Коледа 2011 - тема 3

  • 111 603
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 621
valeske-може и с орехи, аромата ще е различен.Аз съм ги правила и с трите вида ядки-много са вкусни.В смисъл-бадемови, орехови ..Канелата пасва и на трите вида ядки.

За да не свършват бисквитките, преди да сте ги украсили, направете други за прихапване.Аз така правя, инъче от окусване и накрая пека други дози  Rolling Eyes

ето нещо такова-

Брауни бисквитки

# 406
  • София
  • Мнения: 621
И от мен първите сладки за тази Коледа - линцерови, по рецептата на Наталина

# 407
  • Мнения: 411
.....
Щолените ми започнаха да мухлясват  newsm45 Държа ги в хладилника увити във фолио. И понеже ще правя нови, може ли да ми кажете според вас къде греша 
Ако наситиан е мухлясъл причините могат да са много от некачествени продукти, най-често брашно, до досег с влага, аз и затова не го съхранявам в хладилник.

# 408
  • Мнения: 921
Момичета, помагайте  Praynig
Щолените ми започнаха да мухлясват  newsm45 Държа ги в хладилника увити във фолио. И понеже ще правя нови, може ли да ми кажете според вас къде греша  Sad
а сигурна ли си, че мухлясват? Питам, защото на места пудрата захар се стопява и изглежда все едно нещо избива по щолена, но ако извадиш и погледнеш отблизо, ще видидиш, че нищо му няма. Не намирам никаква причина да ти мухлясат. Извади и си отрежи малко и виж дали има мухъл или така ти изглежда.

by, vanilla, страхотни сладки!  Simple Smile
Така и направих. Отворих го и като го поразгледах установих, че където има стафиди явно се навлажнила пудрата захар и стои по-тъмна. МАй няма да правя нови  Mr. Green
Петя, благодаря   bouquet

# 409
  • София
  • Мнения: 2 649
Момичета, помагайте  Praynig
Щолените ми започнаха да мухлясват  newsm45 Държа ги в хладилника увити във фолио. И понеже ще правя нови, може ли да ми кажете според вас къде греша  Sad
а сигурна ли си, че мухлясват? Питам, защото на места пудрата захар се стопява и изглежда все едно нещо избива по щолена, но ако извадиш и погледнеш отблизо, ще видидиш, че нищо му няма. Не намирам никаква причина да ти мухлясат. Извади и си отрежи малко и виж дали има мухъл или така ти изглежда.

by, vanilla, страхотни сладки!  Simple Smile
Така и направих. Отворих го и като го поразгледах установих, че където има стафиди явно се навлажнила пудрата захар и стои по-тъмна. МАй няма да правя нови  Mr. Green
Петя, благодаря   bouquet
така и предположих. Аз моите ги увивам с няколко слоя алуминиево фолио и няма как да ги гледам, но помня, че първата година като тръгнах да ги опаковам в навечерието на Коледа, удар щях да получа.  Laughing При всички положения ще имат нужда от още пудра преди да ги опаковаш и поднесеш.  Peace

Bianka, хвърлих око и на тия сладки  Laughing Само с 1/4 ч.башно е, така ли?

# 410
  • Мнения: 1 621
Да, невероятно меки са -шоколадови, дъвчащи ,усещаш шоколада, дълго след изяждането...Абе маниашки!любими са ни  Embarassed

# 411
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
За линцерите някой по-напред беше дал много удачната според мен идея за изрязване на дупката с брачната халка.  Пробвах, много е удобно.  Mr. Green Още едно предимство на брака пред свободното съжителство.  Joy


 hahaha hahaha А видя ли сега  Joy Mr. Green

# 412
  • Мнения: 31
Lelel momi4eta, razbolqhte me ahaha  Laughing Laughing Laughing
Zapo4vam da mesqqqqqqqqqqqqqqqq...tuk e pulno s recepti, kakva blagodat  Grinning   chef
Vesela Koleda na vsi4ki!!!!!!!!!!
Neka 4udesata nikoga ne svur6vat!!!!!!!!! Hug Heart Eyes Hug

# 413
  • София
  • Мнения: 1 479
Хайде и аз в коледното сладкоправене да се отчета, до момента:

Бонбони Рафаело http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832.25782206

Бонбони Тути Фрути http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832.25782207

и Трюфели с бял шоколад http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832.25782210

В събота продължавам.

Хубава вечер   bouquet

# 414
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
За линцерите някой по-напред беше дал много удачната според мен идея за изрязване на дупката с брачната халка.  Пробвах, много е удобно.  Mr. Green Още едно предимство на брака пред свободното съжителство.  Joy


 hahaha hahaha А видя ли сега  Joy Mr. Green

Аааа няма какво да гледам, аз съм бракувана отдавна.  Mr. Green

# 415
  • София
  • Мнения: 938
И аз с молба за помощ. Забърках меденките на Джули, наистина страхотно тесто, лесно за работа, ама нали чукчи е писател, а не читател, не обърнах внимание колко дебело да разточа тестото и повечето са тънки и твърди, направо като накладки за спирачки станаха.... Cry Надали с ябълка ще омекнат...или? А някой опитвал ли е да ги слепва с нещо, например Нутела? Как ще се получи, дали ще омекнат, ако ги слепя с нещо..... Rolling Eyes

# 416
  • Мнения: 678
И аз с молба за помощ. Забърках меденките на Джули, наистина страхотно тесто, лесно за работа, ама нали чукчи е писател, а не читател, не обърнах внимание колко дебело да разточа тестото и повечето са тънки и твърди, направо като накладки за спирачки станаха.... Cry Надали с ябълка ще омекнат...или? А някой опитвал ли е да ги слепва с нещо, например Нутела? Как ще се получи, дали ще омекнат, ако ги слепя с нещо..... Rolling Eyes
Дам .. и на мен ми станаха първия път така .Може да ги слепиш.А може и само отгоре да ги топнеш със шоколад и да им сложиш кокосови стърготини,шок.пръчици,смлени ядки и т.н
Тъкмо няма да мислиш украсата

# 417
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Пробвай - отдели си 2-3 меденки, сложи ги за няколко дни с парче ябълка в кутия като сменяш ябълката всеки ден и мисля, че ще омекнат. Аз пък моите нарочно ги правя не по-дебели от 7-8 мм в опечено състояние и си стават само от стоенето мекички. Обаче никогаш нямаше да се сетя за такова сравнение с накладки!

# 418
  • Мнения: 31
Петяя Pozdravleniq  Hug
Mnogo sru4na i 4avrusta , eeeeeh gledaj kolko i kakvi krasivi si gi naredila  Heart Eyes
Bravo, bravo...a 6te uspeete li da gi suhranite do Koleda  newsm78 Edva li  Laughing Laughing
  Maistor siii!!!  chef

# 419
  • Мнения: 3
Здравейте, момичета! Страхотна тема и великолепни рецепти. А с тези украси направо ми взехте ума. Simple Smile Аз вече направих Меденките на Джемма, сега си отлежават прибрани в кутии. Ще ги украсявам седмица преди Коледа. Ако станат сполучливи ще покажа. Имам въпрос обаче. Искам тази събота/неделя да направя Джинджифиловите сладки на Зори и Коледните орехови снежни  топки на bliznacite2004. Та въпроса ми е дали не е рано и дали ще издържат до Коледа и Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт