Косопад - 3 тема

• 91 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
ами хубаво е лекарят да е добър, предполагам и Варна или Русе - също е ОК или някой по-голям град, който ти е удобен

хубаво е и като започнеш да правиш изследвания ан едно място - всички следващи контролни да са пак там - за да има съпоставимост  Blush

Peace Хайде мами от Варна или Русе препоръчайте такъв лекар  Praynig

# 406
  • в 1001-та нощ
може би трябва да видиш в здравния - белите списъци с лекари или в проблемно забременяване - препоръчвани ендокринолози ....

# 407
може би трябва да видиш в здравния - белите списъци с лекари или в проблемно забременяване - препоръчвани ендокринолози ....

Препоръчаха ми една...ама не трябва ли да е трихолог ли беше  newsm78

# 408
  • в 1001-та нощ
трихологът е дерматолог и е специализирал и за коса .... грубо казано

а що се отнася до хормоните - ендокринолог - първоизтичникът на проблема може да не е  в скалпа

според мен първо на ендокринолог, после на трихолог, но ако искаш и направо на трихолог

# 409
Ето ме и мен.Нямате си на представа какъв ад беше последните няколко седмици-по 100 на ден,направо се свличаше.Но знаеш,че това е първоначалният ефект на Миноксидила и търпиш,когато си ползвала всичко търпиш и чакаш да отмине.И така до петък,когато при къпането и рясането после паднаха 27,в събота пак я изкъпах и срясах и паднаха 8,вечерта ми слагането на лекарството-4,днес при слагането нито 1,сега преди малко 1.
Аз просто не мога да повярвам и не знам дали спря,или това е инцидентно.
Утре сутринта ще я къпя и ще вляза с ужас в банята да не би да се повтори отново кошмара с многото паднали косми,и цялата ми радост от тези 2 дни да отиде на вятъра.
Междо другото имам нова коса,но според мен е от мезотерапията,миноксидилната още не би могла да се вижда.Свърши ми Максито и пия Приорин,и токотриенолите,и омега 7,и силика.

# 410
  • в 1001-та нощ
не се предавай  Peace ще се справиш  Blush спор няма и спокойствие е нужно  Peace

при теб - изследваха ли хормони? (вероятно си споделяла, но не помня Wink

колко време ще ползваш Миноксидила?  Rolling Eyes

# 411
Миноксидила е до живот, така знам аз, спре ли се, кошмарът се връща  Sad

Какво представлява мезотерапията?

# 412
  • в 1001-та нощ
според мен при нея е било реактивен косопад след боя и каквото е погинало бавно пада .... просто ще опада много  Peace

това, че тръгва нова коса - според мен е добър знак и няма андрогенен косоапд  Peace

# 413
Да,аз съм изследвала нужните хормони,дерматолога ми каза кои точно и всичко е наред.При мен си беше от боята,и аз много се бях притеснила,защото познавам 2 жени,които в следствие на боя са си загубили косата.И си мислех,че космените луковици няма да се съвземат и са умрели завинаги.
Миноксидила ще го ползвам 6 месеца всеки ден,моят е 5 %,след това 3 месеца през ден и после един месец почивка и след това отново по същата схема.Да,миноксидила е до живот,но просто свикваш с него и го слагаш както си миеш зъбите.Наистина леко омазнява,но аз така или иначе я мия на 2 дни,така че това не е проблем.Единият ден ще съм си с чиста коса,защото я мия сутрин,а го слагам вечер,а на другият ходя вързана и така се справям с положението.
Мезотерапията представлява коктейл от витамини и минерали,които се вкарват подкожно в скалпа.Принципно не боли много,свиква се.Правят се ударно 6 процедури една след друга,и след това една поддържаща веднъж месечно или на 2 месеца.Сега отчитам като грешка това,че първо започнах с мезотерапията,а след това с миноксидила.Мезотерапията,ако косопада е сериозен няма да го спре-казвам го от опит.Добра е за израстването на нови косми и за подобряване на цялостното състояние,но едва след като косопада е овладян.

