АВГУСТинчето дивее, на мама хич не й се смее

• 37 476
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
А за килимчето с букви/цифри - аз пък съм супер доволна. В началото и малката вадеше всички цифри и съм ги подреждала като луда след нея по 100 пъти, но сега не ѝ е интересно вече това и доста рядко го прави и е супер. Доста голяма част от хола ни е покрит с това нещо и изолира доста и е мекичко, като пада не е толкова фатално. Големите парчета, които Мими препоръча сигурно са доста по-добри и с тях няма да се налага да се реди след детето, но не съм срещала тук. Виждала съм само в един детски център.

Пастет и аз никога не съм ѝ давала, НО сега в яслата сигурно ще ѝ дават. Бях мернала веднъж в менюто, че има филийка с пастет за закуска. Надявам се да не им е практика все пак.

# 241
Момичета, много забавни ми се видяха в Метро т.н. интерактивни играчки. Имаше някакъв кикотещ се заек, грухтящо прасе и какво ли не още. Не знам децата дали биха им се радвали, но на мен адски ми харесаха  Laughing Хареса ми и един Мечо Пух, който разказва приказки на български, но беше скъпичък, около 70 лв.

Като говорите за дървени играчки, адски готино е дървеното влакче на ИКЕА  Peace

Пожелавам и аз болничките деца да оздравяват, на Коледа всички да са здрави!  Hug

# 242
  • в рaя
Тупурче, ти кърмиш ли още? Кърма в окото много помага за подобни проблеми, че даже и при възрастните  Peace /макар, че там има друга приказка, че трябва да се пръсне директно от източника, без да се използват други методи  Laughing/
Аз от 3 месеца не кърмя, ама пак ми тече коластра  Mr. Green Обаче знам, че ако е бактериална инфекция това с кърмата не е препоръчително, а аз се съмнявам много да не е нещо бактериално. Утре офталмолога ще каже (надявам се!).

Аз пък строявам моя мъж да прави една дървена играчка на Мими. От тези като на Борето. Само трябва да намеря топченца и т.н.

Tyriseta дано бързо се оправи Миро. На нас пък никога не са ни изписвали противоалергично нищо... накарахте ме да се замисля  newsm78

# 243
Хихи-дано скоро таткото я измайстори и стане страхотна! Hug Гледах и разни с дръвчета и т.н.-така че за идеи може да му покажеш:)

# 244
MaPuHa88 сигурна съм, че е измислено от мъж  Laughing

Болничките бързо да оздравяват  Peace ще подскажа само ние какво ползваме - ПУЛМЕКС БЕБЕ /съдържа масло от розмарин, перувиански балсам, масло от евкалипт/ за малката и ПУЛМЕКС за възрастни /изброените + камфор/ за нас. Много е ефикасен, хомеопатично кремче, мажат се гърдите и гръбчето и струва около 5 лв. Лекува хрема, настинка, кашлица, болно гърло  Peace

# 245
Забравих да напиша за Коластрата. На каката я давам без проблем, но на Миро нито Коластра, нито Зелена енергия успявам да му пробутам. Първите 3-4 дена успяваше да пийне с малко плодов сок, но вече надушва и категорично казва едно НЕ и не иска. Коластрата има силна и натрапчива миризма на мляко, а Миро не е фен на млякото. А Зелената енергия представлява прах от зелении, водорасли и какво ли там още, има и то някакъв особен вкус... поне Андреа разбира, че е за нейно добро и ги пие. Като пораснат още и се научат да преглъщат цялата капсула ще е добре, но за сега и двете деца са меко казано отвратени от вкуса на тези полезни неща.

Прясно мляко пробутвам успешно освен с малко мед и на кремче, от тези дето са без варене на д-р Йоткер. Кремчетата ги унищожава без да се замисли.

Маринка, този сироп, за който пишеш, знаеш ли дали е вкусен?

В детските градини и яслите е забранено да се дава пастет и кренвирши. Martita, погледни или попитай при вас, но най-вероятно ще е кръстено пастет, а всъщност те мешат масло и конфитюр и му казват сладък пастет или солен пастет, който е лютеница със сирене или нещо подобно.

Пулмекс бебе и ние ползваме, действа добре.

# 246

В детските градини и яслите е забранено да се дава пастет и кренвирши. Martita, погледни или попитай при вас, но най-вероятно ще е кръстено пастет, а всъщност те мешат масло и конфитюр и му казват сладък пастет или солен пастет, който е лютеница със сирене или нещо подобно.

Напълно е възможно да е така Simple Smile И аз се чудих защо има такова нещо в менюто като нали уж трябва да се хранят здравословно. Сигурно е било нещо такова, но не съм обърнала внимание. Ще погледна утре менюто какво е. Тя днес за първи път е яла там и затова досега не съм се интересувала по-сериозно.

# 247
Оле Маринка, идеята ти е невероятна! Не се бях сещала, а още имам няколко бурканчета от тези с чисто месо. Непременно ще опитам! Направо ми идва да те нацелувам.  Hug

Tyriseta, чак сега видях какво е станало с Миро. Браво на теб за самообладанието и бързината, с които с реагирала. Така трябва в такива ситуации, а аз съм голяма паника...  ooooh! Дано не се повтаря повече.

На дървените играчки и аз съм голям фен. Мразя пластмасови боклуци... но какво да се прави.. Дървените често са доста скъпи, а и от пластмасовите има доста добри играчки, и музикални, и всякакви. Но като се замисля как целия ни живот е заринат от пластмаса и ме хващат лудите. Един от подаръците на Софи за Коледа е ей това нещо http://www.novobebe.com/eichhorn-dyrvena-igrachka-roli-bg-1207.html
Дано й хареса, тя много обича топки. На мен ми беше забавно да си играя  Joy

Бубенцето, какво стана? Как е малката?

# 248
red shoe, някои деца много се плашат от такива интерактивни играчки -вкъщи имаме няколко броя танцувални и пеещи екземпляри  - единия малък мъж реве с пълно гърло като се задвижат, а другия се научи да си ги пуска сам и им се радва максимално  Simple Smile.

Пастет може и сами да си правите - виждала съм рецепти в Готварския  Wink.

# 249
И в нашата градина мернах 'филийка с пастет'. Аз съм давала 2-3 пъти да опита,че ме побърква когато ям и не  му давам.Иначе и аз знам за колбасите.
А някой може ли да ми каже аз какво да ям/като бременна/ #Crazy Не може луканка, защото не е минала термообработка, не може и колбаси Sad И какво да правя като съм месарка newsm78

# 250
  • София
Сетих се да споделя за яйчения пастет-пак го наричат пастет в яслите, но се прави от твърдо сварено яйце с малко солчица и масълце докато е топло яйцето мачкаш с лъжичка и така още една идея за закуска. Може да се добави и малко сиренце.

# 251
  • София
Tzutzurka, яж по малко луканка, ако ти е от проверен източник, не се шашкай толкова, аз и суши ядях и всичко всъщност май си хапвах по малко Peace 

И ние сме болни, и аз, и малкия - сложихме му ваксината с/у шарките и на 9 ден вдигна Т, мислех, че е реакция, но като стигна 39,5 се оказа, че не е. А аз се опитвах да се разболея преди това, но пих изопринозин, една камара хапове, уж се бях закрепила. В Токуда казаха червено гърло, no CRP-то от кръвната картина беше 27, така че стигнахме до антибиотик. Сега вече и аз съм с температура, такова чудо от години не ми се е случвало, постоянно вдигам, свалям за малко изпотявам се и хайде пак. Ще се побъркам просто, от два месеца не мога да се оправя, а заразявам и него и адски виновна се чувствам.... Толкова се гордеех, че не е пил антибиотик доскоро, а сега за 1 месец 2 Sad   А сега като чета в нета за тия антибиотици и лошо ми става... Отиде ми празничното настроение, ужас просто.

# 252
  • в рaя
Illit бързо да се оправяте! Не се чувствай виновна, просто сезона е такъв! Слагайте маски в къщи като има болни и много чай с мед и лимон - здрави, болни, това си е един имуностимулатор.  Hug
tzuntzurka аз пък съм си хапвала колбаси и луканка. Аз съм ужасно месоядно животно, постна манджа за мен не е манджа (метнала съм се на тати). Но пък предпочитам да си е метнато на скара, опечено ... но и сушени съм си вкусвала де. С първата бременност и миди ядох - ами бях почнала да ги сънувам и рискувах. Отидохме на развъдника в Дълбока и прилично си хапнах  Blush Вкусвай си, но все пак наблягай на термично обработените  Peace Аз ям всичко което ми се яде ииии стабилно си лепвам всичко навсякъде по мен  Embarassed

# 253

Редовно си яде моя от някой крем за дупе-изобщо не съм се впечатлила Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Това го прочетох като "си яде от МОЯТ крем за дупе" и се зачудих ,че и за възрастни има такива екстри  Mr. Green
Mr. Green Mr. Green Mr. Green за теб и Либи,дядо Кольо ще ви донесе очила newsm08 -Либи чете,че мъжа ми се клати в леглото на Йонката,ти ,че си имам крем за дупе hahaha hahaha hahaha

За тези ,които харесват дървени играчки,супер сладка играчка,на добра цена  Peace http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.10605
-този пеликан го виждам в няколко магазина доста намален http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6704
-докато се наканя да го купя този куб и вече никъде го няма doh doh doh http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.6794

Бори,пусни ми телефона ти на лични,може да ти купя лабиринта-кола Party

# 254
IR и аз това си помислих като прочетох поста на Маринка и съм си се смяла пак самичка  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт