Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 693
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 615
Нашата оценка беше доста над пазарната, но не става въпрос за София, където цените са в пъти по-високи.
За дохода Райфайзен казаха, че трябва да остават 40 % за ипотечен и 50 за потребителски, но според мен трябва да проверите в конкретна банка за конкретния случай. Ние лично предпочетохме да не сме на минимума, за да можем спокойно да си плащаме вноските, все пак това е дългосрочен кредит.

# 3 616
Благодаря на всички за съветите. Предоговорихме ИК с Райфайзен. Може да се смъква периода на договора, въпреки , че отначало ни беше отказано!

# 3 617
  • Перник
Благодаря на всички за съветите. Предоговорихме ИК с Райфайзен. Може да се смъква периода на договора, въпреки , че отначало ни беше отказано!

Зависи кого питаш. Аз съм толкова разочарована от обслужването в Уникредит Булбанк, че дори смятам да пусна писмено оплакване. Всеки път попадах при различен човек, който ми казваше, че това, което колегата от съседното бюро е казал не е така Angry

Онзи ден отидох да закривам сметката, девойката имаше мигли до челото и доста бляскав маникюр, но за сметка на това беше изключително нелюбезна. Сега си поглеждам в интернет банкирането и виждам, че ми е осчетоводено "теглене", а сметката си стои с наличност 0,00 лв., че даже и такса от 3 лв. ми удържа Triumph

# 3 618
За Уникредит чак сега ли го разбирате... А високите такси, лихви и др..
Най-голямата банка в БГ , всъщност работи със служители по стажантстки програми, на и под МРЗ...

# 3 619
  • Перник
За Уникредит чак сега ли го разбирате... А високите такси, лихви и др..
Най-голямата банка в БГ , всъщност работи със служители по стажантстки програми, на и под МРЗ...

Преди 3 години взех кредита при добри условия, ползвах консултант, който е бил някакъв шеф там и в централата на Света Неделя ни посрещнаха като богове.След подписването на договора не се е налагало да ги посещавам. Но пък с рефинансирането пътека направих до клона на ъгъла на "Раковски" и "Гурко".

# 3 620
В кои банки няма такса предварително одобрение ?
Знам само за райфайзен, но искаме да видим и в другите какви условия ще ни дадат.

# 3 621
На мен никъде не са ми искали. Проверявала съм в Райфайзен, Уникредит, ПИБ, Алианц, ЦКБ и Сосиете.

# 3 622
  • София
Здравейте, отзиви Пощенска банка?

# 3 623
Хм, много е вярно това, на кого ще попаднеш и кого ще попиташ за съжаление, което според мен е недопустимо.
Аз си мислех, че всичко е уредено, нооо си видяхме анекса преди няколко дни и имаше някои грешки. Ако някой е предоговарял ИК с Райфайзен, моля да каже какви такси са му искали 🙄

# 3 624
На мен ми казаха нещо от сорта на 90 лв, ако не се иска намаляване на лихвата, а съкращаване на срока или увеличаване на вноските.

# 3 625
Здравейте! По стечения на обстоятелствата се наложи кредита да се изтегли от ДСК. Няма такава отвратителна банка!! 45 дни не им стигнаха, за да отпуснат кредита. Бяхме си подготвили всички документи още с първото ходене. Бяха обещания, че ще се намали лихвата от 3,6 на 3,4, стигна се до 3,5. Големи обещания бяха, че ще отпуснат 70 000лв, отпуснаха 68 000. Няма да казвам колко пъти ходим до банката, заради документи. А пък тази такса ангажимент, просто няма да я коментирам. Закъсняхме с плащането на строителя, защото горките не успяха да се оправят за 45 дни. Добре, че е разбран човек и нямахме проблеми. Ако имате друга възможност просто не отивайте в тази банка!

# 3 626
  • София
Може ли някой да ми препоръча добър нотариус/адвокат за консултация относно покупка на имот с ипотека, изтекла по давност и сгрешена скица на жилището? Благодаря предварително

# 3 627
Ние ще изповядваме при Стойка Пашова в София, не знам за кой град Ви трябва. Мисля, че е добра, не ни е първата сделка при нея.
Някой може ли да ми каже за колко време дават офиално одобрение на ипотечен кредит в ЦКБ? Знам, че преди няколко месеца имаха много работа и бавно ставаше, но вече май е по-добре положението. Всички документи са при тях и уж казват, че няма да има проблем, но те друго няма да кажат...

# 3 628
  • София
Благодаря. За София е.

# 3 629
  • Перник
...
Някой може ли да ми каже за колко време дават офиално одобрение на ипотечен кредит в ЦКБ? Знам, че преди няколко месеца имаха много работа и бавно ставаше, но вече май е по-добре положението. Всички документи са при тях и уж казват, че няма да има проблем, но те друго няма да кажат...

На мен ми одобриха потребителски с максимален размер за около седмица, но беше в края на юли - началото на август.

Аз нали бях ядосана на Уникредит. Написах им страница и половина оплакване. Вчера ми звъни някаква дама, според мейла, който получих впоследствие - шефката на клона, от който се оплаках. Извини ми се за качеството на обслужването, тръгна да ми предлага да ми възстановят някаква такса от 10 лв. за овърдрафт, аз я прекъснах, че такова нещо при тях не съм ползвала. Пък после си мисля да си бях замълчала, да ме компенсират поне малко за цялото мотаене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт