Хранене и захранване с HiPP

• 32 808
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, има ли някои представа след претърпяна инвагинация , как  и с какво да се захрани едно бебе.

# 166
Здравейте nevena674,

Смятаме, че при подобна ситуация наблюдаващия гастроентеролог или педиатър трябва да ви консултират, относно захранването.

# 167
Здравейте! Проблем ли е, че давам плодово пюре от 125 гр. заедно с адаптирано мляко и така храненето е основно, а не междинно. Досега не съм имала никакъв проблем. Моето дете е на 6м. и половина. Благодаря Ви.

# 168
Здравейте,

По принцип плодовете - пюрета и сокове, се предлагат между основните хранения, тъй като те са бедни на белтъци и мазнини и богати на въглехидрати, фибри, витамини...

# 169
Донесоха ми много хубави,сладки и големи сливи-мога ли да  направя пюренце от тях за бебо или трябва задължително да са сини сливи.

# 170
Здравейте МоРсКа СиРеНа,

Можете, не е задължително сливите да са сини, но трябва да са добре узрели т.е да не са кисели, тъй като киселините могат да дразнят храносмилателния тракт, емайла на зъбките, ако има такива и лигавиците.

# 171
Здравейте.Дъщеря ми е на 6 месеца и 12 дни.Захранена е на 4 месеца и 10 дни.Минали сме основните зеленчуци,плодове-ябълка,круши,банан и сини сливи.От кашите оризова и елда,месо-пилешко,пуешко и заешко.Мога ли да включвам вече глутенова каша?Млечните каши от колко навършени  месеца са подходящи?Тя е на АМ от раждането.И още нещо-минахме на Комбиотик№2.Давах й го 2 дни,но не се прие добре,отказва да го пие,на 2 пъти повърна,а никога не е повръщала досега.Върнахме се на №1.Как мога да използвам отворения пакет №2,за да не го изхвърля?Друг е въпросът,че откакто яде пюренца,се мръщи на АМ Wink

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 09:38 от D.St.

# 172
Здравейте  D.St.,

Вече можете да включите глутеновите каши с овеса, тъй като той съдържа най-малко глутен, след което можете да продължите с комбинациите от овес, орис и ечемик или пшеница. Ако досега сте давали каша, то винаги трябва да е млечна. Условно има два варианта или да я вземете безмлечна и да я приготвите с мляко или кърма или да я вземете млечна и да я приготвяте с вода. Винаги обаче храненето трябва да е млечно.
HiPP 1 можете да прилагате до една годишна възраст без проблем, като към двойката се преминава, когато детето не се засища с единицата. На опаковката на двойката е обозначена възраст от 6 месеца, която е минимална т.е показва на родителите, че по-рано не бива да се преминава към тази формула. С двойката можете да приготвяте безмлечните каши, като към тях можете да добавяте и някакъв плод, за да стане кашата по-вкусна, полезна и питателна.
Повечето деца свикнат ли с твърдата храна много бързо отказват млякото, това е нормално и е свързано с развитието на вкусовия анализатор. Все пак е хубаво да запазите млечните хранения за възрастта, възможно най-дълго.

# 173
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте.Бих искала да попитам за зеленчуковите пюрета,които съдържат сметана,пълномаслено и обезмаслено мляко.За краве мляко ли става въпрос?От кога мога да давам тези пюрета?До момента единствената млечна храна,която съм дала е краве масло.Нямам заместено млечно хранене.Основната храна все още е кърма.Давам два пъти на ден твърда храна около 100-140 гр.

# 174
Здравейте stefanel,

Сметаната в някои от пюретата, е съобразена за възрастта на кърмачето. Тя не се прави от обикновено прясно краве мляко, а е със състав близък до този на млеката за кърмачета. Сметаната обаче съдържа повече полиненаситени мастни киселини, важни за развитието на мозъка и зрението в тази възраст на интензивен растеж, както и на белтъчини. Това не е сметаната, която се продава в магазините. Ако сте давали масло, то не бива да се притеснявате от сметаната, но все пак нашия съвет е да дадете няколко лъжички от пюре със сметана, да изчакате няколко дни, за да видите дали организма реагира по някакъв начин и ако всичко е наред, то спокойно всеки ден бихте могли да я включвате в менюто.

# 175
Здравейте,
От днес ще започнем захранване със зеленчуково пюре.
Решила съм да дам картоф.
Въпроса ми следващото пюре за предпочитане тиква или морков. Малката не ака редовно и аз съ за тиквата.
След трите зеленчукови трябва да въведа и две плодови между храненията. Кое е по добре да започна круши или ябълки.
Бебка в началото имаше колики през първия месец, но те бяха защото не правихме млякото според изискванията.

# 176
Здравейте ralitsa_bv,

Ако бебето не се изхожда редовно, то започнете не с картофа, а с тиквата, след което продължете с морков и пащърнак и после картофа в комбинация с останалите зеленчуци, които сте въвели. Картофът затяга коремчето. Също когато за първи път го въвеждате го разредете с малко мляко,  пюрето да не е гъсто.
От плодовете, по подходящо за начало във вашия случай е крушата и сливата, след което ябълка и грозде.

# 177
Вече вчера дадох малко картоф в 11:30 след което ака в 15 и в 18 и сега сутринта. Неспокойна е малко. И сега съм в чуденка дали днес пак да и дам

# 178
Здравейте отново,

Сега трябва да изчакате няколко дни, преди отново да предложите картофа. Прегледайте темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626743.0

# 179
Здравеите,
А с какво темпо се въвеждат нови пюретс

Общи условия

Активация на акаунт