Хранене и захранване с HiPP

• 32 736
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
  • В море от любов
Здравейте,
Двете ми вече големи деца са отгледани с Хип, сега с малък бебо тепърва започваме, но не смятам да сменям марката поне за сега.  Hug

# 91
  • Berlin
По-щадящ ще е зеленчукът - картоф, морков. Елдата е за по-късно, а иначе най-щадящо си е млякото все още. Simple Smile

# 92
Здравейте Just a Dreamer,

Захранването може да продължи с няколко зеленчука като картоф, морков, тиква, пащърнак, които съдържат освен хранителни вещества също и влакнини и витамини, след което въведете елдата, която е богата на витамини от група В и е лесно смилаема. След елдата можете да продължите с тиквичката и спанака, както и да въведете няколко плода между храненията, като круша, ябълка, грозде, слива.
Отново обръщаме внимание, че винаги първия път, когато въвеждате нова суровина, независимо каква е тя, трябва да изчакате няколко дни, за да видите как ще реагира организма. През това време на изчакване, се дават суровини, които вече са въведени в диетата. Ако всичко е наред след този период на изчакване от няколко дни, всеки ден можете да предлагате съответната суровина.

# 93
Благодаря за отговорът!  Peace

# 94
  • Пловдив
Здравейте!!!Захраних дъщеря си на 6 месеца изцяло сме на кърма с зеленчукови пюрета на ХИП и много ги хареса(освен моркова Weary ).Въпроса ми е с какво да продължа с плодови пюрета или каши и какви на ХИП или да продължавам с  зеленчукови двукомпонентните????

# 95
Здравейте,
Предстои ми да захраня сина си, който е наследствено обременен с алергии. Може би ще започна с каша, след нея зеленчуково пюре, плодово пюре и т.н.
Кои от вашите каши са хипоалергенни и подходящи за такова бебе?
Има ли каши без добавена захар, защото не искам да въвеждам такава?
Благодаря предварително?

# 96
Здравейте  Slide,

Всички каши са без добавена захар, но естествена плодова захар се съдържа от суровините, от които са произведени.
Прилагаме страница, където със зелена буква A са обозначени хипоалергенните храни, подходящи за захранване на дете с риск от развитие на алергия - http://www.hipp.bg/dopulvashto_hranene/vsichki_produkti
Също в сряда на 03.04.2013 г. в магазин Лабиринт от 11 часа в София, ще проведем темата "Хранене и захранване на кърмачето", където подробно можете да чуете стъпките за захранване, както и да зададете своите въпроси. Ако ви е удобно заповядайте. Темата винаги е интересна и е много посещавана.

# 97
Здравейте Вергиния_89,

Прегледайте темата по напред, където сме описали как започва захранването.
Можете да въведете ябълката, крушата и сливата между храненията независимо дали като сок или пюре.
Също въведете оризова каша, след това каша от елда и просо.
След тях е време на меса - пуешко, пилешко и заешко.

# 98
  • София
Смятам да захраня сина си на нвършени 5 месеца,в момента сме изцяло на АМ - Hipp Combiotic 1,с кое пюре ще ми препоръчате да започна и как поетапно да ги въвеждам?

# 99
Здравейте,Хипп

Изчетох всичко тук, но някой неща не ми са съвем ясни и искам да питам отново. Ние сме изцяло на Хипп Комбиотик 1, захранваме се със зеленчукови пюрета на обяд. Сега ще започваме кашите следобед.
1. "Първата каша на бебето" подходяща ли е да е наистина първа при условие, че вече сме хапвали картоф, пащърнак, морков, тиква, бролоки, ябълка, круша и кисел с ябълка, който е приготвен с царевично нишесте?
2. Ако давам следобед някаква млечна каша може ли с нея да се замести цялото хранене или е по-добре да дам малко каша и малко мляко?
3. За въвеждането на новите храни не разбрах. Давам да кажем 4-5 лъжички от новата храна, после изчаквам 3-4 дни и ако няма реакция мога да давам от храната направо цялото количество за храненето или пак постепенно увеличавам докато достигна желаното количество?
4. Проблем ли е, че първо изсипвам цялото количество вода/180мл./ в шишето за хранене и после към него добавям мерителните лъжички АМ/6 лъжички/? Този начин на приготвяне променя ли нещо, защото на мен така ми е по-удобно, но ако е грешно няма да го правя!?
Накрая да кажа, че и ние сме много доволни от Комбиотик 1, бяхме доволни и от Органик 1.

# 100
Здравейте Milsi,

1. "Първата каша за бебето"е подходяща за включване, като първа каша. Тя е млечна и не е необходимо да я приготвяте с мляко. Ако досега не сте включили ориза, то предложете една-две лъжички от кашата и изчакайте няколко дни. През този период хранете детето с всичко, което сте давали до момента. След този период ако всичко е наред можете всеки ден да давате от тази каша и дори да включите нова, например от елда.
2. В началото, когато давате по няколко лъжички от кашата, след това ще дохраните с мляко. След това можете да увеличите кашата до грамаж, който детето може и иска да приеме. Нашият съвет е когато избирате каша, да я избирате според зърнената основа, независимо от плодовете с които е овкусена.  След приготвянето и да добавяте плодово или зеленчуково пюре което вече е включено в диетата и според вкуса.
3. Да, правилно.
4.Не е проблем, стига млякото видимо да се разтваря добре, без да запушва биберона. Това зависи и от температурата на водата, явно я улучвате и млякото се разтваря безпроблемно.

# 101
Здравейте HIPP,
Моят син е на 4 месеца и 2 седмици. Започнах да захранвам с картоф преди 4 дни. Днес се пада четвърти прем на картоф. Искам да попитам с кое пюре съветвате да продължим: картоф и морков или картоф с тиква. Тъй като мислех, да е картоф с тиква, понеже му е по-запечено стомахчето, взех такова пюренце, но ми направи впечатление че освен тиква и картоф, в съдържанието присъства и рапицово масло! Да отложа ли за малко по-натам това пюре и да дам пъро картоф с морков?  Thinking

# 102
Здравейте sun_smile_,

Когато въвеждате нова суровина в диетата на детето, трябва да изчаквате няколко дни, преди отново да му я предложите, като през това време давате всичко онова, което сте въвели до момента. Това се прави, тъй като може да се изяви усложнение, като алергия или храносмилателен проблем към нея, и за да може организма да започне да я "разпознава" и свикне с нея. Имаме предвид, че когато сте въвели картофа не е трябвало всеки ден в началото да го давате, като увеличавате количеството му, а да дадете първия ден след което да изчакате 4-5 дни, ако всичко е било наред, то всеки ден може да давате картоф.
Ако бебето е затегнато избягвайте картоф, морков, ориз, банан, които имат по-силно затягащо действие. В случая по-подходящо е да въведете тиквата. Не се притеснявайте от рапицовото олио, то е мазнина, която добре повлиява запека. Немският институт по детско хранене препоръчва до 2 годишна възраст поне веднъж дневно да се приема рапицово олио с храната. То се различава от всички останали растителни олиа по това, че съдържа особено високо съдържание на специфични омега-3 и омега-6 мастни киселини, необходими за развитието на зрението и нервната система, както на имунната и сърдечно-съдовите системи. Съдържанието в пюретата му е около 1%.

# 103
Благодаря за информацията, HIPP Simple Smile

# 104
  • София
Здравейте, HIPP! От около месец захранвам детето си с вашите продукти....и тъй като започнахме със зеленчукови пюрета..реших да продължа след стандартните тиква, картоф, морков, пащърнак и комбинации между тях..с броколи, тиквички и карфиол...бях озадачена обаче, че навсякъде има ориз..а аз не съм го въвела..Въпросът ми е нямате ли тези продукти без примеси на ориз? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт