Кухните - 41 тема

• 90 254
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • Раковски
Цъкай върху линковете.

# 556
Нещо интернета не ми е в ред днес.... сега ги видях.... интересно се е получило..... това с купичките за коте или куче е добра идея...хареса ми.И дръжките са интересни, приличат ми на корниз.И аз в момента съм на тема кухня, няма да е скоро, но избирам, гледам, ровя се.... къде я прави и доволна ли си.Ако искаш на лични.Питам, защото се доближава до това, което и ние искаме.Уф, само да стигнем до там.......

# 557
Един въпрос и от мен, всъщност няколко... Когато избираме мивка и смесител:
1. Избираме мивката и нагаждаме смесителя по нея или
2. Избираме смесител и нагаждаме мивката по него или ... има друг ред при избора?
Идеята е, смесителя в частта си която влиза в мивката, т.е. отвора на мивката стандартни ли са или има разлика и там?
Например ако си харесах първо смесител, какво правиш  и какво гледаш при избор на мивка?

# 558
  • Раковски
Мивката и смесителя могат да се вземат отделно, отворите са стандартни, ако е алпака трябва да знаете от коя страна ще е коритото (ако ще има плот самата мивка), Единствено избираш заедно мивка и смесител ако се предлага смесител с цвета на мивката (става дума за цветните мивки).

# 559
shadowman благодаря  Hug
Харесах си един смесител от споделените линкове в темата, ето този  А мивката не съм я избрала още, само съм решила че ще е с  плот и от коя страна на мивката ще бъде. Та отвора на мивката трябва да е по средата. И ще е от алпака. А ако няма отвор на мивката, може ли такъв да се пробие в последствие или трябва да се дупчи плота?

# 560
  • Раковски
Ако има място за смесител ще го пробият в магазина, инак на плота не е много препоръчително, че макар и силикон да се сложи достатъчно  пак може да пробие водата отнякъде.

# 561
  • София

Tina_k, кухнята ни я правиха  ар деко http://www.ardeco-bg.com/, доволни сме. Дръжките са от Икеа, те действително се връзват с корниза ни, който също е метален и черен. За тях дълго се чудехме, но сребристите много се губеха, затова решихме да е с тези...

# 562
     Здравейте! Може ли да ме ориентирате къде в Пловдив да разгледам стъкла за гръб на кухня?

# 563
  • Раковски
 Мога да те насоча към 3 фирми, но монтажа им е доста скъп, миналия месец ги питах.
 http://kler-d.com/cont.html
 http://www.eniglass.com/
 другите не им знам сайта, но пък работя с тях и мога да ги питам.
 Цената на монтажа е дебел понеже може би се застраховат ако чупят нещо. Има и по-лесен монтаж (поне според мен).

# 564
    Благодаря

# 565

Tina_k, кухнята ни я правиха  ар деко http://www.ardeco-bg.com/, доволни сме. Дръжките са от Икеа, те действително се връзват с корниза ни, който също е метален и черен. За тях дълго се чудехме, но сребристите много се губеха, затова решихме да е с тези...
Мерси за бързият отговор.А наистина много добре стоят дръжките и са по-различни- поне според мен.Със здраве да си я ползвате!

# 566
Каква е разликата между "сифон с преливник от отцедника" и "сифон с преливник от коритото"  newsm78 Гледам мивки и сифони и забелязах, че има тези два вида

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 19:09 от бибиту

# 567
  • Раковски
Сифон с преливник от отцедника е когато на самия плот на мивката има едни отвори, асифон с преливник от коритото е когато тези отвори са в самотокорито.

сифон с преливник от коритото

сифон с преливник от отцедника

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 19:20 от shadowman

# 568
shadowman, благодаря за разяснението  Hug Разбрах разликата, което ме кара да попитам - а кой от двата варианта е по-удачен, по-удобен или практичен?

# 569
  • Раковски
По-масовите мивки са с преливник на коритото, дори и не помня кога за последно съм монтирал другия вид. Хубавото на първия вид е, че ако се забрави да тече смесителя или стане някой теч преливника ще влезе в действие докато при другата ще прелее. Тази с преливник от отцедника е хубаво когато оставиш нещо да се изцежда и водата директно отива в канала ама като се замисля не е кой знае какво предимство. Има и мивки без преливници.

Общи условия

Активация на акаунт