Да преправим старите мебели - 11

• 126 696
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Споделям една идея за лампа, която много ми харесва, а и предполагам, че повечето от нас са имали глобус като деца Simple Smile

Повлияна от идеята на Шанта

И съжалих, че изхвърлих мотащите се из къщи ракетки.

# 631
labrex ако бях малко по-сръчна не бих се поколебала да си направя такава лампа за кухнята! Влюбена съм в нея (сега остава да навия мъжа ми да се занимае с въпроса   Mr. Green )

# 632
  Embarassed  Срам не срам пускам тези мои щуротии,има още какво да се допълни.Относно кутиите в тоалетката,(която е в спалнята),облечени са от списания,предварително намачкани,и залепени с Ц200,без лакиране.предстои ми обличане на мебел с вестници,но търся черно-бели това са ми готовите http://prikachi.com/images.php?images/658/4577658d.jpg и  сега http://prikachi.com/images.php?images/686/4577686Y.jpg ,  Тези мебели също са пребоядисани(от мебелите на старите спални Приста) и са в коридора за който имам още неща за допълване http://prikachi.com/images.php?images/736/4577736f.jpg .Общо взето си ме запали винтиджа,използвах и малко техниката декупаж.Имам закупени разни интересни нещица,ама докато не се оредя с този тапет на бели тухли (от къде да го поръчам  newsm78)не мога да завърша цялата си идея.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 21:14 от ZVEZDA *

# 633
# 634
Взехте, че ме подлудихте пак с тези вестникарски декупажи!
Да ви се похваля, че след пет години на кашони и открити щендери със закачалки, най-накрая имам в спалнята съвсем истински и голям гардероб. Толкова му се кефя, че все ходя там да си го гледам. Не е шедьовър, но пък е голям и е правен по поръчка и така максимално уплътнява едно място. Ама наистина съм страшно щастлива /колко малко му трябва на човек понякога/.
Както и да е, мисълта ми не е за гардероба, а за това, че останалото обзавеждане вече е супер лесно. Засега няма да сменям нищо. Имам достатъчно шкафчета. Някои са дървени и тях ще боядисам, но други са ПДЧ. Тия, от ПДЧ хич не ги харесвам, но пък ми пасват перфектно като размери, та явно ще ги задържа за известно време. Обаче ме дразнят безумно. Затова ми се върти една идея да ги облепя с вестници /или друго/, но ще изчакам да видя каква красота ще измайстори Felicidad и тогава ще си крадна някоя оригиналност от нея /сигурна съм, че ще ни впечатли с произведението си!/
Относно гардероба на Zornichka - аз също не бих го боядисала. Ако няма някакви особено големи и грозни лекета, които да не могат да се премахнат с шкурене, просто бих го почистила от лака с препарат /не с шкурка, нито с шлайф-машина, за да не протрия фурнира/, след като премахна лака, докато е още влажен от препарата - внимателно, но все пак интензивно изстъргване с домакинска тел /от по-едрата/. Накрая - черно масло на Осмо, което ще го направи тъмно кафяв. Фладерът е прекрасен, не бих го скрила под боя. Защо черно масло, а не безцветно или с по-светъл кафеникав оттенък? Защото черното "скрива" леките дефекти /като драскотини, малки петна и т.н./. Бялото масло на Осмо е прекрасен продукт, но не го препоръчвам за тънък фурнир.
Честно казано, ако няма някакви особено големи дефекти, ако просто лакът е остарял, но няма участъци без лак, или лекета, или отчупен фурнир, бих го намазала само с черното масло без да махам лака. /ако някой реши да предпиеме подобна стъпка, да ме пита за подробности при нанасянето, защото си има тънкости/. Напоследък само така действам.
Без да се обиждаш, Zornichka, но леглата бих изхвърлила на секундата. Има евтини чамови легла, съвсем прилични, нови, които може да си поръчаш без лак и да си боядисаш така, както си решиш, без да шкуриш, без да се напрягаш, без излишни стахановски усилия. Аз обзаведох цяла къща само с мебели втора употреба от обяви в Продавалник и други сайтове. Накрая, като събрах всичко необходимо, го затътрих на 500 км. от вкъщи и боядисах по мой вкус. Леглата на вилата ми са чамови, лакирани, върху лака направо боядисах с бяла Аквис и вече две години им се радвам и нямам забележки.
Човек, ако няма предразсъдъци, може да обзаведе не една, а сто къщи само от обяви. При това с много по-красиви неща, отколкото би купил от масовите магазини и на десеторно по-ниска цена дори от най-евтиното ново ПДЧ.
Съветът ми е: направи си гардероба, защото той е много красив и си заслужава усилията. Другото, което не отговаря като качество на този гардероб, запази временно, но се оглеждай за разни неща и постепенно подменяй. Кой е казал, че една къща трябва да бъде обзаведена за един месец!
И аз забелязах нощната лампа - страхотна е! Ето че вече имаш две /поне от снимките виждам толкова, но може и да са доста повече/ неща, които са стойностни и около които можеш да изградиш един хармоничен и оригинален интериор.

Ех, ZVEZDA *, ти окончателно ме занити! Ще лепя, видя се вече.

# 635
http://media.snimka.bg/9126/024507770.jpg?r=0 тази опаковъчна хартия беше с дебелината на вестник. Най- лесно се лепи, като се намаже повърхността на предмета обилно с С- 200, вместо вестника /хартията/. След като изсъхна сложих 2 ръце безцветен лак на Лакпром и стана като ПВЦ покритието, все едно не е хартия. Бърше се лесно от прах с влажна кърпа.

http://www.podariavam.com/15349/skrin.htm ако на някой му трябва Heart Eyes

# 636
И при облепването на кутиите и при декупажа(нали е салфетка,а е тънка,и се къса) нанасях Ц200 директно в/у дървото. Само мебелите минах отгоре с лак,не ги забърсвам с препарат когато ги почиствам,нещо не смея да не ги омажа,и за това само с леко влажна кърпа.Това което ми предстои да облепя с вестници е стара тоалетка от преди 30 години(то нали вече нищо не се хвърля Joy ,беше покрита с лак,лесно го свалих с шкурка само и веднага бял латекс(остана от стените),чакам да ми принтират една идейка за другата част и хващам четката.Дано някой ме изпревари и да видя какви ще ги забъркам.

# 637
Момичета, трогната съм от отделеното време по моите въпроси!   bouquet
baibibi благодаря за изчерпателния отговор! Hug Леглата и аз не харесвам, а имаме нужда всъщност от спалня, но мъжа ми се е заинатил Sad мразя ги тия легла, неудобни са и изпочупени матраци, ще трябва да се боря с мъжа ми Simple Smile Мисля да му излезна с директно предложение от продавалника  Laughing

Има и една  машина Сингер (вижда се на едната снимка до гардероба) - видях много хубави масички от такива машини Simple Smile

# 638
  • хасково
Майсторици,кажете си мнението за този лентов шлайф!
http://www.555.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0/%D0%BF%D1%80%D0 … %D0%B9%D1%84/87nw

# 639
  • sofia
Една импровизирана закачалка от мен. Още не е довършена концепцията, моля да се знае Laughing Представяйте си я със шкаф-пейка отдолу и рафт - отгоре.
Ама, да се отчета, все пак, че сигурно чак догодина ще добие приличен вид.

Описание на процеса и идеята - в блога от подписа ми.

# 640
  • хасково
Веси ,това преградата на детската кошара ли е? Laughing  Изпревари ме с идеята.  bouquet

# 641
vesi1   bouquet  

Чудесна идея!

Имам легълце с точно такава преграда. Днешният ден беше определен да го извадя, снимам и пускам за подаряване. Отдавна исках да го разкарам! Сега ми хрумва че мога да копирам от теб и да го монтираме в детската стая, а на кукичките да закачам кошнички с моливи, книжки и т.н.
Сега ако измислиш и какво да правя с останалите части - не става за диванче, мислих го този вариант вече.

Ако знаеш само колко навреме ми идва поста ти!

# 642
  • sofia
В блога съм написала....мъжа ми си ги харесал решетките до едни контейнери.
Имам и две решетки от онези легла от наше време, но при тях пречките са по-къси и на по-голямо разстояние една от друга. Те си отлежават.

Вестници, картинката е линк.

ТУК има много по нашата част, събрано на едно място

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 14:58 от vesi1

# 643
Намерих си идея какво да правя със страничните части на леглото

http://www.myrepurposedlife.net/2009/10/green-bench-made-out-of-baby-bed.html

И още http://blogs.babble.com/family-style/2011/09/05/10-things-to-do-with-an-old-crib/

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 17:08 от Шанта

# 644
Веси, страхотен линк! хрумнаха ми около 10-ина идеи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт