,че незнам дали бих била пълноценна.
Исках да попитам когато захранвате какви симптоми наблюдавате да не се появят,ние след този морков бая си чесахме носа,а ми се върти нещо,някъде да съм чела че сърбежа на носа е признак за алергия,вие чували ли сте?
За срещите които си организирате, много ми си иска да дойда и аз,ама все се чудя ако се включа след толкова време  Rolling Eyes,дали няма да се натреса,струва ми се че преди два дни мернах в парка татито с майки,не съм сигурна и си мислих да питам "Вие да не сте...?",ама си казах пък ако не са кажат тази нещо newsm68, Rolling Eyes и се отказах.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 07:57 от yyanita

# 87
Добро утро Hug

Мерси за кафенцето  bouquet
Яни ме изпревари с кафето, за това сменям със закуска

Мен синчето тази сутрин ме вдигна в 6 и ми е криво, а за почти неспящите мами в темата не ми се мисли  Confused Hug

Вова, много тъжно Cry Дано много много много бързо да се оправи кукличката Praynig

Бюти, ужасно Close Такава разправия с документите, но и парите не са по-назад, с малко дете, никой лев не е излишен Close Hug Hug Hug

Зверче, много сладко с приятелката ти Heart Eyes Имам чувството, че около мен всички са бременни или раждат Crazy Искам и аз пак Blush

Пао, да, много е хубав и удобен Heart Eyes Добре че Бюти ми писа, че го има в Хиполенд, за да се съгласи ММ да отиде. Навъртя набързо 50 км в 8 часа вечерта Mr. Green но си заслужаваше Peace Искахме неутрален цвят, че следващото ще го гласим за момиче, ако уселим позата Whistling Blush Laughing
Добре си се храни Мартинче, браво на него Heart Eyes 120гр звучат супер, повече по-натам, той може и да го изяде ако е лаком като мой дундьо, но после да му стане тежко на коремчето.
Аз сега давам по половин пюре от 130 гр, но то му идва само като пробване Simple Smile В момента даже заспива в шезлонга с шишето Crazy Все ненаял се, син на баща си Mr. Green

Къде верно изчезна Накри newsm78 И Аурора ми се губи, липсват нейните постове Heart Eyes

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 07:42 от иРеТо

# 88
Добро утро! Grinning
Янита,Ирето мерси за кафето и закуската. Sunglasses
И аз осъмнах в 6.Добре,че лягам по-рано за да се наспя,че после ми е криво от недоспиване. ooooh!
Бюти,много неприятна случка си имала.Замисляш ме да си сложа документите съвсем на отделно място от паричките. newsm78
Вова,желая бързо възтановяване на Стефи.Милата кукличка. Hug

# 89
Добро утро. Тук настана студ. Планувах една хубава разходка днес, но дано се оправи времето, че ако е все такова май ще сме си у нас.

Ваче, ти пък сега тоя чай от къде го извади  Hug. А като знам аз попара с чай как мразя, сигурно няма да я направя така на Йоана, ами с водичка. А под немски масла кои имаш в предвид - Президент или нещо друго? Давай марки, че да ходя да оглеждам в магазините.

Вова, много ти се е струпало на главата. Предполагам колко зле се чувстваш сега като едното ти детенце е в болница, а ти не можеш да си до него. Мога само да те  Hug и да ти пожелая скоро тая сага да свърши.

Янита, мисля, че мамите и тати биха ти се зарадвали. Не съм останала с впечатлението, че са затворена групичка и да не приемат други хора.

Аз пък будувах в 4. Явно на бебоците тези дни им е крив период  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт