Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 269
  • 708
  •   1
Отговори
# 540
  • Куциндрел
Въпрос към ЛЛЛ:
Моят син суче по цял ден... Малко на циганския метод сме - щом мрънне му давам да суче, а той не отказва. И заради това и ака по цял ден, нямаме неоакан памперс. И заради това не спи много през деня, тамън заспи и започва да се напъва и иска да суче. Вечер спи веднъж по 4 часа (от към 20-22 часа до към 00-02 часа), а после спи около 3-4 часа разпокъсано като се напъва и пълни памперса. Спим заедно и той си суче когато поиска, най-вече като се напъва. Само ако му давам капки за колики не ака толкова много. Това нормално ли е? Трябва ли да намаля кърменията, т.е. да го сложа на някакъв режим, поне на 2 часа да суче?Или не му стига кърмата и затова суче толкова много?

# 541
зозито, не се мъчете така. Бебо сам ще реши кога ще спи повече. При мен до първия месец ядяха на 2-2.5 часа денонощно. Чак към края на втория месец почнаха да изтърват едно хранене и то не винаги. Снощи например си ядоха на 4 часа вечерта. Нищо не мога да направя като са гладни, пък са и двама и няма как. А това борина какво е? Аз също не съм го чувала. newsm78

Маги, дано всичко вече се оправи при вас!  Hug

Аз пък не мога да разбера какво става с мен. Миналият месец за пръв път ми дойде МЦ на 17-ти. Този месец на 15-ти почна да ми прицапва едно кафяво и още ми е така вече трети ден, ама съвсем по малко. Нещо не може да ми тръгне както трябва, ама как се изразих само. Остава и да съм бременна. Като казах на ММ и той щеше да припадне. Аз уж на майтап, ама.....
Във вторник ще водя Емил на хирург да видим какво ще каже за тестиса му и ще използвам и мен да прегледа. Преди известно време бях споделила, че от бременността ми се образува херния и сега ще стане ясно какво е положението. Да стискате палци във вторник!
Аз още не съм ги водила на ортопед. Дали закъснях вече? На 3 месеца са? newsm78 Така е като педито ми се правише на интересна и не ми даваше направление, сега остава и срока да съм изтървала като имам направление вече. Не стига че е толкова трудно да ходим по лекари с двете деца....две кошчета, съобразявай се кога трябва да ядат, че да е удобен часа, а бе ужас.

Дезъртчето не е влизала отдавна. Дано всичко е ок при тях! Видях, че е пуснала тема за храненето, явно и те имат проблем с колики, АМ и т.н.

# 542
Мела дона всичко да е наред и при Емо и при теб  Hug ако обаче не дай Боже е нещо сложно тук в София има един много добър детски уролог той е завеждаш детското отделение на Пирогов на едни наши приятели им оперира бебето нещо имаше на тестисите и аз не помня какво но им дадохме неговия тел. и бяха много доволни мъжа ми често ходи при него , че той имаше преди   Hug Hug проблем и от там станаха приятели пак казвам дано не се налага  Hug

# 543
Привет, момичета!!! Не мога да смогна да чета и ви хвърлих едно око (е, айде да са две) - много ви обичам! То кексчета, акита, жертвоприношения с цветя, косопади  Hug и една БОРИНА за десерт, дето никой не знае какво е  Hug
Няма да ви отегчавам, щото нищо ново покрай мен! Искам да седна някой ден пред ТВ-то, да чопля семки (слънчогледови) и да гледам малоумен филм...но май няма да стане скоро  Wink
Днес прекарахме в една градинка до Патиланци в Младост - там почти не духаше, за разлика от останалия град : ) Много хубави детски градинки направи бат Бойко напоследък, евала! Само днес видях 5-6 нови площадки. И велоалеи...не мога да не го похваля  Wink Не политиканствам, просто ме е хванала веселата вълна!
Само да ви споделя, че вчера се разхождах и си мислех, че съм много щастлива, че на 16.12. времето е толкова слънчево...че не умеем да се радваме на малките неща, че съм благодарна, че има слънце за моето октомврийче през декември...споделих вдъхновението си от малките неща вечерта на ММ и той почти се притесни за мен  Laughing
Прекрасна вечер и дано баба Зима, дето идвала утре, не е много строга тази година!

П.С. Моде, ама моля те, хииич не се притеснявай за тези ваксини. Схемите се менат, важното е детето да е абсолщтно здраво, като му слагат каквато и да е ваксина. Първия месец се слага хепатитната ваксина - както и след раждането, Ако някой ми обясни как моята Боряна, нормално родена и без никакви процедури по нея, ще се разболее от хепатит Б  ooooh! Е, ако се наложи операция на кърмаче е хубаво да има хепатитна ваксина, всичко се случва, но от целия форум никой не са оперирали досега, а всички имат хепатит Б ваксина. А колко се ядосвам, че Пентаксим е станал задължителен  ooooh! И пневмококовата...и се слагат в един месец - ще бръмнат тези деца от антигени.............темата за ваксините и аутизма няма да я засягам, че е много противоречива...и почти лична, да запазим добрия тон, на който Моде се радва   Wink

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 17:10 от el_bozhko

# 544
  • варна
mela И при мен втория цикъл беше доста оскъден,но не ме притесняваше ,ама сега съм си вкарала параноята ,защото вчера  luvbed а съм била в ОвУ.Мъжа ми казва ,че няма как да стане белята .
Много се замислям за спирала ,че ако всеки месец се тревожа ще  #Crazy

# 545
борината се използва за колики - от дървесината на бор /малки трески/ се запалват и се опушва малка кафена лъжичка. в опушеното се слагат няколко капки мляко и се разбърква и се дава преди ядене. това е стар и много ефикасен метод. просто не знам в дните когато няма колики да го правя ли /дали е вредно/ или не.

# 546
Зизито- не мъчи детето с отказване от нощното хранене, то само ще се откаже, когато реши. Кали така направи, тя също от началото е само на АМ. Щом е гладно му давай.

Момичета, да ви се оплача newsm45 newsm45 newsm45- не можах да отида на козметик и се скарахме с ММ освен това. Сега ми е крив света. Не отидох, защото нямаще на кого да оставя Кали. Той уж щеше да я гледа, ама се оказа, че има работа, побеснях направо. Аз като му казвам, че имам нужда да излезя и да се почувствам малко човек, на него му минава покрай ушите. Така е, защото той по цял ден е навън и реакцията му за мъж е нормална. Ама ако малко вземе да прояви разбиране няма да е лошо. Освен това му поръчах да купи нещо от магазин и пак от едното влязло-от другото излязло. Идва и се радва преди малко на детето, ама като реве го няма. Сутринта я държа-тя се разхълца-той я остави в леглото и изчезна, само каза-детето хълца, идваше ми да го гръмна, абе не ми е ден днес-дано при вас да са по-добре нещата. Сори, че ви занимавам с глупости, ама имах нужда се оплача на някого. 

# 547
Tони,много кофти,но защо не заведе и Кали на козметик.Моя мъж и той като твоя понягога-аз му казвам да купи нещо той забравя,но като ме помоли да му сервирам вечерята и аз се правя че не съм го разбрала Joy Joy

Пламена днес става на  2 месеца,честито и на нейните "наборчета"

# 548
Тони какво се ядосваш мъже на тях им е лесно и аз като казвам на ММ че вкъщи откачам че искам да изляза с някоя приятелка и т.н. той ..... ooooh! а относно забравянето вкъщи само аз забравям  Blush

сега се сетих какво е борина и съм чувала за това което описва zizito

и аз видях , че Дезарчито е пуснала тема за храненето стана ми много мъчно като прочетох  smile3518

# 549
Тони, да ти кажа има някои мъже с първите деца по-трудно възприемат, че са станали татковци и минава доста време докато почнат да се включват адекватно в положението. Виж нашия татко сега нема де да мърда и е активно ангажиран нон стоп  Crazy Вечер спи с Емил, а през деня храни, приспива и квото там трябва, без памперсите, още са му от глухата страна  Joy

Това пък за борината за пръв път го чувам  newsm78 Малко ми е странно, но щом пък има ефект. Остава само да се разбере дали е безвредно за бебета.

Ел божко, развесели ме с твоя пост. Joy

Съни, днес май се губи  Thinking

# 550
странно ми е, че повечето от вас не са и чували и че не сте го разисквали в темата. като цяло това е много стар метод и нашите майки така са се борили с коликите - борина и чай от анасон. в нашата тема /ноемврийките/ обстойно се обсъждаше въпроса и както винаги - едни са за, други против. на нас лично тя ни помага най-много и нито едни от капките нямат такъв ефект /пак казвам при нас/. от въгленчето дето поема бебо постоянно пръцка и освобождава местенце  Grinning ще я сведа до 2 пъти на ден докато станеме на 2 месеца и после може и да я спра след като никой не може да ми помогне с мнение. благодаря ви все пак   bouquet

# 551
Здравейте отново!
Минавам набързо,защото ще се позиционирам да гледам Бандата на Оушън 2 PartyДобре,че е декември,та да дават някой и друг свестен филм. ooooh!

Mela,и ние не сме ходили още на ортопед,че все забравям да питам за направление. ooooh!А отделно имам и съмнения,че няма да ми даде,но сме решили,че януари ще го водим дребния.А за забременяването онзи ден отивам на проф. преглед след раждането,минаха 2 месеца,а от цикъла ми ни вест,ни кост,а не кърмя.Казвам на докторката,тя ме гледа на видеозон и вика,че нищо не се виждало.Аз я питам какво трябва да се вижда и тя: "Ами нова бременност" Shocked #Crazy #CrazyВикам и,че е рано,на мен до оня ден ми излизаха забравените конци,даже секс още не сме правили,каква бременност,какви 5 лева. newsm78Но все пак я помолих за рецепта за противозачатъчни,защото ние така се предпазваме,че нещо на мъжа ми му нямам вяра.Все деца са му в главата. newsm78

Toni77,много кофти се е получило. HugАма мъже,какво да ги правиш.Моя преди да родя искаше да му давам майчинството,ама сега не ще и да чуе да си седи вкъщи. Thinking JoyВ това отношение не мисля,че могат напълно да ни влязат в положението.Иначе помага,не мога да се оплача,ама и той май недочува откакто родих. newsm78 #2gunfire

El_bozko,знам си аз,че всичко е в главата ми,ама нА EmbarassedИначе наистина в Младост много хубаво е станало.Чак почва да ме хваща яд,че се преместихме от там. Crazy

# 552
Докато не съм забравила - честито на всички, които имат повод за празнуване и отбелязват някаква важна дата.
За газово котлонче и мъжа ми ми каза да вземем такова, не знам дали се казва точно котлонче де.  newsm78
anbibian, разгледах сайта, но на Аптамил 1-та нямаше наличност, а имаше от някакво друго, което не го знам и все още се чудя дали да поръчам или не.  newsm78

Аз днес ходих на фризьор. Мъжа ми не е ентусиаст и също като мъжа на Тони като бебето реве гледа да се издене, но понеже съм много лоша и знае, че ще има война след това, гледа да ми угоди.  Twisted Evil  Laughing
Оф, бебето се скъса да реве и изчезвам.

Да си довърша мисълта: та фризьорката как ми е правила тия кичури, че ми капнала с обезцветителя на веждата и едно русо петно стои.  Joy Аз много си го харесах, но мъжа ми като го видя и веднага каза, че не е хубаво и не може да ме възприеме с него (ама как меко се изразява  Laughing) и си изскубах веждата точно там. Сега чакам да ми израсте.  hahaha

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 20:15 от A_H_I_L_E_A

# 553
  • София
Момичета,мислите ли да пътувате надалеч с бебчовците за Коледа?Мъжът ми иска да пътуваме за Плевен другата седмица, а мен ме е страх...

# 554
Момичета,мислите ли да пътувате надалеч с бебчовците за Коледа?Мъжът ми иска да пътуваме за Плевен другата седмица, а мен ме е страх...

Не се притеснявай и ние ще пътуваме ако в колата е топло и там където отивате също няма проблем поне педи така казва а с каката много пътувахме тя е зимно бебе и редовно си ходихме при мама в Пловдив  Peace

Общи условия

Активация на акаунт