В Канада сняг се сипе на парцали, вино иmа, нека вали! - 50

• 43 882
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Да ,и ние получихме по пощата такова писмо.Според мен е хубаво,аз сигурно няма да го отказвам,доколкото разбрах така като отидеш на преглед при който и да е лекар,той ще може да влезе в досието ти и да види до сега какви лекарства са ти изписвали ,какви изследвания са ти правили,резултати и и т.н.Според мен това е добре,след като по спешно се налага да ходим все на клиники без рандеву,срещаш различни лекари,а не само при личната......Нашия малкия направи 2-3 отита от есента и като ходя на лекар съм си направила списък какво са ни изписвали ,за да не повтарят антибиотиците.....Лек ден на всички и бъдете здрави!

# 631
  • Монреал
Мисля, че тази програма ще бъде за целият Квебек, но май започват от Монреал - на мен ми харесва идеята, не смятаме да се отказваме.

# 632
  • Лавал-Пловдив
Ние получихме това писмо още миналата седмица. Аз също нямам против идеята, няма да се отказваме.

Тарили, вие още ли сте в градината до нас. И двамата ли са там?

Аз в петък излизам в пролетна ваканция и така се кефяяяяяя, чисто ми остава само 1 работен ден в петък.

# 633
  • Vaudreuil Canada
Ние пък не сме получавали такова писмо ама ние сме на село де  Mr. Green 

# 634
  • Канада, Монреал
Привет, и ние получихме такова писмо за здравно досие и не мислим да се отказваме. Преди време имахме един мини-проект в университета, точно такава ни беше идеята Simple Smile) Ако може да не разпитват всеки път в уолк-ин клиника, спешното или при зъболекаря дали и какви алергии имам и какви лекарства съм взимала последните 6 месеца, ще е голям напредък.
Kambanka, помагала на Kumon можеш да си свалиш и от някой торент сайт. Има тук там по сайтовете. November rain, като имаш време да ми отговориш, как се казва учебникът, по който учите? Идеята е децата рано да се научат да четат или да разговарят на английски и да научават нови думички, граматика? Или е по-скоро за деца, които вече владеят някакъв английски? И успех на изпитите!
mamamia, благодаря за съвета, който ми беше дала преди време. Джулиа свикна супер бързо да спи при батко си, но все още се буди нощем за кърмене Sad( Още на втория ден чакаше да я оставя в "новата" стая, явно й е забавно там, а и Сами й дава разни играчки сутрин, така че се гледат двамата известно време, преди или тя да се разреве, или той да дойде да ни събуди.

# 635
  • Калгари, Канада
Аз в петък излизам в пролетна ваканция и така се кефяяяяяя, чисто ми остава само 1 работен ден в петък.

Каква пролетна ваканция?! При нас края на март има такава. И при вас ли пролетната ваканция е две седмици?

Ние такава здравна програма нямаме, но пък никога не са ме питали какво сме пили преди, а само какви лекарства пием в момента...
Аз веднъж бях питала семейния лекар дали има досието ни от предишния (след като сме му попълнили формуляр при кой сме били преди) и отговора беше, че ние трябва да си подадем молба за да може той да получи данните. То хубаво, само дето никой не ни е споменавал за тази процедура.  ooooh! Така и не го разпитах как става, че бях с децата (а те не обичат да стоят на едно място), а после съм забравила и така.

Lady_Cherie, браво на Джулиа.
Ако искаш да я откажеш от нощното кърмене, ще ти трябват малко здрави нерви и като ревне нощем за кърмене да и дадеш малко вода и да я гушиш, носиш, люлееш - всичко, но не и да я кърмиш. Обикновено на децата не им харесва и се дерет от рев за да си покажат недоволството (дори могат съвсем да се разсънят и да искат да играят), но за няколко дни до седмица са се отказали.
Ти на какъв етап си с кърменето? Още ли се кърмите през деня? Предполагам, че ако я накърмиш вечер преди лягане, лесно ще се откаже от нощното кърмене.

# 636
  • Лавал-Пловдив
При нас ваканцията е 1 седмица и е в началото на март.

# 637
  • Монреал
Тарили, вие още ли сте в градината до нас. И двамата ли са там?
Да, там сме  Grinning

# 638
Ами не знам, аз съм много подозрителна като стане въпрос за лични данни и определено не ми харесва, че един куп хора ще имат достъп до такава информация, а това е много чувствителна информация с потенциал за много злоупотреба, натиск (например за ваксините) и т.н. Вярно, че пише, че ще има нива на достъп и ала-бала, но аз много не им вярвам. И как пък в Квебек се извъдиха толкова напредничави Laughing, а по другите провинции няма нищо подобно...Колкото повече го мисля, толкова повече не ми харесва идеята и мисля да пропусна.

# 639
kambanka 2304 ,да кажа че не съм мислила по въпроса за тези документи,но написаното от теб ме накара да се замисля и сигурно и аз ще откажа.Да,както винаги Кебекарите най-умни....От друга страна не е лошо да имат такава информация newsm78,но наистина не се знае кой ще я използва.Както при банките/като видят по-големи кр. карти или нещо подобно/-почват веднага да ти досаждат по телефоните,разни знайни и незнайни агенти/с индииски акцент и слабо доловим англииски/,да ти предлагат неща,от къде вземат информация,уж е поверително.

# 640
  • Канада, Монреал
Deizi-Kreizi, за досието - пише кой ще има достъп до него. Не мисля, че информацията е чак толкова невероятно важна - освен за фармацевтичните компании (но те нямат достъп до досието) и може би Мин. на Здравеопазването (но и то няма достъп до досието). За мен е по-опасно като си даваш данните на видеотрон или бел, като бяхме към тях, се скъсваха всеки ден да звънят за някакви промоции и оферти. Но изрично пишеше, че си оставят правото да предоставят информация за мен на трети лица с цел маркетингови проучвания и др.
Не мисля, че ваксините трябва да те притесняват, Kambanka, по-скоро става дума за изследвания, клинични пътеки, които сме ползвали, предписани лекарства - в брошурката си го пише (и то с дата не по-рано от 2011г., за преди това явно няма да се събират данни).  А и по телефона сигурно ще могат да обяснят каква информация точно ще събират.

# 641
  • На бял кон в Pierrefonds
И ние не сме получили още такова писмо.

Мисля, че в Онтарио има подобна система, да ме поправи някой от там ако греша.

# 642
Здравейте отново,
Колкото повече приближава датата на полета, толкова повече се притеснявам как ще се оправим с храненето.

Моля ви споделете как пътувате в самолета с бебета, които са изцяло на формула?

Готова за консумация ли носите в шишета за еднократна употреба, които след това изхвърляте или си носите много шишета с вода, в които смесвате формулата на прах? Аз имам само 2 биберона и 2 шишета, с които храня, и се чудя как ще изкараме полета от тук до България. Явно ще се наложи да купувам още шишета, ако избера варианта да правя формула на прах. Готовата за консумация пък е в много малки опаковки (60 мл) ако вземам от нея ще трябва да купя доста кутии. Правят ли проблем при проверките на летището ако носиш шишета, вода, формула???

bouquet

# 643
nettle, не мога да ти помогна с информация по въпроса, мамите с опит със сигурност ще се включат. Лек и полет и се опитай да бъдеш по-спокойна за да не се предава нервността на детето Praynig

Момичета, аз имам друг въпрос. Иска ми се да сменя името на Ясен, по-точно да добавя още едно "s". В момента в документите името му е Yasen, което нито на френски нито на английски може да се прочете като хората, та вместо да му викат Язен, едно "s" ще оправи работата  Laughing
В градината няма проблем, защото когато започна имаше учителка българка и от нея всички се научиха да го произнасят както трябва, та дори децата му викат Ясене  Laughing
На някой налагало ли му се е такава промяна? Не знам към коя институция да се обърна (вероятно към емиграционните), какви са таксите и тн? Всяка информация ще ми е от полза  Hug
Вери, на твоят Ясен как му е изисано името с латински букви?

# 644
  • Vaudreuil Canada
Николова преди много време се дискутираше смяна на име в бг-канада тогава таксата беше 200 долара, но не знам към коя институция следва да се обърнеш.

Общи условия

Активация на акаунт