Отговори
# 705
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да де, за едно и също говорим, тогава е 24 без промяна, сумрак, нито тъмно, ни светло, без промяна. Все си мисля, че мрак през деня бих изтраяла, но да спя по светло- надали.

Как с какво, Боги- красиви са Heart Eyes.

# 706
  • Варна
Иванова, то и аз не се ограничавам само с един художник и една картина. Обаче Мадоната с нара съм си я принтирала на канава и сложила в дневната, точно срешу дивана. Съзерцавам и медитирам. Адски успокояващо ми действа.
С безкрайна радост разглеждам и всеки детайл от творбите на  Алфонс Муха, размишлявам над символизма при Данте Росети или се потапям в света на Моне.
Толкова красота има на този свят, че не знам дали ще ми стигне времето да й се насладя.

# 707
Чехите тази година я бяха обявили за годината на Муха, имаха и юбилейни сребърни монети, купих на баща ми. На мен ми е леко екстравагантен, но той много го харесва.

# 708
  • Варна
Миналата година в Шарлотенбург имаше голяма негова изложба. Невероятен е!
Между другото, този портрет е дело на Муха от цикъла "Славянска епопея".

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 00:51 от Приятно ми е - Богиня!

# 709
Това не го знаех, благодаря ти, Боги Hug. Утре ще бъзикна колегите виждали ли са български цар Laughing.

# 710
  • Варна
Моля, моля.
Можеш да ги бъзикнеш и за българо-чехословашката дружба. Муха е бил женен за младата си 22г ученичка от Пловдив Simple Smile Мари Хитилова.

# 711
Ахх, не, толкова жестока не съм, да им натякна как техен велик сънародник си е взел жена от Третия свят, ще ги съкруша hahaha.

Поздравче с маслинки Wink

# 712
  • София

Толкова красота има на този свят, че не знам дали ще ми стигне времето да й се насладя.
smile3521
Аз имам пък над леглото подарък за сватбата една картина от неизвестен за мен БГ художник. Двама се разхождат по една алея през есента, с импресионистичен уклон ала пейзажите на Реноар. Човекът, който ни я подари идея си нямам как е попаднал на точната картина, описаща ни двамата с половинЪТ, но е факт - изглежда доста точна в жълто - синьо - сиво, особено меланхолична, но в същото време доста цветна без да е изобилна.

# 713
  • Варна
Те за Третия свят ли ни имат? Нали сме от един пионерски лагер?

Ване, много удачен подарък. Чак си го представих.

# 714
Пионерски неща пък да споменеш, ще те изгорят на клада като вещица, нищо, че са модерна нация, отдавна излязла от Тъмните векове, в които всички останали още се лутаме Mr. Green.
Нещичко за чехите- за тях страните от нашия лагер са долни и изостанали, ако знаеш какво ли не съм чувала за Полша например Tired; Германия и Австрия не струват, понеже всички там са прости; унгарците са цигани; италианците нечистоплътни; англичаните- пияни... и само чехите- идеални Laughing Laughing Laughing.

# 715
  • Варна
Ххаха, явно всяка страна си го има местния великогеографски шовинизъм Mr. Green
Ясно е всичко. Ама ако искаш да ги дразниш, можеш да им споменеш, че когато се е бракувал, Муха е бил почти на 50г /направо старец за онова време/, а Мари младо засукано девойче. И децата им са много красиви /две дъщери и син/. Особено голямата Ярослава.

# 716
Ти си направо енциклопедия Hug

# 717
  • Варна
Чак, чак  Embarassed
ПроЗта съм много.

# 718
Хич не минавай с номера за русото, засичала съм те и в литературния подфорум Wink.

# 719
  • Варна
Играя го скромна  Mr. Green Опитвам се да бъда добродетелна  Mr. Green
Въх, каква си шпионка значи. Човек не може да се скрие от зоркия ти поглед.

О! Имам питане за гугутките. Това куче, което се мотае около Суки... то е някакво вампирче или елфче? Има някаква роля то, но аз май все заспивам по това време и изпускам нишката.

Общи условия

Активация на акаунт