Предучилищна - набор 2005 - 3

• 44 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Ако не сте подали в "резервно", след класиране в това, в което сте подали и не са Ви приели, отивате в следващо училище с оригинала на удостоверението направо и там да чакате класиране /второ, трето ..... за трето у-ще няма да остане време вероятно...
Всъщност заявлението би играло роля само в училище, в което като критерий се гледа входящ номер на това заявление, и формират паралелки още при заявка.
Хубаво е, ако желаното училище (в което все пак смятате че по една или друга причина (критерий ) нямате голям шанс)  изкарва класиране най-първо. За да може да си вземете оригинала и да "тичате" в съседното...
Така или иначе за момента практиката е да се подаде (заяви желание) в 2 до 3 училища.
Следвайте я;)))

# 316
  • София
И аз по темата ....автоматчно записване на децата в училщата по район няма. Затова е добре да подадете заявления в повече училища, за да избегнете нервите, изчакването, ако се наложи такова и лутането в последния момент.
Иначе в 119-то училище например, зам. директорката заяви, че ако се явило дете от района на 15.09 била длъжна да го приеме и нямала право да го върне. Това твръдение ми се срува абсолютно безпочвено. Та нали затова се посочват срокове за  подаване на заявления и за записване, изготвятсе класове и учебни планове.  Peace

# 317
  • София
добре де ако не искаш да подаваш заявления въ ввсички софийски у-ща...нали за това има желания.... какво след сроковете почваш да търсиш къде има останало местенце ли?

ето пример ние сме в лозенец, до  спартак близо. захари круша в никой случай не искам. До колкото знам, там би ми важало предимството за район....
да кажем искам 120,107, с резерви 22, обаче и трите са желани у-ща.... какво става ако в никое не го приемат, тръгвам да търся някъде останало място из софия за второ9трето  класиране? и остава в някое супер смотано у-ще в люлин ли?

Спунк - защо за родителите да са санкциите, а не за държавата, че не е приела детето? В този ред на мисли, това , което е казала директортака на Муци, до някъде ми звучи резонно.

# 318
Звездица, на първо място - немски, на второ - френски. Японски и руски въобще не ми влизат в сметките. Заедно с младежа на Каси и мойта госпожица - ставаме двама форумци кандидат -първокласници с немски.

Party Party Party

# 319
  • София
Мисля, че има глоба за родители, които не пращат децата си на училище. Държавата ти е осигурила място в училище. В твоя случай - в "Захарий Круша" и там няма начин да не приемат детето, както са обяснили на Муци. Всичко останало са капризи и претенции на родителите, защото училищата са равностойни.  Wink
Не оставай с впечатлението, че това е мое мнение. Само пояснявам защо има санкция. Аз също не харесвам училището, което е най-близо до дома ни и не записах там сина си. Имах и резервни варианти, но ако не бях успяла в нито едно училище от списъка ми, щях да го запиша на принципа на районирането. Не мога да си представя родител да не запише първокласник, само защото не харесва кварталното училище.

# 320
  • София
как да го харесвам, като вече за няколко  понатупани първолака там чувам, в последствие преместени... никак не ми е равностойно с другите...аз всъщност предимно по критерий спокойно училище в сравнителна близост търся....

Но ясно...мерси.... дано не опрем до варианта   принудително записване по район.

# 321
  • София
... никак не ми е равностойно с другите...
Joy  И аз така: ще ми се да е по-първо сред равните.

# 322
Няма пълно щастие, момичета  Mr. Green!Държавата задължава,дава и възможности, но не гарантира места по наше желание в определено училище.
И мен ме е подгонила параноята, че дребен може да се окаже приет само в 17то.
Надушвам нов бизнес за живеещите в районите на предпочитаните училища - продажба на адресна регистрация...!На мен вече ми предложиха такава- безплатно, на приятелски начала  hahaha.

# 323
  • София
Няма пълно щастие, момичета  Mr. Green!Държавата задължава,дава и възможности, но не гарантира места по наше желание в определено училище.
И мен ме е подгонила параноята, че дребен може да се окаже приет само в 17то.
Надушвам нов бизнес за живеещите в районите на предпочитаните училища - продажба на адресна регистрация...!На мен вече ми предложиха такава- безплатно, на приятелски начала  hahaha.
Аз пък поисках такава- изгледаха ме лошо, лошо, та чак с потрес Joy

# 324
  • София
 Laughing  Покрай страстите първолашки да не се окаже, че сме раздвижили пазара на недвижими имоти и сме извели България от кризата.

# 325
Laughing  Покрай страстите първолашки да не се окаже, че сме раздвижили пазара на недвижими имоти и сме извели България от кризата.
Joy Joy

# 326
  • София
Joy Joy
Не, по-скоро изборен туризъм правим hahaha Joy
Като нищо в нас 20 човека се окажем....

# 327
  • София
А кебапчета дали ще получим?  newsm78

# 328
  • София
А кебапчета дали ще получим?  newsm78
Не знам, ама от кварталното училище 3 пъти черпят дъщеря ми с вафла и тя много иска да учи там Laughing
Миналата година зорлем събраха един първи клас

# 329
  • София
кое е това у-ще, че никой не иска чак в него?

Общи условия

Активация на акаунт