Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 282
  • 708
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Ние днес направихме страхотна разходка от 3 часа, нямаше как да изпуснем слънчицето навън.  Grinning

Съни, да кажа и аз че очичките на Алинка са страхотни, дано такива да останат.  Hug Ще са й наследство от баба/дядо.

Саричка и тя е страхотна! Много е пораснала.  Heart Eyes

Смуси, педито ми беше казвала, че бебето мога да го извеждам при температура до 0 градуса. Но съм чела, че може и до -5 градуса. Аз лично съм извеждала Софи при -3 градуса, но със слънце.
Бънджито на Софи й беше любимо занимание и любимо местенце. Изкарваше там дълго време, скачайки и забавлявайки се истински. Слагах я от 6-ия месец, нищо че на самото бънджи пише от 4-ия месец.

Анбибиян, аз при смяна на памперса слагам пудричка, крем мажа само ако има зачервяване.

Пепи, явно Ивчо бързо се наяжда. И Изи има моменти, когато цокне 5 минути и е готова, а пък друг път яде по 40 минути, като в тях включвам и кратък сън.  Grinning Аз утре ще ходя в ДМ точно за Пуфис и Тео бебе прах за пране.

Аз ще захранвам по педиатричното захранване + водено от бебето, така че точно смесица ще се получи.  

Ставам че Елиза ме вика от 10 минути. Ще дописвам после ...

# 511
иии още нещо се сетих като прочетох Марсика. Във  филма "Принцеса Мононоке" имаше едно жертвоприношение, но не беше с животно ами с малко дръвче. Simple Smile Ичето би могла да пробваш с цвете примерно. Може би ако направиш отвара с току що откъсната билка - продават босилек в саксийка в някои супермаркети. И в крайна сметка, освен ако нямаш опит в окултна магия, всичко опира до успокоение чрез позитивна нагласа... или нещо от сорта Simple Smile Пожелавам ви нещо хубаво! Wink

# 512
Mode, добре дошла и честито бебе! С теб сме се засичали в темата за млеката. Не се притеснявай за настинката на бебока, моят се разболя на 15 дена, излекува се бързо и до сега е добре - дано да е все така за разлика от кекавата му майка, която не спира да бърше сополи.  Laughing Laughing Ходихте ли на педиатър да го види за всеки случай?

Ceca, много благодаря за статията за акото на бебето. Аз тази статия съм я чела, дори сама я бях постнала преди време.  Rolling Eyes

Днес е много кофти ден тук - сутринта спираха водата, добре че се усетих на време та измих шишетата и бибероните под тънка струя течаща студена вода - брррр. Успях и да налея вода за мен и бебето, дори и да я преваря. Сега водата дойде, само че няма топла - аман вече, пак трябва да мия със студената и бебока май ще се размине с банята. #Cussing out
Та се сещам, че зимата постоянно стават някакви аварии, а миналата зима на няколко пъти и тока ни спря. Та се замислям, че спре ли тока, не мога дори да нахраня бебето - нали на ток топля водата. Та се чудя някой знае ли дали има някакви готови адаптирани млека, които да се продават някъде, които да могат да се ползват наготово при такива екстремни случаи? Някой знае ли за нещо подобно? Че ако се наложи да правя мляко със студена вода, май нищо няма да се получи, а бебето като ревне за храна, ще стане страшно.  ooooh!

# 513
A_H_I_L_E_A готови млека съм виждала в английския сайт, от който си поръчвам Аптамила. Тук не съм, питай в аптеката. Аптамила се разтваря и в студена вода лесно.
Ахилея, ето линк със снимки на видовете изпражнения при бебето:
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Ние очакваме моята баба днес. Да видим как ще ни понесе гостито й. Поне ще има някой, който ще дюндюрка синковеца, малко почивка за ръцете ни.
тук пише, че бебето може да ака веднъж или два пъти седмично - това на мен ми се стурва много малко и не нормално  Thinking

# 514
Викаш да си взема един аптамил за всеки случай? А чудя се дали да не си поръчам по теб една кутия готово мляко да имам , само да те питам ти от кой град беше и да ми пратиш линк към самите млека?

# 515
  • Sofia
Добре дошли на Цеца и Мод!  Hug  Hug

Мод, не се обвинявай че сте разболяли Светльо. Нали знаеш колко са устойчиви и упорити днешните вируси. Голямата ми дъщеричка също я заразихме с вирус като беше на два месеца и аз много се бях притеснила, но нищо не можех да направя, за да го предотвратя. Всичко бързо ще отмине.  Hug За ваксините изобщо не се притеснявай, ще успеят да ги поставят всичките, схемите могат и да се променят. В такъв сезон сме, когато вилнеят постоянно вируси и много често се отлагат ваксини заради тях или поради други причини, но накрая винаги ги поставят, до 2 годинки има време.

За акането е нормално вече бебетата ни да разредят изхожданията си. И Елиза преди ходеше на всеки памперс, а сега по веднъж/два пъти на ден. Ако пък пропусне някой ден, на следващия ходи 3 пъти.

# 516
Терика,  ние бяхме при Янакиев, не съм особено очарована, прегледа беше доста кратък,погледна го на ехографа и това беше,не че има още нещо де,ама аз исках да го питам някои неща, ама той си излезе от кабинета и си останах с висящи въпроси #2gunfire Иначе ние не бяхме с направление, плаща се 40 лв.
 Ставам ,че моя син пак ме вика ooooh!

Благодаря много,днес ходихме при д-р Хазбун, доволни сме, подробно ни обясни и показа как трябва да се държи бебето,за да се избегнат луксации,макар че на беба хич не и харесва така ама какво да се прави,ще търпи. Прегледа струваше 30 лева, даде ни снимка, препоръча ни упражнения и след 4 месеца пак при него. Аз също исках при Янакиев, но педи препоръча Хазбун, а аз и вярвам и така,свършихме я и тази работа.

# 517
Здравейте момичетаМоя поспаливия маник(да не му е уруки) обаче освен че вечерта пропуска едно ядене, което е супер, понякога като яде в 6 сутринта и се събужда чак в 12 на обяд... Дали това е нормално, той е на 2 месеца и половина а му се сабират по принцип 6 хранения, но понякога 5...кой месец трябва да се махне 6-тото хранене?? Simple Smile)) забравих дакажа че го кърма и един път на ден му давам адаптирано Алл110 по препоръка от педиатър...

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 21:37 от hoshimin

# 518
Относно изхождането.............с детенце акащо толкова рядко изчетох много теми, статии, та дори и книги. При кърмачетата всичко е възможно, какво пишеше в едната -"както да акат по 7-8 пъти на ден така и веднъж на 7-8 дни". Но въпреки това, след 3-4 празни дни, започвам да се притеснявам и да проверявам след всяко пръцкане, но май само аз съм притеснената, на бебка не и личи, спокойна си е, не се напъва, не плаче.....така че всичко е нормално, когато "аките"са в нормален вид и мирис.
Сега питесненията са ми други :
    спи с отворена уста  може да е заради суполките и, но кога ще и минат нз... Sad Sad Sad
             заради тази отворена устичка, много се притеснявам при къпане да не глътне шампоан като и изплаквам главичката, сигурно е много вредно, но какво да направя като стой с отворена уста
            пъпчето и е леко зачервено в долната му част, не нам дали е нормално.....

# 519

Благодаря много,днес ходихме при д-р Хазбун, доволни сме, подробно ни обясни и показа как трябва да се държи бебето,за да се избегнат луксации,макар че на беба хич не и харесва така ама какво да се прави,ще търпи. Прегледа струваше 30 лева, даде ни снимка, препоръча ни упражнения и след 4 месеца пак при него. Аз също исках при Янакиев, но педи препоръча Хазбун, а аз и вярвам и така,свършихме я и тази работа.

Терика,
Може ли да обясниш за държането на бебето? Моят малчуган е на 2 месеца, но иска да е само изправен и се сърди, когато го държа легнал.

# 520
  • Vaudreuil Canada
Toni77 хартийките за мъфини не се мажат с нищо - като пълниш обаче пълни до 2/3ти за да не преливат като бухне кексчето.

Не знам дали да си хваля гарджето или да се оплаквам ама ние израстваме гардероба на баткото с бесни темпове - вече сме на дрешки за 6/9 месеца  Shocked другите ни омаляха.

# 521
unvisible, твоето дете спи ли като го къпете, че се притесняваш? Моят също понякога спи с отворена уста и аз понякога спя с отворена уста и не мисля, че е някакъв проблем.  newsm78 Иначе моят пък много обича да си лапа ръцете и като му ги мия с препарат по време на баня, гледам веднага да ги изплакна, че имахме случаи, в които ги лапна след насапунисването, но не съм се шашкала - нищо не му се е случило.  Rolling Eyes

hoshimin, според мен трябва да се радваш, не да се притесняваш, че детето ти е кротко. Моят съвсем наскоро се кротна и направо се родих. А за храненето май след 4-5 мес. стават 5, но пак си зависи от детето. Моят по едно време ядеше по 5 пъти, но сега пак започна по 6 и така.

# 522
Ахилеа,Хариела,благодаря ви за успокоението.Иначе го водихме малкия,тя ни предписа сиропчето и капките,ама мен Т ме притеснява.Ще видя,ако продължава да я подържа ще го водя пак,Уж ниска,ама мен такава Т най-ме изтощава.Иначе си е весел-рита,играе му се,почти не спи,кара се на играчките,абе веселяк,ама аз нещо се спекох... Embarassed Sad
Ахилеа,аз да ти кажа за Био гая-та.Аз я давах 2 дена и през тези дни се съдра да реве,даже се захласваше от рев.Такова чудо и по време на коликите не е било.После ги спрях за 2 дена и беше кротък.Ама викам,че аз нещо си въобразявам и пак му ги дадох и пак същия рев.Та,сега отлежават в хладилника и мисля аз да ги изпия. CrazyПоне да не идат зян. JoyТака че не мисля,че си въобразяваш,че реве от Био Гая-та.Явно на нашите бебоци нещо не им понасят пробиотиците CrazyАз окончателно приключвам с тях. Peace
Unvisible,и моя син спи с отворена уста,ама аз го отдавам на баща му,че го е наследил от него,защото и той спи така и само го майтапя JoyИначе той си диша през носа,ама устата почти винаги му е отворена,представам си като почне да точи лиги какво ще стане Crazy hahaha

Хайде,аз ще ставам,за да къпем малкия мъж и да лягаме.Приятна и спокойна вечер на всички! Hug

# 523
Викаш да си взема един аптамил за всеки случай? А чудя се дали да не си поръчам по теб една кутия готово мляко да имам , само да те питам ти от кой град беше и да ми пратиш линк към самите млека?
от София съм
http://www.ocado.com/webshop/getSearchProducts.do?clearTabs=yes&entry=Aptamil

unvisible Яна няма хрема, но спи понякога с отворена уста и аз отначало реших, че има хрема и с пръст проверих от къде диша, диша си през носа макар че е с отворена уста

# 524
  • Sofia
Ънвизибъл, аз като измивам главичката на Изи, внимавам да не засягам лицето. Предпазвам с ръка над челото и изплаквам само косата и главата назад, така че да не попада нищо в очите, защото е опасно и да не се замърсят.

За храненето - моята Елиза както може да яде през 4 часа, така може да яде и през 2 часа или през 1. Обикновено обаче през деня яде през по-големи паузи, особено когато сме на разходка, ще спи, докато не я прибера и пет часа ще откара, а вечер яде по-честичко, през два часа. Но когато не сме излизали винаги у дома се храни през 2-3 часа. През нощта съм много доволна - яде последно в 12ч., към 12.30-1ч. заспива и сутрин се буди за ядене в 6.30-7.30ч. Така успявам да си поспя.  Grinning

Така че Хошимин, напълно е нормално да яде в 6ч. и после чак в 12ч. на обяд. Понякога и Елиза ми ги прави такива.  Peace

Шемет, вие какво направихте бе - само на 2 месеца, а носи дрехи за 6/9 месеца??  Shocked

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 23:55 от Hariela

Общи условия

Активация на акаунт