Кухните - 41 тема

• 90 317
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Бръмбофръц, права си, в наши приятели примерно там им е газовата бутилка. Наистина зависи за какво ще се използва. Аз затова говоря точно за определен тип механизъм и се хубаво да се прецени на място.

# 316
На чужбинските кухни забелязвам, че са им по- малко от 50см даже горните шкафове. Само над мивката обичайно е прозорец, а над котлоните е доста на високо аспиратора - 70- 80см има. Много ми харесва по снимки, не знам на практика как е. Но чак съжалих, че не го бях забелязала по- рано.

# 317
  • Русе
На чужбинските кухни забелязвам, че са им по- малко от 50см даже горните шкафове. Само над мивката обичайно е прозорец, а над котлоните е доста на високо аспиратора - 70- 80см има. Много ми харесва по снимки, не знам на практика как е. Но чак съжалих, че не го бях забелязала по- рано.

Такива са, но специално за аспиратора е хубаво да се съобрази с препоръчителните см, защото повечето са до 70 см. А и техните кухни и въобще помещения са доста високи и дават тази свобода да отвориш кухнята нагоре. Имат доста острови или въобще голяма площ плотове и отделят от едната страна шкафовете да са им на 30-40 см долните от горните. За съжаление ние нямаме кухни по 30-40 кв на които да се разпростираме.

# 318

Ами на практика понякога си удрям главата като не внимавам. Mr. Green В аспиратора най-редовно Tired, не се сетих да го измеря и него, но е поне на 60 см?! newsm78

# 319
Мегисан, смяташ, че плота става неизползваем, ако е на 40см ли? Възможно е да има нещо такова. Направих бърза справка със скандинавски жилища, които са прословути с теснотията си и наистина техните кухни са като нашите - на 60см. Иначе как ми липсва един остров... и да не се чудя къде да точа, къде да меся... Плота като ми е 60см дълбок и на 2 метра дължина да е, все тая. Друго си е едни 80см ако ще на 80см да е.

# 320
  • Раковски
Meggysan, ако погледнеш в книжка с инструкции за монтаж на аспиратор ще видиш, че ги дават на височина от 65 до 75 см като по-големия размер е изискване към газовите котлони. Масово се поставят на 60 см защото гърба на плота е с тези размери и ако се вдигне малко нагоре се получава една дупка която трябва да се кърпи, сигурен съм, че може да се получи добре и  с кръпката.
Чужбинските кухни повечето са с плочки.

# 321
  • Wonderland
Лурдес,моето разстояние между долните и горните е 65 см....и ми е удобно като височина.

# 322
  • Русе
Не, че е чак неизползваем, но със сигурност като съм повече от 1,70 ще си забивам главата в шкафа или просто няма да виждам отдолу и тогава това място става повече да си държиш разни неща, а не като реална площ за работа. За месенето е ясно, там се иска пространство.
За газовите котлони съм съгласна, но си прав и това разстояние до голяма степен идва от гръбчетата, но според мен си е доста нормална височина. Особено като се има предвид, че и долните шкафове са ми на 95 см. Така ми е удобно и стигам до 3 рафт на горните шкафове. Докато майка ми и една от приятелките ми, който са и под 160с, стигат само първия рафт. Тогава може да се мисли и за горните да са на по-ниско.

# 323
Горните шкафове са доста по- плитки, как ще си удряш главата  Thinking

# 324
  • Русе
Винаги мога да се постарая Wink.

# 325
Винаги мога да се постарая Wink.
Разсмя ме, и ме подсети за съпругът ми. И той все недоволства на това, ама пък да не е расъл толкоз  Laughing

# 326
  • Русе
Така е, и мъжът ми е доста висок, а и се включва в кухнята доста често и държеше сегашната да е по-висока е удобна. За щастие и на мен ми е доста по-удобно така. Пък то ръста природа, него не можем да го нагодим, но пък кухнята можем Wink.

# 327
  • Wonderland
volwww ,имаш страхотна кухня широка и просторна.Цветовете са много свежи newsm10 newsm10 newsm10

# 328
tzveteto89 БЛАГОДАРЯ!  Grinning

# 329
Meggysan  

е това да се чува - повече мъже в кухнята! Peace

Общи условия

Активация на акаунт