БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 88

• 67 612
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Шия с диагонален бод, три конеца. Съмнява ме, че трябва да е с 4, за да стане хубаво, но нямам нерви да го започвам за трети път.  Rolling Eyes

# 511
plams ,ted този кон го ших преди  месец на бяла панама  с две нишки и стана много добре.Ще приложа снимка,за да го видите.

# 512
Аз съм правила едно кученце с три нишки гобленов бод, а пишеше, че може така или с две нишки кръстчета. Така, че мисля, че с три нишки е добре.

# 513
  • София / Баня
Ето едни подаръци от мен - кончетата, които някак си привличат погледа на всеки:  Laughing

Този път не се измъчвах да шия фон, е използвах Аида 14 - черна и бяла!   Whistling

Бяло цвете кончетата са страхотни. От месец съм си приготвила панама за тях, но още се чудя как да ги шия - кръстчета или гобленов бод. По схемата освен кръстчета има и точки, което предполагам са полукръстчета. Сподели как си ги шила. Дали ще се получат със гобленов бод.

# 514
Добро утро,
да се похваля и аз с две готови картички:)

ania1 , много хубави тези коне.

# 515
Момичета, пък аз да ви се оплача от първия ми опит с кръстче Sad
Снощи, много щастлива започнах (купих си вчера панама, изнамерих си от старите цветове подходящи, обкантих си панамата и ще шия кръстат бод - за първи път, с мерак) да, ама не Twisted Evil
Ших от 21.00ч до 24.00ч и после до2.30ч разшивах  Mr. Green. Видях, че съм си объркала схемата с едно квадрадче и .....айде.... разшивай всичко Shocked А как се разшива кръстат бод.... #Crazy на никой не го пожелавам Sick.Опитах се да шия по правилата т.е. отзад да ми стои така  IIIII, обаче после като завършвах конеца.......много трудно се вкарва , то избродираното се подпъхва под нишките на панамата и иглата много трудно влиза отдолу - явно трябва да се промушва от лицевата страна.
После - става много дебело, тия кръстчета издуват и стърчат едни такива като бобчета Rolling Eyes. Дали аз си взех ситна панама.. Rolling Eyes. Мисля, че купих 16каунт и започнах с два ката конец. Днес ще отида до магазина да питам какъв е каунта. Аз я харесах на цвят тая панама.
П П   Започнах с балеринките.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 09:56 от didida

# 516
Момичета, поздравления за сръчните Ви ръчички и красотите които шиете. Умишлино не изброявам поименно , за да не пропусна някоя от Вас. Хубав ден от мен.  bouquet

# 517
Това е вместо коледен венец за входната врата на офиса.

# 518
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, пък аз да ви се оплача от първия ми опит с кръстче Sad
Снощи, много щастлива започнах (купих си вчера панама, изнамерих си от старите цветове подходящи, обкантих си панамата и ще шия кръстат бод - за първи път, с мерак) да, ама не Twisted Evil
Ших от 21.00ч до 24.00ч и после до2.30ч разшивах  Mr. Green. Видях, че съм си объркала схемата с едно квадрадче и .....айде.... разшивай всичко Shocked А как се разшива кръстат бод.... #Crazy на никой не го пожелавам Sick.Опитах се да шия по правилата т.е. отзад да ми стои така  IIIII, обаче после като завършвах конеца.......много трудно се вкарва , то избродираното се подпъхва под нишките на панамата и иглата много трудно влиза отдолу - явно трябва да се промушва от лицевата страна.
После - става много дебело, тия кръстчета издуват и стърчат едни такива като бобчета Rolling Eyes. Дали аз си взех ситна панама.. Rolling Eyes. Мисля, че купих 16каунт и започнах с два ката конец. Днес ще отида до магазина да питам какъв е каунта. Аз я харесах на цвят тая панама.
П П   Започнах с балеринките.

няма защо да ходиш до магазина, вземи линийка, измери 2,5см и виж колко кръстчета влизат в тях  Peace това ти е каунта
на 16 с два ката не би трябвало да е толкова грубо и "бобчесто"  Thinking как си шила кръстчетата? всяко само за себе си или първо всички половинки в едната посока, след това "затваряш" другата? като гобленов бод? как изглежда гърба? като успоредни чертички или почти като предната част?

# 519
  • София / Баня
Не са мои конете - на Бяло цвете са. С малко помощ от Вас се надявам скоро да ги ушия.

Ето нещо мое
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2538/155935814027579039213239 … iFwl7ToD5RaPe.JPG

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 10:13 от ania1

# 520
st.Dobri ших така - ушивам си един ред ///// и после се връщам \\\\\ не кръстче по кръстче, а на редове, като ушия единия ред и после почвам другия////// до края на реда и после \\\\\ се връщам. Отзад се получава IIIIII когато са готови кръстчетата, ама си мисля дали "връщането" \\\\  да не го направя с гобленов, че да мога после да си свършвам (промушвам) конеца. На мен при гобленовия отзад ми се получава \\\\\\\

# 521
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз изобщо не се затормозявам за гърба на гоблена, нито при кръстчета нито при гобленов бод.  Peace
кръстчета си ги шия както баба ми е учила, почвам от долен ляв в горен десен, от него в горен ляв и от там в долен десен и пак.  Mr. Green не ме затормозява нито дали ще шия реда вертикално нито дали хоризонтално. Например Пеперудата има вертикални черти....
отпред

гърба.  hahaha

# 522
А при мен гърба става като китеник.Конци стърчат във всички посоки.Как точно се промушват тези конци ,че да не се виждат изобщо и отзад да е като отпред- не знам.Не се и затормозявам толкова да го мисля,но е малко неудобно,като напредне гоблена, конеца ми се оплита в стърчащите крайчета и е доста изнервящо.

# 523
Кordelia опитвам се да видя на снимката на пеперудата и ми се струва, чеимаш дупчица в средара на всички страни на кръстчето...или не виждам правилно? newsm78 . Аз боцкам във всяка дупка. То затова ли при мен става издуто като бобче Rolling Eyes . Ами така кажете бе хора Grinning кръстче се шие през дупка. Така ли? И гледам , че на теб м/у кръстчетата ти се вижда от панамата, а при мен толкова са натикани едно в друго кръстчетата, та затова може би се издуват нагоре като бобчета newsm78. А иначе, изобщо не ми пука как изглежда отзад Laughing

Друго питане Mr. Green
Снощи започнах конкретно с тази, обаче отстрани на ръчичките, гледам, че има половин кръст ли е това? И ако да - от ляво примерно ще се завурши добре, обаче от дясно (дясната ръчичка) моят кръст като затваря в тази посока \ и полукръста като е в тази посока.... newsm78. то се обесмисля, за да е по-детайлно. Или трябва да го направя (полукръста в другата посока, или в тази, само че да бъде четвътр ктъст. Дано ме разбрахте Rolling Eyes Sad . Извинявам се много, че непрекъснато питам, ама не съм шила до сега ни контур, ни полукръст, ни 3/4кръст... Sad
http://media.snimka.bg/9784/025823803-big.jpg?r=0

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 11:26 от didida

# 524
  • Бургас
Кordelia опитвам се да видя на снимката на пеперудата и ми се струва, чеимаш дупчица в средара на всички страни на кръстчето...или не виждам правилно? newsm78 . Аз боцкам във всяка дупка. То затова ли при мен става издуто като бобче Rolling Eyes . Ами така кажете бе хора Grinning кръстче се шие през дупка. Така ли? И гледам , че на теб м/у кръстчетата ти се вижда от панамата, а при мен толкова са натикани едно в друго кръстчетата, та затова може би се издуват нагоре като бобчета newsm78. А иначе, изобщо не ми пука как изглежда отзад Laughing
Във никакъв случай не се шие през дупка. Нормално е да ти се получи малко по издуто все пак ти се наслояват 4 ката конец. Аз лично си шия кръстчетата така- като гобленов бод и в двете посоки и отзад не ми стават прави чертички и както на гобленовия настрани и ми е по лесно да си измушвам конеца отзад. Верно че ми отиват повече конци и става доста твърд гоблена но ми е по удобно така. Сега ще снимам и ще покажа снимка

Общи условия

Активация на акаунт