Отговори
# 330
psm, тогава отидете при този, при когото са ви насочили или пък - попитай консултанти по кърмене къде в Русе могат да те насочат и успех!

# 331
Здравейте и от нас!
Честит празник на всички с името Антон, Антония, Атанас и производни!!!
Да са здрави и много щастливи!
Щица, лека бременност и послушен Марти!
Аз също съм забелязала, че вторите деца стават по-лесно. Така беше и при братовчедка ми и при братовчеда на мъжа ми. Та както казва жена му - "Няма да го целувам дори, че гледай какво става"  Joy Нооо това са хубави неща!
Машонка, настръхнах като четях! Дано няма повече инциденти с Ема, пък и с Део!
А аз се притеснявам моето диване да не падне и да си удари оченцето. Като майка орлица треперя, всеки път като залитне. Е, не стоя до него и да го държа, но ми спира дъха като го видя че пада.
Рали, всяко зло за добро!  Wink Не се знае, може да дойде по-добро предложение!
Гери, бързо да се оздравява малката сладурана! Инхалации или чай от лайка да ври на котлона в стаята, последното правих за Ники. assi80 беше писала, та откраднах идеята, иначе не стои дивачето за инхалации. Дано помогне и при вас!
И да ви се оплача, Ники спа добре точно 4 нощи и като ви се похвалих.....започна нощното шоу! На половин час се буди, ужасссссссссс!!! Над 10 пъти ставам. А зъб не се вижда да пробива. Дано скоро пак има такава спяща серия, че не се издържа!

# 332
Здравейте, момичета!

Макар и след много време - Честита Нова Година на всички! Бъдете много щастливи!

Честит имен ден на Антония и на всички, които празнуват!   bouquet

Щица, страхотна новина! Желая ти лека и безпроблемнна бременност!  Hug

Маша, големи диваненца са тези наши УЖ кротки госпожици  Simple Smile

Ние сме добре. Яна направи цял месец без прекъсване на яслата!!!
Преди графикът й беше 1:1 - една седмица на ясла, една болна вкъщи. Дано да е здрава и за напред.
Иначе се опитва и тя да говори, казва "дай да", когато иска вода. Разбира всичко и отговаря с "да" и "не" на кратки въпросчета. Въобразява си, че може да пее и все си ръмжи нещо. Освен това чуе ли музика, не спира да танцува. Много е музикална  Grinning

Момичета, отрази ли се тръгването на ясла върху апетита на децата ви?

Яна не мога да я изхраня - постоянно е гладна - сутрин, денем, вечер - няма наяждане това дете.
Преди мислех, че в яслата не я хранят, но събота и неделя, когато сме си вкъщи, положението е същото. Не се оплаквам, но на моменти имам чувството, че това не е нормално.

# 333
Здравейте,
сополите и моето момче ги влачи дълго. Confused Аз си го обяснявам с това, че не може да се издухва, а докато аз му ги изсмуча с тръбичката, той започва да реве и така пак трупа сополи!
Бебчо, на мен пък на първия преглед тук една некадърна лекарка ми каза: Абе до феталната морфология живей с идеята, че е едно, пък там колкото се окажат, толкова! Shocked Shocked Е, в последствие се отказах от нея и се преместих при друг лекар да ми води бременността.
Щица, ти сега ме хвърли в размисъл newsm78 И на моя зъбките му са доста раздалеченички, та да не би да се налага да режем и ние?!.. На мен са ми рязали дъгичката под езика само. Пък за процедурата, едва ли ще се стресна, след като присъствах на обрязването на моя Wink

# 334
  • София
Момичета, отрази ли се тръгването на ясла върху апетита на децата ви?

Яна не мога да я изхраня - постоянно е гладна - сутрин, денем, вечер - няма наяждане това дете.
Преди мислех, че в яслата не я хранят, но събота и неделя, когато сме си вкъщи, положението е същото. Не се оплаквам, но на моменти имам чувството, че това не е нормално.
Моят изкара цели 10 дена ... Завиждам ви искрено Simple Smile
За храната - същата работа Simple Smile Даже прояде кисело и прясно мляко, което до края на миналата година ми отказваше.

# 335
Уххххх, замислих се с тези юздички... На Ники предните зъбки са раздалечени, но незнаех, че това е причината. Ще питам педи като отидем на следващата консултация, т.е. началото на март. В същност на свекъра са така зъбите, та си мислех че си е генетично, защото е взел и неговата брада, с малка дупчица в средата и на мъжа ми е същата, де. Това проблеми ли е или за по-добра естетика се прави това срязване. Не ми се смейте, наистина не знам!
Ето тук се вижда най-добре:
http://prikachi.com/images/319/4287319S.jpg

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 15:06 от velizarka_8

# 336
Здравейте,
не съм ви чела,че ние нещо доста се разболяхме  Cry

преди две седмици се започна с кашлица и сополи и аз реших да се пробвам само с хомеопатични - тартефендрил,осцилококцинум, и разни такива, и беше добре. точно след 2 дни вдигна пак температура и се разкашля отново и вече 5 дни пие зинат,вентолин,проспан, възпали и се и ухото и там какпки. направо ужас. вчера вечерта на контролния преглед и инжекция и биха с урбазон и продължаваме със зината още 5 дни . започнах и инхалации да и правя. и сега така се притесних да не направи и тя астма , като Емичка.
днес пак ще я водим на контролен преглед ,че иначе в болница искат да ни вкарват.
междувременно и аз 2 пъти вдигам температура,кашлям, гърло ме боли. ужас  #Cussing out

та,да ви питам разни бабешки лечения знаете ли да включа,че се измъчи милото ми детенце?

# 337
Ох, gala,
разбирам напълно за какво говориш... За съжаление не знам бабешки методи.
Но ние направихме ангина Sad . Първоначално имаше само малко сополки. Не й обърнахме внимание. След известно време започна и да кашля леко. Решихме да я закараме на лекар да я видят. След прегледа й установиха зачервено гърло. Изписаха Клацид и сиропче за кашлицата. Още първата вечер тя вдигна температура. Аз мислих, че е от антибиотика, но лекаря каза, че не е възожно. Пихме ги 6-7 дена и след повторен преглед всичко си беше наред. Нямаше кашлица, нямаше нищо. Спряхме антибиотика. Отново първата вечер след приема на антибиотик, вдигна температура. След сваляне, пак вдига. На втория ден отидохме отново на лекар. Установиха й налепи по гърлото. След консултация с още един лекар - ангина. Изписаха й Зинат и Дактарин (гел за налепите). Температурата пак беше висока. Детето ми беше като парцал. Само спеше. Сега е малко по-игрива, но не иска да яде.
Днес сме на консултация.
gala, дано сте по-добре и не ви вкарат в болница! Стискам ви палци!

# 338
Щица, хайде лека и успешна бременност и от мен  Heart Eyes

Ох, съчувствам на всички болни дечица, да се оправят по-скоро Hug

Аз след престоя ни в болницата реших, че не ми се поемат никакви рискове и Дани не го водя никъде, нито при баба и дядо, нито където и да е (освен на разходка в кварталната градинка при хубаво време). Само веднъж го заведох на гости у приятели за една вечер и това е. Общува само с нас и с жената, която го гледа. И цяла зима мисля да е така, защото тези болести иначе ще ме довършат. Tired

Да споделя, че от едно кротко и много разбрано бебе Дани се превърна в Денис белята направо. Прави наистина страшно много пакости, пипа всичко, дърпа кабели... Всички препарати и опасни неща съм изпокрила, след като веднъж за една бройка да си пийне от един такъв пред мен. Когато сгафи и му повиша тон да му се скарам, почва да си пляска сам с ръчички и да се кефи Crazy Laughing Не знам какво още ни чака занапред  ooooh!

# 339
  • В царството на мечтите
Здравейте,
не съм ви чела,че ние нещо доста се разболяхме  Cry

преди две седмици се започна с кашлица и сополи и аз реших да се пробвам само с хомеопатични - тартефендрил,осцилококцинум, и разни такива, и беше добре. точно след 2 дни вдигна пак температура и се разкашля отново и вече 5 дни пие зинат,вентолин,проспан, възпали и се и ухото и там какпки. направо ужас. вчера вечерта на контролния преглед и инжекция и биха с урбазон и продължаваме със зината още 5 дни . започнах и инхалации да и правя. и сега така се притесних да не направи и тя астма , като Емичка.
днес пак ще я водим на контролен преглед ,че иначе в болница искат да ни вкарват.
междувременно и аз 2 пъти вдигам температура,кашлям, гърло ме боли. ужас  #Cussing out

та,да ви питам разни бабешки лечения знаете ли да включа,че се измъчи милото ми детенце?

За кашлица знам черна ряпа издълбана и в нея сложено мед или захар.  Оставя се и като има сок се дава за пиене.
Другото мед, олио и ракия по една лъжица от всичко и се дава по мъничко.

# 340
Здравейте момичета!!!
И ние да се включим в отбора на болничките отново.Дано всички болнички бързо се оправят!!! Hug
Щица браво дано имаш лека и безпроблемна бременност!!!  bouquet
Алекс вече цял месец боледува. Първо беше с ларингит,миналата седмица с ангина и уж се беше излекувал и днес пак има малко температура.Направо ми идва вече да се гръмна  #2gunfire
Не го събирам с други дечица, само го извеждам навън когато сметна,че е подходящо.
Иначе и голяма лудетина и не спира за секунда и все мисли каква беля да измисли. Незнам как да се справим с интереса му към всички контакти, кабели и т.н.

# 341
  • София
Момичета, щом сте почнали АБ - давайте го поне 7-10 дни. Поне като ще се дава, да си свърши добре работата.
Лора така пи 5 дена и го спряхме. И после като я повтори и беше ужас, щото лекарката не искаше да дава друг АБ веднага след Зината. Даде изопренозин с вентолин, не че това е много хубава комбинация Sad
Тогава тя ми каза, че АБ не си е свършил добре работата и е трябвало да се пие повече време.

От бабините илачи - права един чай при кашлица - индирше, орехи с черупките, семки от дюля, лукчета, локум (ако има). Като се охлади и мед му слагам. Моите го пият и като че успокоява малко кашлицата.
На мен си правя мед със сода при болки в гърлото. На Лора дадох тази зима, на Сами - още не съм, малък ми се струва.
Правя при кашлица топло мляко с чесън, оставям да постои и после цедя. Ама малките ме отсвирват - не искат да го пият. То вярно че доста си мирише и обикновено аз си го пия.

За друго не смея много-много да правя опити.
Пробвах капките с лук в носа - и нали съм тъпа патица, капнах на Лора, тя откачи. Капнах на мен - и аз откачих. И се отказах.

# 342
Здравейте момичета.
Мерси за милите думи за Ема. Раната не беше толкова зле в интерес на истината, само за момента беше ужасна. Сега като е залепена изглежда като одраскано. Кофтито е, че само я пипа. Докторът каза да не я мокрим и на пук на това Ема се разсополиви яко и раната е вечно в сополи, които едва избърсвам.

Гале, не се притеснявай толкова за астмата. То, ако човек е предразположен, няма какво да го спаси ( говоря за алергичната астма) все някога ще се отключи болестта. Важното е често да я преслушват за да не се влоши Дара. Води я през ден, ако можеш и ако не се подобрява. Можеш по-често да й правиш инхалации с физ. р-р. На всеки час за по 5 минутки. Няма да й навреди в никакъв случай. И не се настройвай към най-лошото.  Peace

За бабини илачи, аз лично не бих рискувала много много. Има риск детето да има алергия към някоя билка или продукт(мед).  И тогава ще стане по-зле. Преди да даваш нещо такова, най-добре се консултирай с педиатъра.

Та в тази връзка, за астмата, Ема вече е по-добре. От юни месец не е имала спазми. След две седмици живи-здрави спираме изобщо едното лекарство. Оставаме само с едно и ще я следим.

За излизането, ние излизаме всеки ден. Само тия дни духаше нечовешки вятър и пропускахме. В началото и аз много внимавах да не я събирам с болни, избягвах събирания за рождени дни и т.н с деца. Но в крайна сметка не мога да изолирам детето, а и няма нужда.

Пожелавам на всички болнички да оздравяват по-бързо.  Hug Лек ден от мен.

# 343
Момичета, за кашлица и афти в устичката съм давала гроздов петмез, според мен помага, но само не знам къде ще намерите такъв.
За антибиотиците съм съгласна с в–спасова, веднъж започне ли се плътно трябва да се дава поне седмица, иначе не само не си свършва работата, но и гадините добиват резистентност и втори път със същия антибиотик не можеш да ги умориш Tired
Машонка браво на щерката, дано да спре всички лекастрва и да не се повтаря никога повече!
Болничките дечица да се оправят бързичко.

# 344
Здравейте!
Дано се оправят бързо всички болни дечица!
Питахте ме за юздичките. При Мартин знаех, че е къса само тази под езика. Моята е рязана под езика, като съм била малка, даже си го спомням, че го направиха, като ми вадиха и третата сливица. За тази между венеца и устната разбрах, когато го заведох на зъболекар, за да режем тази под езика. Консултантките по кърмене ме бяха предупредили, че често, когато има една къса юздичка е много възможно да има и друга, та да го погледнат. Така и се оказа. За разлика от тази под езика, която ако е къса може да пречи на проговарянето, тази между зъбите и устната се реже само по естетически причини - да не се раздалечават зъбките. Въпреки това си мисля, че при бебетата специално, не трябва да се притеснявате за раздалечени зъбки, особено ако не са израстнали всички зъбчета. Челюстта има доста да се променя с израстването на другите зъби, те ще се сбиват и събират. За всеки случай, ако се притеснявате - не ви пречи да се консултирате със стоматолог.

Общи условия

Активация на акаунт