ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 020
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Не е много по темата, но да ви питам - имате ли впечатления от йонно водния детоксикатор, дето се потапят краката и с колана на кръста? Виждала съм как водата става черна от токсините, които се изхвърлят през кожата, но покрай тях дали не се чисти тялото и от разни полезни микроелементи?
Имам такова вкъщи!
Не се прецаквайте! Не прави нищо от описаното! Пълен боклук!!!
Интересно как и къде си видяла това почерняване...

# 496
  • София
Не е много по темата, но да ви питам - имате ли впечатления от йонно водния детоксикатор, дето се потапят краката и с колана на кръста? Виждала съм как водата става черна от токсините, които се изхвърлят през кожата, но покрай тях дали не се чисти тялото и от разни полезни микроелементи?

имаме у дома, мъжът ми прави доста процедури с него, наистина водата става ... уникално тинеста (черно, охраво), пенеста и т.н., той се чувстваше добре след процедурите, но тъй като прави и други неща, не мога да кажа, че е от този уред. С две думи: не мога да го препоръчам, но водата наистина става  ooooh! коланът обаче е за крака.

# 497
Здравейте!
Имаме спор с мъжът ми относно отказа на ваксинация на новородено в болници- БЦЖ и хепатит Б.
Та той разбрал, че ако ги откажем 2те ваксини, ЗК не ни поема тези 400лв, при все че съм здравно осигурена.
Аз до колкото знам, това се отнася за еднократната помощ при разждане в размер на 150лв, когато обаче доходът би трябвало да е под 300 лв на човек от смейството. Той мен не ме огрява тъй или иначе.

Опитах да потърся конкретно инфо, но не случих. Единственото, което ми попадна е че клинична пътека N279 е завършена при дадените условия и се записва под 99.99, но това нищо не ми говори.
http://www.doctorbg.com/page.php?id=2511

Моля някой повече запознат с бг законодателството да ми разясни този въпрос. Peace

# 498
.......Виждала съм как водата става черна от токсините, които се изхвърлят през кожата, но покрай тях дали не се чисти тялото и от разни полезни микроелементи?

Именно!!! Не знам дали някой е изследвал какво точно излиза с т.нар. токсини и дали и те въобще излизат, но точно поради тази причина аз отказвам и до днес да го ползвам...

# 499
Satori, виж първия пост в темата, има линк към Указание 7 на НЗОК при отказ на ваксини за новородено. Нямат право да ви искат пари за клиничната пътека.

# 500
Здравейте!
Имаме спор с мъжът ми относно отказа на ваксинация на новородено в болници- БЦЖ и хепатит Б.
Та той разбрал, че ако ги откажем 2те ваксини, ЗК не ни поема тези 400лв, при все че съм здравно осигурена.
Аз до колкото знам, това се отнася за еднократната помощ при разждане в размер на 150лв, когато обаче доходът би трябвало да е под 300 лв на човек от смейството. Той мен не ме огрява тъй или иначе.

Опитах да потърся конкретно инфо, но не случих. Единственото, което ми попадна е че клинична пътека N279 е завършена при дадените условия и се записва под 99.99, но това нищо не ми говори.
http://www.doctorbg.com/page.php?id=2511

Моля някой повече запознат с бг законодателството да ми разясни този въпрос. Peace

На първа страница на тази тема, в първият пост има линк към Указание №7. В него е записано, че клиничната пътека за новородено се счита за завършена и при отказ на родителя от ваксини, но персонала трябва да запише нещо си в документацията.
Поне на мен не ми е известно еднократната помощ да е обвързана с ваксините. Това важи само за детските за момента. Но за помощта не се изисква доход!!! Тя е 250 за първо, 600 за второ и по 200 за всяко следващо (ако не са ги променяли скоро).

# 501
Именно това указание 7 намерих и покрай него и самата клинична пътека, но приятел на мъжът ми твърди че ЗК не поема полагаемите пари по раждането, ако се откажат ваксинациите.
Благодаря ви Simple Smile

# 502
Satori, аз родих тази година и благодарение на Указание 7 ми върнаха парите, които ми удържаха неправомерно. Т.е. нямат право да ти удържат пари при отказ на двете ваксини. А след това не е имало проблем при изплащане на еднократната помощ. Детски не получавам.

# 503
Именно това указание 7 намерих и покрай него и самата клинична пътека, но приятел на мъжът ми твърди че ЗК не поема полагаемите пари по раждането, ако се откажат ваксинациите.
Благодаря ви Simple Smile

Първо - точно Указание 7 е указание към болниците, за да знаят как да процедират при отказ от имунизации и в него се твърди, че клиничната пътека се счита за завършена и
Второ - дори и когато се налагаше да си плащат пациентите, то това важи за клиничната пътека на бебето (която е малко над 100 лв) и няма общо с клиничната пътека на родилката (която мисля е около 400 лв)...

# 504
Каша ми е беше станала в главата от толкова много четене Crazy
Благодаря, че ми разяснихте как стоят нещата  Hug

# 505
Да ви попитам за предучилищната подготовка - като е задължителна, изискват ли се всички ваксини или както за 1-ви клас нямат право да отказват да приемат детето?

# 506
  • София
Засега никой не се е включил да сподели практически опит. Би трябвало в училищата, където има предучилищни групи да бъдат допускани нашите деца. За ДГ ясно е казано в Наредбата, така че ...

# 507
За предучилищните групи в училищата нищо не се изисква. Документите са като за първи клас.

Детето ми няма последните ваксини, беше в предучилищна в училище, в момента е първи клас и проблеми няма. Peace

# 508
  • Пловдив
Моите деца като бяха в предучилищна в ДГ нямаше проблем с липсващите ваксини, точно, защото е задължително образование...
Сега не знам.

# 509
Засега никой не се е включил да сподели практически опит. Би трябвало в училищата, където има предучилищни групи да бъдат допускани нашите деца. За ДГ ясно е казано в Наредбата, така че ...

Реално погледнато, задължителната предучилищна може да се посещава и в училищата и Наредбата за ДГ да не се счита за дискриминационна... Но също реално погледнато в много населени места няма предучилищна в училищата... Какво да правят родителите там? Вкупом да отидат в София?

Общи условия

Активация на акаунт