Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 501 558
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 4 350
  • София
За първи път чувам банката да иска някакви такива данни за работодателя, никъде в никоя банка не са ни искали...
Аз съм и работила в банка, и също съм изумена. Представям си как отивам при използване. директор и искам отчети на фирмата. Абсурдно ми звучи, по-скоро някой се е престанал или нещо конкретно в публикуваните отчети не е ОК.

# 4 351
  • Стара Загора
На мен също са ми искали годишен финансов отчет точно ПИБ, но фирмата беше моя и бях самоосигуряващото се лице.

# 4 352
Ами фирмата не е моя, на трудов договор съм и да счети каза точно това, че информацията е достъпна и могат да я вземат, да не се занимава с тях.
Просто при разговорите, без влизане в детайл дадоха 3,2 % и реших, че е добре, но сега ще проверя и други банки.
Благодаря на всички.

# 4 353
  • Стара Загора
3,2% при тази сума ми се вижда малко Simple Smile На мен ПИБ ми предлагат 3%, А сумата е кажи речи три пъти по-малко от вашата.... Може би това, пе рефинансирам кредит от друга банка също влияе...

# 4 354
Дааа говорете ми да Joy и в % искат да ме натоварят Grinning
Ще ги сменям ясно е.
Другата седмица ще обиколя всички банки, да видя коя какво ще предложи.

# 4 355
Е да, за рефинансиране дават по-ниски лихви..

# 4 356
Здравейте
Може ли някой да ми каже каква е разликата между договорна и законна ипотека .Колкото повече чета толкова повече се обърквам.

# 4 357
Законната е, когато кредитът е само за покупка на жилището, т.е. купуваш за 100 000 и вземаш кредит за 100 000. Ако обаче ти трябват средства за ремонт и обзавеждане и изтеглиш 120 000 или пък изповядвате на данъчна оценка, но вземаш кредит за пълната сума, се учредява договорна ипотека, която е по-скъпа.

# 4 358
Не се учудвам за отчета, но наистина е странно. ОББ и на мен ми отказаха с аргумента "фирмата ви е малка, миналата година приходите ви са намалели и е на загуба" (служител съм, не собственик). Не са ми искали нищо, гледали са ТР. По принцип с такива условия трябва да не отпускат кредит почти на никого, освен да си таргетират само служители на големи компании, които работят с покачващи се приходи и на печалба. На Уникредит въобще не им беше проблем, гледаха осигурителен доход и дали всичко е плащано редовно.

# 4 359
  • Sofia
Не се учудвам за отчета, но наистина е странно. ОББ и на мен ми отказаха с аргумента "фирмата ви е малка, миналата година приходите ви са намалели и е на загуба" (служител съм, не собственик). Не са ми искали нищо, гледали са ТР. По принцип с такива условия трябва да не отпускат кредит почти на никого, освен да си таргетират само служители на големи компании, които работят с покачващи се приходи и на печалба. На Уникредит въобще не им беше проблем, гледаха осигурителен доход и дали всичко е плащано редовно.

Пробвайте в ЦКБ.

# 4 360
vaflichka, благодаря, преди няколко месеца взех от Уникредит. Но мисълта ми е, че това явно е стандартно за ОББ, поне преди е било Simple Smile Но за други банки не е.

# 4 361
Здравейте имам Ипотечен към Райфайзен банк, лихвата е от преди 2 години - 4.3 % за 5 години , много ме гложди от вътре да ида да предоговарям, но имам още 3 години сигурна лихва . Според вас има ли смисъл сега или да изчакам ? Благодаря Simple Smile

# 4 362
  • София
Здравейте имам Ипотечен към Райфайзен банк, лихвата е от преди 2 години - 4.3 % за 5 години , много ме гложди от вътре да ида да предоговарям, но имам още 3 години сигурна лихва . Според вас има ли смисъл сега или да изчакам ? Благодаря Simple Smile
Има банки под 3 процента лихва с фиксиран 2 годишен период, като поемат и таксата за новата ипотека. За колко години е общо кредита?

# 4 363

[/quote]
Има банки под 3 процента лихва с фиксиран 2 годишен период, като поемат и таксата за новата ипотека. За колко години е общо кредита?
[/quote]

Останаха 13 години , но се чудя къде да ида да попитам за по-добри условия . А и малко ме притеснява момента с плаващата лихва .

# 4 364
Токуда банк днес ми предложиха 2,9% за 24 месеца промоционална лихва и 3,4 % след това.
Цкб 3,2%
Това е само по телефона, ако реша плащам такса разглеждане и т.н и действам.
Ще проверя и други банки докато избера коя.
За сега сякаш ЦКБ.  

Общи условия

Активация на акаунт