# 414
Всичко с хормоните ти е наред, така ли?

Коя е тая боя бе, кажете да не се натреса и на нея  Sad

# 415
  • в 1001-та нощ
това с боята съм го преживяла 2 пъти .... доста късно вдянах, че е от боята  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

в нейния случай не мисля, че минодоксила ще е за цял живот  Party , дрг е въпросът - дали това, че го ползва ще я прави по-спокойна  Peace но за ползването му в перспектива - може винаги да се консултира с няколко леакря  Peace

П.П

...
Коя е тая боя бе, кажете да не се натреса и на нея  Sad

индивидуално е коя боя ще ти подейства така - при мен беше 10 минутната на лореал, при теб може никоя боя да на подейства така  Peace или някоя друга  Peace

# 416
Да,за боята е строго индивидуално коя ще ти подейства така.При мен беше Кастинг на Лореал,да не повярваш направо,за 2 месеца 2 пъти се боядисах с нея и кошмара започна.
Хормонално всичко ми е наред,сега за боя няма да си помисля въобще,ще си ходя с моя цвят.
И наистина трябва като имаме такъв проблем с косите много да внимаваме какво слагаме и как я третираме.
Да ви разкажа за една моя приятелка-с коса до раменете е,на черта.Къдри се-студено къдрене с къдрин,боядисва я,слага и пяна и това всеки ден и повярвайте ми косъм не и пада от главата.Какво е това нещо незнам.Даже последните 2 месеца си е мила косата с душ-гел,вместо със шампоан,малко е отнесена и не е видяла в магазина,че вместо шампоан,взима душ-гел на същата фирма.Аз мойта ,ако я измия с душ гел ще изпада сигурно цялата.

# 417
Отдавна не съм писала, но ми направи впечатление, че сте обсъждали въпроса за косопада породен от боя. Върнах лентата назад и открих, че откакто ползвам боите на Кристиано ъф Рома имам проблем с косата. Възможно ли е и при мен причината да е боята. Преди правех кичури и основа с боя на Лореал и не съм имала проблеми. Моля посъветвайте ми каква боя да ползвам, да е по-щадяща. Фризьорката ми ми каза, че боята с която ме боядисва е максимално щадяща, защото само в окислителя има амоняк, но явно на мен не ми действа добре. Забелязах подобен ефект и при сестра ми.

# 418
  • в 1001-та нощ
разбира се, че е възможно  Peace но проблемът не е в амоняка или щаденето, а някаква специфична съставка, с която другите са ОК, но ти не си  Peace

аз с всички лореалски бои - нямам проблем, но 10 минутната ме довърши  Shocked и едва ли действа така при всеки  Peace

лореал имат хубави бои, и безамонячните са много хубави и с под 3% оксидант, без амоняк ...

# 419
  • София
Отдавна не съм писала, но ми направи впечатление, че сте обсъждали въпроса за косопада породен от боя. Върнах лентата назад и открих, че откакто ползвам боите на Кристиано ъф Рома имам проблем с косата. Възможно ли е и при мен причината да е боята. Преди правех кичури и основа с боя на Лореал и не съм имала проблеми. Моля посъветвайте ми каква боя да ползвам, да е по-щадяща. Фризьорката ми ми каза, че боята с която ме боядисва е максимално щадяща, защото само в окислителя има амоняк, но явно на мен не ми действа добре. Забелязах подобен ефект и при сестра ми.

Сама трябва да откриеш своята боя.
От 20 год. се боядисвам, а последните 15 нон-стоп
Минах през всички марки бои и разбрах, че моята боя е Лореал - първо Сasting, след това Рreference
Сестра ми не може да се боядиса с Лореал - дори Рreference не я храща.
Моя тест за хубава боя е, ако  след боядисване косата не промени цвета си до последните дни преди следващо боядисване, косата е все така жива и лъскава, не пада, не се изсушава и не цъфти.

ПП. И нещо интересно от Еxcellence  не съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт