Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем!-2

• 500 878
  • 4 590
  •   1
Отговори
# 3 315
Фиксираната  лихва  затова си е фиксирана, защото не може да се променя.Ако се пробват и подчишете обаче промяна, то сами сте се хванали в капана.При изчисляването днес на фиксираната лихва може да се използва индекс, но в догора впише ли се “се фиксира и не се променв до датс“ ако ще и Земята да се завърти наобратно си члащате тази лихва до посочената дата.
В момвнта приллючват 10 год дела срещу Булбанк, точно за такива шмекерии, в договора пише ОЛП или Софибор ..те самоволно сменят на техен лихвен %, за да не свалят лихвата.10 год хората плащат лихви над договорените, някои загубиха имотите си, други починаха от нерви или се поболяха, но вече съдебната система излиза с осъдителни решения срещу банката.

# 3 316
Някой по-горе питаше за най-ниския лихвен процент към момента.
ЦКБ-3,4 за първата година и за остатъка 3,5, но са адски мудни и смятам, че оценките са им ниски.

3.3% първата година и 3.5% останалия период (може да се договори и малко по-ниско, но на място). Днес ходих да заява оценител  - може да се избира, спрях се на оценител от Адрес, очаквам обаждане от него да се разберем кога да бъде огледа. По-нататък ще пиша каква е оценката, преди 2 години оценител на ДСК го оцени за 97 000 лв. Не знам аз ли попаднах на разбран служител, но неща се случват без проблеми, много точно ми разясни къде и кога да си пусна документите и какви ще си ми разходите по рефинансирането.

Така малко развитие по моето рефинансиране. Оценката на апартамента излезе и е на стойност 101 400 лв. Параметрите, които договорихме са фиксиран 3.3% за първата година и плаващ 3.4% за останалия период (не щат да намалят още гадовете Laughing , въпреки моите предложения за евентуално ползване на други продукти на банката). Пуснахме всички необходими документи и искания към София, очаквам резултат до 2 седмици. След това трябва да си извадя удостоверение за дълг от ДСК, минаваме нотариус и приключвам процедурата. Ще пиша по нататък колко точно ми е излезнало рефинансирането.

# 3 317
Цитат
След това трябва да си извадя удостоверение за дълг от ДСК

Този скромен документ (издаването му струва 90 лв. Аз го отказах, а като доказателство
за погасен кредит към ДСК представих копие на платежно нареждане за сумата от ХХХ лв., където като основание бях писала "Пълно погасяване на ипотечен кредит". ЦКБ ми го признаха.

# 3 318
Да, толкова ми казаха. Благодаря за опцията.  bouquet
Не съм много наясно, но удостверението за дълг не представлява ли информация за размера на дълга, колко точно ми остава от главницата по кредита и какви лихви към датата на издаване на документа се дължът с подпис и печат. Поне така разбрах от агентката ми. А това платежно нареждане не е ли ако аз лично, а не банката преведа парите по сметката на кредита в ДСК за докажа пред ЦКБ, че е извършена транзакцията. Ще проуча въпроса.

П.п. Иначе аз им предложих разпечатка от ДСК Директ за параметрите на кредита. Приложиха я в документите, но искат официален документ с подпис и печат от банката.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 20:40 от Brother

# 3 319
Здравейте! Бих искала да попитам дали при кандидатстване за ипотечен кредит, при условие че моят доход е достатъчен да покрива вноската и да остава съотв. процент, биха разглеждали кредитна история на мъжа ми?

# 3 320
В някои банки държат съпрузите да са съдлъжници по кредита. Проверете къде няма такова изискване.

# 3 321
Аз скоро теглих потребителски само на мое име и не проверяваха съпруга ми.

# 3 322
  • София
За ипотечен кредит искат и разглеждат всичко на законната половинка - доходи, кредитна история и тн.
Удостоверение за дълг при рефинансиране мисля е задължително. Там са посочени размера на главницата, лихвата, сметката по която трябва да се преведе сумата, както и ангажимент на банката да заличи ипотеката след погасяване на кредита. Този документ е трудно да се избегне.

# 3 323
Ние дори не бяхме женени, но ни искаха неговия доход и е съкредитоискател, въпреки че моят доход е достатъчен и аз плащам вноските.  Rolling Eyes

# 3 324
  • Sofia
Ние дори не бяхме женени, но ни искаха неговия доход и е съкредитоискател, въпреки че моят доход е достатъчен и аз плащам вноските.  Rolling Eyes
Да не би просто да са се пробвали и да сте поддали? Аз специално говорих, че искам само аз да съм кредитоискател и направихме договора само на мое име.

# 3 325
А, много помня от преди 5 години разговор Mr. Green . Може и да си права, да сме се поддали.
Нямах време да се мотам, скоро щеше да ми проличи, че съм бременна и щяха да ме отрежат всичките  Laughing

# 3 326
szervusz, ти за коя банка говориш?

# 3 327
  • софия
Здравейте! Бих искала да попитам дали при кандидатстване за ипотечен кредит, при условие че моят доход е достатъчен да покрива вноската и да остава съотв. процент, биха разглеждали кредитна история на мъжа ми?
Напълно е възможно да я разглеждат, което не означава, че ще искат да стане съкредитополучател. Зависи от твоята кредитна история и от банката.
С приятелка сме с ипотечни кредити в една и съща банка. Когато теглихме нашия кредит поискаха да стана съкредитополучател, защото кредитната история на мъжа ми не беше ок. Когато тя тегли ѝ отпуснаха кредит без проблем, без съкредитополучател.

# 3 328
  • Перник
Аз имам 2 потребителски кредита - единия е в ДСК - там не са се интересували изобщо от мъжа ми. Другият обаче е в Булбанк - там той е съдлъжник - подписа искането и договора за кредит и толкова - вноските си плащам аз.

# 3 329
  • Sofia
szervusz, ти за коя банка говориш?

За Прокредит. Но ние също нямаме брак, с брак не знам как е.
Преди пет години с бившия ми мъж бях съкредитоискател  в ОББ и бях по майчинство, мисля, че тогава не са ме проверявали, но не съм сто процента сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт