Да преправим старите мебели - 11

• 126 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
rainbow не щЪ да те плаша, но такъв матрак се оправя само с нов матрак!
Няма да заглушиш скърцането с каквото и да е...а само ще се хвърлиш в приключения!
Аз имам този проблем с матрака на дЕтето и от 2 години изчаквам по- добри финансови възможности  Mr. Green
По скърцането се ориентирам, че диша  Crazy
Освен да свикнеш със скърцането или да го смениш, спасение няма  Peace

# 391
И аз мисля, че една пружина разскърца ли се, спасение няма. Особено, ако е вътре в матрак. Не може ли просто да го замениш с нещо евтино и временно - например дунапрен. На вилата в продължение на няколко години спяхме на дебел дунапрен, сложен направо на пода - екстра е. Лошото на дунапрена е, че старее и в един момент започна да се рони. Е, изхвърлихме го без жал, защото беше евтин.

# 392
  • Добрич
Янтра, мерси!   bouquet Явно трябва да съм по-упорита.  Laughing Аз гладих, поизчисти се, но някак се разтвори в страни от струйката, която беше потекла. Ще опитам пак и пак и пак докато излезе напълно!  Grinning
Взех частите на дивана, но седи някак като цопнато и затова трябва да направя възглавниците, че да има някак по-завършен вид и да стои естетически добре.  Peace
За матрака, Дъгичке, и аз мисля, че няма спасение скърцащата пружина, поне аз не съм намерила. Сменихме направо матрака с нов.  Simple Smile

# 393
  • София
оффф, прави сте ooooh!, няма да стане май. Пък и като дадем пари за дунапрен, подложка и плат, то ще дойде на цената на нов евтин матрак...
Просто си мислех временно да спасим положението, защото ми се иска направо цялата спалня да сменим. Но явно ще сменяме матрака, пък после ще търсим по него спалня  Grinning

kadrokosa, давай снимки  Wink

# 394
rainbow ,не видях да си споменала за какъв матрак става въпрос,но ако някой го интересува,в Метро има промоция на единично легло+матрак+олекотена завивка и възглавница за 160лв. Peace

# 395
  • най-шареното място
Алтернатива е и надупчена на места плоскост с тънък дунапрен. Той може да е облечен в плат / само дунапрена/. Това  е ай-евтиния начин да имаш твърд и тих матрак.

# 396
  • София
rainbow ,не видях да си споменала за какъв матрак става въпрос,но ако някой го интересува,в Метро има промоция на единично легло+матрак+олекотена завивка и възглавница за 160лв. Peace

За спалнята е, 164/200.

Нищо де, ще си скърцаме още малко.  Grinning
Лошото е, че мъжа ми много се върти, а е 90кг. и скърцането е през цялата нощ, та горките съседи  Joy hahaha

арт мама, звучи интересно, ама както казах мъжа ми е 90 кг. и на тънък дунапрен не става, ще си лежи на дъската  Joy

# 397
една позната си ремонтира матрака - бяха изскочили пружини , едни майстори го взеха и го ремонтираха ,
но беше в провинциален град , та не мога да ти помогна с координати

# 398
  • Горна Оряховица
Момичета, извинявам се ако е коментирано, но нямам възможност да изчета всичко Embarassed...и ще попитам пак...Имате ли идея как се постига този ефект върху дървесината  newsm78... Дали може ли да се постигне в домапни условия...
  bouquet

# 399
Аз в момента "специализирам" техниката в домашни условия   Mr. Green 
Учих се от тук  http://www.liveinternet.ru/users/keltma/post139051161/
Има и други начини- безогневи  af - с втриване на масло, байц, с рисуване на шарката/ако искаш да ти е по- специална или на определено място/
Но много зависи от самата дървесина, която ще обработваш- дали е лепена, има ли смола по нея, от самата шарка на дървото  ooooh!
Тъй или иначе винаги се получава красотата, пък е и мнооого зрелищно за комшийте  Crazy

# 400
Привет!
Реших да се пробвам и аз със стари мебели да направя нещо за новата си къща Simple Smile
Не знам изобщо дали ще се получи нещо първо защото за пръв път се захващам с подобно нещо и второ защото мебелите с които разполагам са доста зле.
Първото нещо е това старо легло:

Историята му е следната: правено е от баща ми преди има-няма-15 години за мен и още едно такова за сестра ми. Понеже парите винаги са били кът, тези две легла са правени с подръчни материали.
Сега малко подробности и за материалите от които е сглобено.

- царга 1 - шперплат фурнирован с махагонов фурнир едностранно, на лицевата част (това е царга от стара спалня, другата е на другото легло).

- царга 2 - масив иглолистно някакво, тя е по-тясна, мисля че не е лакирана даже, може и да е с една ръка и не личи.

Табли - ПДЧ фурнировани с махагон и лакирани с гланцов лак.

Двете табли + по-широката царга са облепени лицево с фолио. Не знам какво е, спомням си, че беше чупливо докато беше на листове.

Краката са масив иглолистни трупчета.

Моята идея беше да изшкуря краката, да ги лакирам с безцветен, матов лак. Таблите и царгите да се боядисат с бяла боя мат.
Всичко добре, обаче това фолио на места е спукано, на места обелено, особено по ръбовете. С шкурене не може да се свали напълно, навсякъде първа причина е че нямам толкова време и нерви да търкам и второ не знам дали има смисъл от тази операция - тоест дали си заслужава хамалогията.  newsm78

Въпросите са ми какво бихте ме посъветвали като интервенции които мога да предприема и второ с какъв лак да лакирам краката и с каква бяла мат боя царгите и таблите.

А бе поста ми стана ужасно дълъг, благодаря на тези които ще ме изчетат и ще ми дадат някакъв съвет.   bouquet

# 401
  • Варна
Аз в момента "специализирам" техниката в домашни условия   Mr. Green  
Учих се от тук  http://www.liveinternet.ru/users/keltma/post139051161/

Интересно! Запис за проба. Ако имаш нещо вече направено моля сподели снимки Simple Smile

# 402
  • Варна
Хитра Лиса, много хубаво коте имате под леглото  Simple Smile

Аз бих изшкурила много старателно крачетата по посока на жилката на дървото. След това бих измила леглото с обезмаслител и лекичко бих надрала страниците с едра шкурка. След това лак на водна основа за крачетата и боя на водна основа за страниците. Сигурно ще се наложи да ги минеш поне две ръце. Препоръчвам ти боята и лаковете на Сократес. Имам един ракитов кош боядисан с такава боя преди 12 години поне. Няколко години стоя на открита тераса. Боята не е мръднала.

# 403
....
Добре де, аз май съм позабравила руския - каква е точно тази лампа, с която се обгаря  newsm78
Иначе много ми хареса, и аз чакам да видим твои снимки и да обясниш на разбираем език как става  Heart Eyes

# 404
  • Варна
....
Добре де, аз май съм позабравила руския - каква е точно тази лампа, с която се обгаря  newsm78
Иначе много ми хареса, и аз чакам да видим твои снимки и да обясниш на разбираем език как става  Heart Eyes
Ами една горелка с маркуч, която се закача на газова бутилка - изпозват я за полагане на битумни изолации, за сваляне на боя, някои дори пекат пипер с нея Simple Smile Има и едни сладурски за крем брюле, ако имаш може да свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт