Има ли мами живеещи в Чехия!!!

• 29 758
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Ели,еха супер ще се 4ерпим заедно Heart Eyes

# 151
Ели,еха супер ще се 4ерпим заедно Heart Eyes
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
сега спокойно ще си следя твоята лентичка... да знам още колко остава  Wink Grinning

# 152
  • Чехия
Мамчета да се разпиша за протокола,   Hug
прегледа премина съвсем нормално, докторката и сестричката много ми се радваха, хормона излезна 5000 UI/L , отначало докторката искаше да ми направи ултразвук чак другата седмица, ама аз ги придумах да е веднага, защото да кажа на старшата сестра за графика да има в пред вид какво ми пише   Crossing Arms
Видяхме сакчето, 7.5 е дълго дадоха ми и снимчица за таткото  Laughing
  Предложиха ми веднага да спра да ходя на работа и да излеза в болнични, но засега ще поработя още малко. Една добра колежка ( чехкиня )излиза другата седмица отпуска и отива на море в България и не искам да я спрат от отпуската заради мене. Засега се чувствам добре, но малко се притеснявам че ми става лошо вечер, а не сутрин. Нямам търпение да отида на следващия ултразвук, но той е чак след 3 седмици, към 05.09.  ooooh!
Та така ама като цяло толкова бях развулнувана и ми бучаха ушите, после едвам си спомням какво ми казаха там...... Embarassed

# 153
Ванче
супер   bouquet Grinning
Ама ти искаш да излизаш болнични ли вече  newsm78
Няма ли да изкукаш- как само звучи  Embarassed Laughing- вкъщи толкова рано  Crazy Grinning

Да ви се похваля - Емката постоянно повтаря в последно време думички - цз, бг - всичко каквото чуе и е на кеф повтаря  Wink много съм доволна, защото ми става много по интересно с нея - да гадая какво иска да ми каже  Wink Mr. Green

А на нашата площадка стана много популярно ПИКИ ПИКИ   Mr. Green което ползвам за Емката когато я подканвам да пишка, и на чехкините много им харесва, и звучно им се вижда, и вече повечето деца идват да ми докладват че ще ходят или се връщат от ПИКИ ПИКИ   Joy -  а чУРАМ-Т - много тъпо звучи, нали   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 154
Привет мацки
днес се организираме с няколко мами слетобяд да се видиме в центъра, Иве - не искаш ли и ти да дойдеш с малчо  Hug

Има и нова чешка- пражска мама Party
rositsa1983
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=30417

дано се включи и на нея да кажем за срещата ако иска   bouquet

# 155
и вижте тук

Ето я  картата
http://www.frappr.com/bgmammiv4uzbina

Напишете си ника - или името, имейла и избери пол, сложете снимка и сайта автоматично ви слага Wink
картата е за целия свят  Grinning

# 156
Здравейте мами,
Привет мацки
днес се организираме с няколко мами слетобяд да се видиме в центъра, Иве - не искаш ли и ти да дойдеш с малчо  Hug

Има и нова чешка- пражска мама Party
rositsa1983
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=30417

дано се включи и на нея да кажем за срещата ако иска   bouquet
къде ще се срещате ,и в колко 4аса.... Simple Smile ако мога с удоволствие ще се присъединя  Hug
А на Росито-добре дошла   bouquet

# 157
Zdraveite i ot men,mili 4e6ki mami!Mersi Iv4e 4e me svetna az sam mnogo neorientirana.Az sam bade6ta mama i o4akvam moeto zlato da se poiavi kam nova godina.Mnogo 6te se radvam da si pi6a s vas,razbirase i za saveti :)Nie sme v Praga,na Ka4erov jiveem.

# 158
Метро или трамвай спирка - Praha Hlavny Nadrazi - в градинката има страхотна, голяма и нова детска площадка там в 15.30ч ни е срещата, вижда се от далече  Wink
- ще сме поне час - два - докато издържат хлапетата, после ще се помоткаме нанякъде

там ще сме аз, Нинха и Винохраб

Роси и Иви - идвайте  Hug Hug

Роси
Нинха и тя чака бебе - второ-  декември  Wink Grinning

Хайде
 супер ще стане ако дойдете Party Hug

# 159
една страхотна рецепта намерих  Wink Grinning Grinning Grinning

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрят месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 22:42 от Eli_cz

# 160
За другия път може ей тук да направиме среща  Wink Grinning
http://www.prazska-hriste.cz/parky-a-hriste/detsky-ostrov.html
http://www.prazska-hriste.cz/parky-a-hriste/detsky-ostrov/foto-594.html
http://www.pis.cz/cz/praha/pamatky/detsky_ostrov
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?cisloclanku=2006040501

Dětský ostrov
Ostrov je mezi Jiráskovým mostem a mostem Legií, u smíchovského břehu Vltavy. Na ostrov se přejde přes můstek vedoucí z Janáčkova nábřeží, který je cca 80 m od Jiráskova mostu. Po příchodu na ostrov se dejte vlevo, hřiště je vidět. Tram 6, 9, 22 do stanice Újezd, vrátit se na nábřeží a pak proti proudu Vltavy dojdete na můstek
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ráda bych velmi pochválila Prahu 5 za Dětský ostrov. Když přejdete Vltavu od Tančícího domu směrem na Smíchov, tak je to ten ostrov hned napravo. Jsou tam vzadu hřiště na fotbal apod. a vepředu je nádherné a dostatečně velké dětské hřiště, chytře vymyšlené prolejzačky, houpačky, klouzačky a konstrukce, vše pro děti různé věkové a váhové kategorie. Zatím to vypadá i bytelně, protože pokud jsem si všimla, tak tam nikdo nic neurval a nezničil. Je tam i domeček k přebalování a teče tam pitná voda.  Wink

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 14:16 от Eli_cz

# 161
Супер  изкарахме, беше чудесна среща  Wink Party Grinning
Децата се надивяха - поне моето със сигурност  Wink Laughing
Много съм доволна, чакаме снимки  Wink

# 162
  • Чехия
Момичета хайде снимчиците, нямам търпение ....Така ме хваща зависта, ама 120км не са малко.
Вчера мъжо ходи с познати на гъбки и гледайте какви,, Хржиби,, намерили  Embarassed и аз да се похваля нещо поне като сме в Краконош.

Иначе как съм, еми гони  ме морската болест и денем, и нощем гушкам от едната страна мъжо от друга лигенчето  Tired Sick
и като гледам няма да има оправия, един ден като чудо нищо ми няма после като почна  Sick  няма спиране.

# 163
  • Чехия
Момичета, къде се изгубихте, Hug  всички се изпокрихте. Все едно няма вече чешки мами.  Laughing
   Наталинче - честит имен ден на синчето, да ти е живо и здраво и да радва мамчето си

# 164
  • Czech Republic
Ivalex, благодаря за пожеланията и бързам да ти честита промяна в подписа, състоянието ти и настроението(надявам се, че депресиите още не са те подхванали)! Желая ти леко бременeeне! Защо настояваш да останеш на работа - знам, че всички медицински работници имат право на майчинство в къщи. Работата ви е тежка и сте в постоянен дотик до опасни болести! Пази се!

Ели, радвам се за срещата и се надявам на следващата да мога да дойда и аз, макар че сега Сами започва училище и ще е в началото доста натоварено. Чакаме снимки!

Роси добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт