АВГУСТинчето дивее, на мама хич не й се смее

• 37 477
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Записах малкия в пустата му система, сега остава да чакаме.

# 436
Момичета, намериха ни стрептококи в носа. Док каза да сме изчакали да се разболеел, да вдигнел Т и т.н. и чак тогава да изпишела АБ. Само че мен ме е страх да го събирам малкия с други деца, макар варианта да ги зарази е да им лепне една френска целувка. Та док в крайна сметка му изписа АБ и сега ще се борим с тия ..коки. Оказа се също че е резистентен към по голямата част от АБ. Обаче ми изписа и някакви витамини в комплект със пробиотик, който пък от аптеката ми казаха, че нямало да го намеря това лекарство, понеже го изтеглили от мрежата. Та въпросът ми е какъв пробиотик мога да давам на малкия.

Нали знаете също че имаме право и на една година неплатена след майчинството?!? Аз съм решила ако не успея да си намеря свястна работа до края на майчинството (търся от как малкия направи 6м), то за да им е кеф на моите работодатели (понеже яко ме прецакаха със заплати и осигуровки) да си пусна неплатена. В крайна сметка докато сме неплатена ще си вървят здравните осигуровки, а ако напуснем по взаимно съгласие, то ние трябва да си поемаме осигуровките после. След неплатената предполагам пак ще имаме право на борса.

# 437
аз имам и колежка ,която е учител- излиза 1 година неплатена от училището, почва на нова работа (общинска с ТД,всичко както трябва да си е) и когато и изтече неплатената от училището, 30 дена преди това пусна молба за прекратяване на трудовите отношения. Само ,че незнам на какъв договор се водеше назначена на новата работа.Но не е бил граждански.
Казвам го това също като идея.
И аз мога да изляза без проблем в неплатена от моята работа, ама стоенето без пари не ме устройва хич.

# 438
.... ама стоенето без пари не ме устройва хич.

То това ясно, но пред факта да стоиш без работа, и същевременно да си плащаш и осигуровките, аз предпочитам неплатената. И както казах, аз си търся от доста време работа, но като чуят, че в момента съм с малко дете и бягат от мен като от чумава  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Та макар и с ферман от дипломи и стажове явно трудно ще си намеря работа в Русе

# 439
Искам да уточня, че едната година неплатена е за несемейните. Тези, които имат брак имат по 6 месеца всеки родител и нямат право да се прехвърлят (отстъпват). Отпуската може да се ползва когато и по колкото поискате до навършване 8 години на детето стига да са минимум 5 дни и да предизвестите работодателя 10 работни дни преди ползването.
Извинявам се ако коментара е излишен  Embarassed

# 440
Искам да уточня, че едната година неплатена е за несемейните. Тези, които имат брак имат по 6 месеца всеки родител и нямат право да се прехвърлят (отстъпват). Отпуската може да се ползва когато и по колкото поискате до навършване 8 години на детето стига да са минимум 5 дни и да предизвестите работодателя 10 работни дни преди ползването.
Извинявам се ако коментара е излишен  Embarassed
коментара е супер:) помощта и информацията винаги са от полза:)
твоето детенце колко каза ,че е голямо?

# 441
Момичета, намериха ни стрептококи в носа. Док каза да сме изчакали да се разболеел, да вдигнел Т и т.н. и чак тогава да изпишела АБ. Само че мен ме е страх да го събирам малкия с други деца, макар варианта да ги зарази е да им лепне една френска целувка. Та док в крайна сметка му изписа АБ и сега ще се борим с тия ..коки. Оказа се също че е резистентен към по голямата част от АБ. Обаче ми изписа и някакви витамини в комплект със пробиотик, който пък от аптеката ми казаха, че нямало да го намеря това лекарство, понеже го изтеглили от мрежата. Та въпросът ми е какъв пробиотик мога да давам на малкия.

Когато откриха стрептококи на Габи в носа,тя имаше само хрема.Изписаха и локален антибиотик т.е.някакви антибиотични капки за нос.Защо на здраво дете са изписали антибиотик за пиене?! newsm78 А относно пробиотиците,има някакъв български,Линекс мисля,че се казваше и съм чувала добри отзиви от няколко майки вече.

# 442
  • София
Лактофлор давам аз, и аз го пия, прочетох във форума на д-р Михайлов, че го препоръчва Peace

# 443
Лактофлор давам аз, и аз го пия, прочетох във форума на д-р Михайлов, че го препоръчва Peace

И аз давам Лактофлор и го пия  Peace

# 444
И ние сме на Лактофлор. Доволна съм.
Преди бяхме на Биогайа, но излиза много скъпо.

Оправяйте се бързо, Агнес.  bouquet

# 445
Благодаря ви много момичета за отговорите. Днес ще мина през някоя аптека да го купя Лактофлора.  А в каква дозировка го давате?

Малкия и той е с хрема, но е много слаба, даже като се замисля вчера не ми се е сополивил изобшо, днес също. Проблема е че той е резистентен към повечето АБ и явно това е бил варианта. Имам пълно доверие на новата педиатърка. Док предложи да изчакаме да се разболее и тогава да действаме с АБ, за да не даваме на здраво дете, но пък аз и казах, че в момента ме е страх да го събирам с други деца. Макар вариантите да ги зарази да са минимални. Знам ли децата са, едното ще оближе някоя играчка, а след него друго ще стори същото и айде вече заразата е на лице. Не искам да рискувам, както не бих искала някой да сптерне това и да ми нататрузи и на мен такова дете.  Поне да минат 3-4 дни от АБ и тогава ще съм по спокойна да го извеждам сред наборите.

# 446
А как го давате този лактофлор - гледам, че са някакви капсули? Малката е още болна и едното ѝ лекарство е суметролим, което не е АБ, но е от подобна група, доколкото разбрах и май не е лошо да давам и нещо подобно?  Hug

# 447
Аз процедирам така: отварям една спринцовка и изсипвам прахообразното съдържанието от капсулата вътре. С пръст придържам отвора, на който се монтира иглата и така затварям спринцовката с буталото. След това издърпвам вода, разклащам и стрелям в устата  Laughing

# 448
Много благодаря!  Hug

# 449
Аз така давах хидрасека на малкия, само че пълнех и водата и разбърквах да може да се разтвори първо и тогава слагах буталото на спринцовката.

А в каква дозировка го давате, в смисъл 2-3 пъти на ден, преди - след хранене???

Пък и я кажете кой точно Лактофлор давате http://apteki-optima.com/index.php?cid=86&searchString=%D0%B … D0%BB%D0%BE%D1%80

Общи условия

Активация на акаунт