Ямболска дружина-22 тема

• 72 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Ямбол
4en4eto родилното е отворено и в очакване денонощно,не е необходимо предварително известие(както и не би могло да има такова  Laughing ).
Аз бях наистин много спокойна,което доведе до абсолютно леко и безболезнено раждане.
Като наближи времето,може да ми пишеш,да ти кажа какво е необходимо да си носиш за там.
А на теб кой ти води бременноста?
В болницата имат неонатология-дано не се налага,но нито в Сливен разполагат с такава,нито в Бургас дори.Имат и 3 D,4 D,можеш да отидеш на такива прегледи ако желаеш.

# 586
Табакова

# 587
4en4eto, хубаво е да знаеш, че има и други мнения по въпроса. Раждала съм първото си дете в Ямбол и не пазя никак хубави спомени. Беше преди доста време, затова повярвах на лежерни разкази, че нещата са се променили. Сега ми предстои раждане през октомври. Съответно - направих доста сериозно проучване (защото 9 години нося проблемите от първото си раждане, които и към днешна дата не са решени) и за моя почуда трябва да те уведомя, че ако се наложи да те шият - в Ямболската болница все още не слагат упойка. (Ходих специално да се помоля предварително, ако се стигне до такова състояние, да ми сложат такава, за която ще платя каквото и да струва.) И като стана въпрос за комфорта в стаите, защо не споменат мамите и за баните Simple Smile)))) Да не говорим за тоалетните... Simple Smile Това, в случая, за мен никак не е от първостепенно значение, но като се слага като аргумент, то - няма място за сравнение... В Сливен - всички стаи са със самостоятелни бани и тоалетни. Освен това - друг въпрос - свижданията - в Ямбол седиш като затворник през решетките, а в Сливен може близките да се виждат и с родилката,  и с бебето, че и да присъстват на раждането даже.  И за сведение - никак не е вярно, че в Сливен нямат неонатология. Говоря за Окръжна - http://www.mbal.sliven.net/osb.php#a11 . Все пак - в Сливен има 3 предпочитани клиники за раждане. Другата седмица ще ходя за запис на тонове (в Окръжна), за да се сдобия и с лични впечатления. И малко статистика - http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1=258&a2=262&a3=263#cont . (Съмнявам се всички да са толкова неосведомени, заблудени, че и първескини.)
Изводите можеш да си ги направиш сама.
Стана дълго, но дано ти е било полезно.
Леко бременеене и още по-леко раждане Simple Smile
В крайна сметка - важно е позитивното мислене. Където и да е - късмет!

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 16:47 от iorgova

# 588
Аз родих и двете си деца в Сливен в окръжна болница. Ако 4en4eto има въпроси за там ще и отговоря на всичките. В ямболската болница мисля, че липсват добри спецалисти. Доктор Славейков всички го хвалят, но ако не е той на смяна какво правим тогава? Чух, че по свестните лекари са се преместили в новата болница до ТМТ-то заедно с по-голямата част от акушерките. Дали е така не мога да знам със сигурност.

# 589
В ямболската болница мисля, че липсват добри спецалисти. Доктор Славейков всички го хвалят, но ако не е той на смяна какво правим тогава?
Aз и него не бих похвалила. Той сам себе си достатъчно хвали де Whistling И друг път съм изказвала мнение за ямболското АГ. Базира се освен на чуто от познати, така и на собствен опит.

# 590
Аз също съм раждала в окръжна в Сливен. Неонатология имат. В Ямбол съм лежала за задържане, при което 3 от прехвалените доктори твърдяха, че бременност няма. В резултат нса това се наложи чак в третия месец да ми се прави кюретаж поради гроздовидна бременност.
 Никид, това, че си доволна е поради факта, че не си имала усложнения. Тогава вече некадърността на ямболските лекари си проличава. На моя приятелка и изтърваха бебето при раждането. На една братовчедка не премахнали всички конци, в резултат, на което получи възпаление. А на бившия шев на болницата д-р Чорбаджийски, когато раждаше дъщеря му със секцио и спукаха пикочния мехур. Знам още истории, но мисля, че тези са достатъчни. Нека се включат момичета, при които усложнения е имало и лекарите са се справили. Тогава ще  замълча

# 591
Аз също съм раждала в окръжна в Сливен. Неонатология имат. В Ямбол съм лежала за задържане, при което 3 от прехвалените доктори твърдяха, че бременност няма. В резултат нса това се наложи чак в третия месец да ми се прави кюретаж поради гроздовидна бременност.
 Никид, това, че си доволна е поради факта, че не си имала усложнения. Тогава вече некадърността на ямболските лекари си проличава. На моя приятелка и изтърваха бебето при раждането. На една братовчедка не премахнали всички конци, в резултат, на което получи възпаление. А на бившия шев на болницата д-р Чорбаджийски, когато раждаше дъщеря му със секцио и спукаха пикочния мехур. Знам още истории, но мисля, че тези са достатъчни. Нека се включат момичета, при които усложнения е имало и лекарите са се справили. Тогава ще  замълча

Звучи ми страшно, а може ли да пишеш кои са тези лекари?! Peace

# 592
Четох, четох и не издържам и  аз ще пиша Simple Smile

Много ми се иска АГ -то в Ямбол да е по- добре от преди и да не го оплюваме само защото си е нашето и е  в държавна  болница. Но моя личен опит също е  отрицателен. Аз изобщо избягвам да разказвам, защото няма нужда да се стресират  бременните жени с гадни истории, но и аз загубих бебе  тук. Не твърдя, че е било по вина на лекарите изцяло - аз си имах проблемна бременност. Но в последствие разбрах, че е можело да се приложат поне 3-4 вида терапии за моето състояние, а те до последно ми вливаха само папаверин и магнезий. Става дума за напреднала бременност в 6-7 месец. Вместо това  завеждащия на отделението тогава  Атанасов ме убеждаваше да прекъснат бременността , при напълно нормално и здраво бебе ( може би за да не им създавам проблеми  с присъствието си там и по- бързо да си тръгна).  Имах отлепяне на плацентата и много кървях, в последствие се оказа , че в кръвния център  имат само 1 банка от моята кръвна група (това естествено не смятам, че е по вина на АГ лекарите, а  поради факта , че Ямбол е по- малък град).  Отношението не беше лошо, не мога да си крива душата, но несъобразителността и бездействието са по-лоши , според мен.   Само да уточня, че  говорих с дуги лекари след това и те се хванаха за главата , гледайки епикризата - какви  лекарства са прилагани според състоянието ми и  общо взето казаха, че хората изобщо не са си дали труда да  направят нещо за мен , вместо това просто са си ме държали да заемам леглото и да си вземат парите от здравната каса.
И моето мнение , е  че при раждания без усложнения лекарите се справят може би добре. Проблемът идва ако трябва да се прояви повече професионализъм , при по- сложните случаи. Стаите тогава не бяха ремонтирани още , но се издържаше.Циганки и българки не настаняват заедно със сигурност. Другото, което е доста неприемливо за мен е  режима на посещения - все едно сме в средновековието, а родилките са някакви затворници Simple Smile

Успех, каквото и да решите, и ви пожелавам леко и безпроблемно раждане!!!

# 593
  • Ямбол
Олеее,аз дори и да съм раждала и доволна от АГ Ямбол,след вашите постове просто настръхнах,ето защо цял Ямбол бягат в Сливен наплашени,Не знам,може и да има нещо вярно,но всички мои познати раждали тук са доволни и не съжаляват.
Била съм свидетел и на спешни случаи там,показаха се на 6+ ниво за животоспасяване,за 10 мин. извикаха и събраха цял състав от лекари ивсичко мина успешно.
Наистина не пожелавам на никоя нищо подобно да изживее,понеже риска навсякъде си го има.
Не плашете само така момичето,а и др.вероятно.
След последните ви постове вече съм почти убедена,че е направила своя избор къде да ражда,не мога с друго да подкрепям.
Леко раждане,ще се радвам да се включиш след това.

# 594
Аз съм чувала, че неонатолозите тук са добри. Не ги знам кои са. Не ми се е налагала среща с тях. Но си трябват и добри акушер-гинеколози за майките. Отношението на лека към мен  наистина беше добро, не мога да си кривя душата. Но ми стана ясно, че просто пълнят леглата и нямат намериние да поггледна сериозно на мен. Забравих да спомена друга моя позната, пратена от лекарката си за кюретаж, поради недостатъчни околоплодни води. В болницата и казали, тази лекарка да си хвърли дипломата, че нямало такова нещо. Резултата беше мъртво бебе и предизвикано раждане в шестия месец в София, където се чудели как е възможно лекарите тук да не са видели това навреме и да се прекъсне рано бременността. Искам да уточня, че говоря за неща преди 6 години. Лекарите са същите, но пък може да са станали по-добри специалисти. Който иска имена ще му пиша на лични

# 595
Ох да , определено след всичко изчетено май ще се откажа от раждане в Ямбол и се насоча към Сливен. Вярно е че риск има навсякъде дори и най добрия специалист да се окаже некомпетентен в дадена ситуация, но тези мнения ме наплашиха доста.

# 596
Момичета,трябва ми добър специалист УНГ или отоневролог някъде в областа!спешно ми е!ако имате впечатления от някого ще съм благодарна да споделите!

# 597
Ох да , определено след всичко изчетено май ще се откажа от раждане в Ямбол и се насоча към Сливен. Вярно е че риск има навсякъде дори и най добрия специалист да се окаже некомпетентен в дадена ситуация, но тези мнения ме наплашиха доста.
Аз лично и за там четох, не добри отзиви! Peace

# 598

"Четох" и "търпях 40 минути шиене без упойка" са различни усещания....

# 599

"Четох" и "търпях 40 минути шиене без упойка" са различни усещания....
Това наистина е ужасно, за жалост не само вие сте преживели подобно нещо. Sad
 За жалост не само там е така.... Съжалявам за преживяното. Peace
Четох по темата, тъй като не исках да раждам в Ямбол обаче се оказва че и в Сливен има некомпетентни лекари.   Още по за съжаление, че навсякъде в бг е така. Peace

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 21:11 от Съншайн

Общи условия

Активация на акаунт