CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 349
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Искам да се включа и аз към темичката ви и направо да се впиша с един въпрос, който не виждам къде другаде да го задам. Ако ми трябва CV на английски, но не мога да си го напиша, колко парички горе долу ще ми струва да се преведе от преводач или някоя агенция, занимаваща се с тия дела?  newsm78

зависи, колко е дълго е сивито и колко специализирани термини съдържа ....

мен друго ме вълнува - ако ти не можеш да си го преведеш за мен означава, че английският ти език не е на добро ниво, в такъв случай, за какво ти е да кандидатстваш на обяви, които изискват сиви на английски?

# 616
Искам да се включа и аз към темичката ви и направо да се впиша с един въпрос, който не виждам къде другаде да го задам. Ако ми трябва CV на английски, но не мога да си го напиша, колко парички горе долу ще ми струва да се преведе от преводач или някоя агенция, занимаваща се с тия дела?  newsm78

мен друго ме вълнува - ако ти не можеш да си го преведеш за мен означава, че английският ти език не е на добро ниво, в такъв случай, за какво ти е да кандидатстваш на обяви, които изискват сиви на английски?

Да, права си. Забележката е много на място, имайки предвид аз какво написах. Всъщност ситуацията е малко по-друга... една бивша колежка ми се обади да ме помоли да й напиша две CV-та (на нея, и на нейна позната), тъй като те не могат сами, а се сетила че едно време като работихме заедно и бях казвала, че имам сертификат за ниво. Както и да е, иска да й свърша тази работа, като тя ще си плати, но аз нямам никаква представа, колко пари струва такова нещо  Thinking
Затова й попитах!  Wink

# 617

Да, права си. Забележката е много на място, имайки предвид аз какво написах. Всъщност ситуацията е малко по-друга... една бивша колежка ми се обади да ме помоли да й напиша две CV-та (на нея, и на нейна позната), тъй като те не могат сами, а се сетила че едно време като работихме заедно и бях казвала, че имам сертификат за ниво. Както и да е, иска да й свърша тази работа, като тя ще си плати, но аз нямам никаква представа, колко пари струва такова нещо  Thinking
Затова й попитах!  Wink

май малко е прозвучало като заяждане, а не беше мислено за такова, за което се извинявам  bouquet просто и аз съм превеждала сивита, а и съм правила тестове на кандидати за работа уж с език, а без такъв и винаги ми е било чудно, как някой с по-ниско от средно ниво владеене, си мисли "те само да ме вземат, аз после ще се оправя някак си"

аз подобни преводи правя на приятели без заплащане, но миналата седмица приятелка превеждаше неспециализиран превод за около 10 лв на страница. това "на частно", без агенция и ориентировъчно.

аз за себе си бих преценила така - колко време ще ми отнеме и бих си определила часова ставка и сметката ще е лесна Laughing

# 618
 Peace не съм сметнала, че се заяждаш  Hug затова казах, че ми се струва уместна забележката... защо хората се бутат където не им е мястото (да се пишат, че знаят език пък да не го знаят) е друга тема, няма да я обсъждаме.
Ако е за приятел бих го направила на драго сърце без да помисля за стотинка. Но това момиче не ми се е обаждало откакто съм напуснала (което беше преди 5 месеца) да ме види жива ли съм и сега изведнъж иска да й свурша тази работа. Разбира се, че няма да е без пари  Crazy нали и аз съм инверстирала време и средства да го науча тоя език, време е да се връщат  Mr. Green
Това 10лв на страница ми се вижда добро. Въртяха ми се други цифри, които ми се виждаха по-неудобни, но 10лв. на страница си е съвсем в допустимите граници. Все пак това е "непрофесионален" превод (не съм заклет преводач).
Мисля, че ще го карам по този алгоритъм, понеже това с времето ми е много разтегливо понятие  Crazy аз нали съм един бързак....
Мерси много за съдействието   bouquet

# 619
D`n`chilita, абсолютно подкрепям мнението за плащането, т.к. който не е учил език, той не знае, каква инвестиция представлява.

успех

# 620
Аз съм голяма патица, като стане въпрос някой да ми плаща--все без пари превеждам. А за СВ няма как да си помисля да взема пари, да не се изтълкува лошо  Mr. Green

# 621
Сори за офтопик-а, ама знам, че тук има много счетоводители и искам да ги питам някой тук занимавал ли се е с изкарване от употреба или бракуване на ДМА?

# 622
А на мен ми трябват счетоводители с английски....

# 623
Сори за офтопик-а, ама знам, че тук има много счетоводители и искам да ги питам някой тук занимавал ли се е с изкарване от употреба или бракуване на ДМА?

Кажи какво те интересува, може пък да помогна Simple Smile

# 624
на лични

# 625
Моят проблем с преводите е обратен- не мога да си преведа сиви- то от английски на български.  Joy Просто има доста специфични термини, които на бг. ми звучат направо смешно, например от 15 минути се чудя как точно да преведа supply chain  Thinking

# 626
Всъщност, основният въпрос, който споделих в първия ми пост е, че фирмите предпочитат обучени работници и за съжаление отказват да вложат време и да обучат хора като мен, които имат желание, но няма как да натрупат опит при положение, че навсякъде търсят хора с опит. Поне що касае трудовият пазар тук в Бургас, в ИТ частта му, положението наистина е много зле. И по-горе писах (преди няколко страници), че на рядко появяващите се обяви има три или четири отговора  newsm78 И въпреки липсата на кадри, нямат време да отидат до университетите и да организират я конкурс, я стаж.... 

the1, твоят проблем е липсата на опит, моят е, че имам "страхотно" /спорех интервюиращите  Laughing / СВ, но пък не съм толкова млада като теб. То или си много млад без опит, или с много стаж и компетенции, ама те изискват време и си остаряваш. Така, че май сме на едно дередже  Rolling Eyes 

# 627
Всъщност, основният въпрос, който споделих в първия ми пост е, че фирмите предпочитат обучени работници и за съжаление отказват да вложат време и да обучат хора като мен, които имат желание, но няма как да натрупат опит при положение, че навсякъде търсят хора с опит. Поне що касае трудовият пазар тук в Бургас, в ИТ частта му, положението наистина е много зле. И по-горе писах (преди няколко страници), че на рядко появяващите се обяви има три или четири отговора  newsm78 И въпреки липсата на кадри, нямат време да отидат до университетите и да организират я конкурс, я стаж.... 

the1, твоят проблем е липсата на опит, моят е, че имам "страхотно" /според интервюиращите  Laughing / СВ, но пък не съм толкова млада като теб. То или си много млад без опит, или с много стаж и компетенции, ама те изискват време и си остаряваш. Така, че май сме на едно дередже  Rolling Eyes 
Аз имам 16 годинит опит в сферата на туризма, но искам да сменя попрището! Вече не намирам посока на развитие, пък и нещата много се промениха и някак си не ми харесва печалбарството до което я докараха в този отрасъл  Thinking И решх, че въпреки, че съм на 32 мога да започна друга кариера по специалността си. Сега обаче се сблъсквам с друг проблем. Започвам да си мисля, че единственото, което мога да правя тук в Бургас е се захвана със сайтове, към фирмата на съпруга ми..... Проблемът е, че доста фирми занимаващи се със сайтове или затвориха или си свиха екипите, защото в крайна сметка в момента всеки гледа да спести някой лев. Ще мисля още, междувременно ще се наложи да се науча да правя сайтове.....

# 628
Сигурна съм, че има много фирми, които биха взели и неопитни хора.  Друг е въпроса, че никой няма да ти плати 1000 лв да отидеш да се учиш, а завършващите студенти очакват големите пари. Като не ги намерят в Бургас, отиват в София.
the1, аз останах с впечатлението, че имаш някакъв опит в програмирането, но щом имаш 16 години в туризма, как ще имаш опит и в програмирането?
Ето една неграмотна обява: http://www.jobs.bg/f1341078 Не може да не може да се намери човек, който да им работи за 1000 лв.

# 629
Сигурна съм, че има много фирми, които биха взели и неопитни хора.  Друг е въпроса, че никой няма да ти плати 1000 лв да отидеш да се учиш, а завършващите студенти очакват големите пари. Като не ги намерят в Бургас, отиват в София.
the1, аз останах с впечатлението, че имаш някакъв опит в програмирането, но щом имаш 16 години в туризма, как ще имаш опит и в програмирането?
Ето една неграмотна обява: http://www.jobs.bg/f1341078 Не може да не може да се намери човек, който да им работи за 1000 лв.
Ами през зимния сезон, когато не работя, се занимавам с програмиране! Да, много колеги отидаха в София, но както казах аз не мога да го направя по обективни причини!
Да, тази обява я видях. Звучи изключително безумно......и неграмотно!

Общи условия

Активация на акаунт