Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 514
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ханеман освен Органона,има ли и други издадени книги,писани от него?

От прочетеното дотук разбирам защо повечето "хомеопати" не лекуват така както трябва.Да си хомеопат не е достатъчно само да завършиш курса и готово,иска се нещо друго и то се корени в самия човек,в самата личност Simple Smile
То е същото както при лекарите,всички учили и се водят лекари,но един голям процент за нищо не стават.
Има ли в момента хомеопати в България ,които да завършват хомеопатичен курс в чужбина?например в академията на Витулкас?(в книгата му пише че има такава,може и да няма Laughing)

# 616
Хомеопатията е една и принципите й всеки може да прочете в Органон.

Българското законодателство е такова, че позволява на всеки дипломиран лекар или стоматолог да практикува хомеопатия, без да е прочел и една статия на тема хомеопатия. Така тези лекари започват да раздават хомеопатични лекарства на алопатичен принцип(защо го правят? защото е модерно, заради пари и заради още нещо, което те не подозират....). Законът е така направен, че тези лекари по никой начин не са мотивирани (освен от собствената им съвест и чувство за етика и морал) да ходят да учат допълнително 4 години хомеопатия, при положение че законово им е позволено да практикуват хомеопатия веднага след като излезнат от медицинския университет. Това нормално ли е според теб? Твоят стоматолог не ти прави гинекологичните прегледи, нали? За да си стоматолог се учат едни неща, за да си гинеколог се учат други неща. Тогава защо законът позволява автоматично всеки завършил медицина (независимо какъв профил и специалност) да практикува хомеопатия без да е учил?  #Crazy Експресните 2-3 месечни курсове по хомеопатия, които карат не означава, че са учили хомеопатия. Даже сравнението, което направих е некоректно, защото медицината на белите манти и хомеопатията нямат нищо общо, те са различни дисциплини, с разлчини принципи и методология.
И тези непознаващи хомеопатията лекари започват да "лекуват" с хомеопатия.  #2gunfire И после защо "пробвахме с хомеопатия, но не стана и стигнахме до антибиотик, или до болница и т.н."???? Ами защото това което ви е прилагано не е хомеопатия.

Звучи много конспиративно, но фактът е факт - законът е такъв и той обслужва интересите на фармацевтичната индустрия. Когато хомеопатията бъде представена в негативна светлина (а повечето практикуващи хомеопатия лекари работят за тази кауза без да знаят), хората ще се разочароват, ще се откажат към нея и няма да напуснат лоното на алопатичната фармация. Интересът клати феса, а в случая интересите са икономически; става дума за милиарди долари в световен мащаб.

На опаковкитете може да пише всичко. Това, че вземаш гранули от флакон на който пише хомеопатично лекарство не означава, че провеждаш хомеопатично лечение.

За да има хомеопатично лечение, същото това хомеопатично лекарство трябва да е предписано въз основа на прилагането на хомеопатичните принципи (а лекарите няма как да ги познават, освен ако не са учили допълнително хомеопатия).

Ти постави прости въпроси.

ВЪПРОС: Дали хомеопатията може да бъде вредна за бременни?
ОТГОВОР: ДА може, ако не се практикува съгласно принципите й. Препаратите които спомена са полипрепарати, т.е представляват комбинация от няколко хомеопатични монопрепарата. В хомеопатията полипрепарат НЯМА, те са в разрез с принципите й. В хомеопатията, освен това, не се предписват схеми за прием на няколко лекарства едновременно.

ВЪПРОС: Може ли да пия профилактично инфлуцид?
ОТГОВОР: Първо Инфлулцид е полипрепарат, т.е не е истинско хомеопатично лекарство съгласно изискванията на принципите на хомеопатията. Второ - в хомеопатията няма такова нещо, като профилактичен прием на лекарства. Начините за профилактика в хомеопатията са други.

Такива са отговорите според класичексата хомеопатия.
Ако до този момент не си била информирана - сега вече си.
Прием на хомеопатични лекарства, предписани в разрез с принципите на хомеопатията може да носи вреди за здравето на човек.
Тъй като попита и вече си информирана, то изборът който ще направиш ще бъде информиран също, и отговорността за последствията за твоето здраве ще бъде твоя също.

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 11:31 от Lavander

# 617

От прочетеното дотук разбирам защо повечето "хомеопати" не лекуват така както трябва.Да си хомеопат не е достатъчно само да завършиш курса и готово,иска се нещо друго и то се корени в самия човек,в самата личност Simple Smile
То е същото както при лекарите,всички учили и се водят лекари,но един голям процент за нищо не стават.
Има ли в момента хомеопати в България ,които да завършват хомеопатичен курс в чужбина?например в академията на Витулкас?(в книгата му пише че има такава,може и да няма Laughing)

Има бе, Петър Найденов е учил при Витулкас пък въпреки това е главен дистрибутор на Аквасорс и раздава водорасли и коластри на корем  #2gunfire....Дора Пачова и тя е в кюпа....и к'во правим сега ???  #Crazy Излиза, че уж учили при Витулкас, а пък продължават да практикуват в разрез с принципите на хомеопатията.

Издадено от Ханеман (сигурно 105 пъти вече го пишем това, а ти нико си стара в темите и би трябвало да знаеш):
1/ Органон 2/ Хроничните болести 3/ Малки бележки 4/ Материя медика пура. На български е преведен само Органон и то преводът е доста кофти...

# 618
Lavander те лекарите по принцип си мислят, че хомеопатичните лекарства са като бонбонки, ако имат действие си е чисто съвпадение и ги изписват понеже ги смятат за безвредни. Много малко лекари знаят изобщо какво представлява всъщност хомеопатията и какви са принципите й. Моята педитърка ми препоръчваше и изписваше комбинирани препарати и като споменах веднъж че ползваме монопрепарати, тя ми каза, че били много силни и вредни. Пък явно не е прочела че Хомеовокса е съчетание от няколко монопрепарата. Та тъй смятат повечето  Laughing

# 619
Те така смят, защото не са мотивирани да смятат по друг начин.
Не осъзнават необходимостта да учат. Нали са учили 6 години медицина и после още 3 за специалност. Защо да учат още 4 хомеопатия, като съществуващият закон им развързва ръцете?
Имайте предвид, че освен да учат медицинските специалности в тези университети поведението на преподавателите е такова, че "надъхват" студентите и им втълпяват едно особено усещане, че всичко знаят и всичко могат и че само те разбират. И после същите тези дипломирани лекари, след 9 години време инвестиция в себе си, да обърнат палачинката и да започнат да мислят хомеопатично ?  Shocked Grinning

# 620
Така е за съжаление. Според мен обаче дори да променят закона лекарите няма да започнат да учат хомеопатия/ или ще са единици/ просто защото им е втълпено, че лекарствата са най- доброто за човека, пък хомеопатичните лекарства не лекуват изобщо  Peace

# 621
Абе те нека напишат в закона, че за да практикуваш хомеопатия трябва да имаш завършено обучение по хомеопатия, пък да видим тогава  Grinning Не искам много, нали? Само искам този, който ме лекува да е квалифициран по това с което ме лекува. Но България е бананова република и още дълго време ще бъде такава. А в банановите републики и обществото е бананово....

# 622
  • Пловдив

Има бе, Петър Найденов е учил при Витулкас пък въпреки това е главен дистрибутор на Аквасорс и раздава водорасли и коластри на корем  #2gunfire....Дора Пачова и тя е в кюпа....и к'во правим сега ???  #Crazy Излиза, че уж учили при Витулкас, а пък продължават да практикуват в разрез с принципите на хомеопатията.

Издадено от Ханеман (сигурно 105 пъти вече го пишем това, а ти нико си стара в темите и би трябвало да знаеш):
1/ Органон 2/ Хроничните болести 3/ Малки бележки 4/ Материя медика пура. На български е преведен само Органон и то преводът е доста кофти...

аз наистина от доста време пиша тук,но преди изобщо не ме интересуваше литература по въпроса и не съм обръщала внимание.иначе на английски ли са другите му книги?този пуст английски толкова години го учих и не го научих,това е толкова голяма бариера ,да искаш да прочетеш нещо,а да не можеш Grinning,кои книги преведени на български би ми препоръчала да прочета?няма да тръгна да  практикувам Laughing,далече съм от това,просто имам желание в момента да чета,и то голямо,и искам да го  оползотворя.

# 623
Здравейте,
искам да попитам как да давам гранулките на малкия ми син, който е на година и 3 месеца и отказва да ги приема. Плюе ги, както и да се опитвам да ги пъхам в устата. Да ги разтварям ли във вода? newsm78

Благодаря предварително!  bouquet

# 624
Здравейте,
искам да попитам как да давам гранулките на малкия ми син, който е на година и 3 месеца и отказва да ги приема. Плюе ги, както и да се опитвам да ги пъхам в устата. Да ги разтварям ли във вода? newsm78

Благодаря предварително!  bouquet
В тия препарати пише за деца под година да се разтварят във вода, ти може да го задавиш иначе, въпреки,че са много малки, но и той е много малък.
Lavander , повечето от тия неща, които си написа ги знам. Чела съм книги на д-р Михайлов. Принципно съм против самолечение и исамоизписване на лекове. Но не знаех,че многоспектърните не се приемат сериозно от хомеопатите. От къде да знам,че не мога да се доверя на листовката? От др. страна то и на парацетамола на рекламата казват,че бил безвреден за бременни, ноо... Благодаря , че си направи труда да ми пуснеш инфо.  bouquet

# 625
gundie, на мен точно аптекарка ми каза да му ги пъхам в устичката, но и аз се зачудих дали ще стане. Ще ги разтварям във вода Peace

И още един въпрос, че забравих - в момента малкия пие Зиртек, трябва ли да премине лечението със Зиртек (1 седмица още) за да почна с хомеопатичните, или мога паралелно да почна с тях?

# 626
  • Пловдив
А ако има връщане на симптомите от началото на болестта,какво значи???Сега е напр.4-ти ден,а се връщат от 2-рия ден Rolling Eyes

# 627
gundie, на мен точно аптекарка ми каза да му ги пъхам в устичката, но и аз се зачудих дали ще стане. Ще ги разтварям във вода Peace

И още един въпрос, че забравих - в момента малкия пие Зиртек, трябва ли да премине лечението със Зиртек (1 седмица още) за да почна с хомеопатичните, или мога паралелно да почна с тях?
един и същи доктор ли е изписал зиртек и хом.
 ooooh!

# 628
Лекувам сина ми на 1 год. и 7 месец от месец ноември 2011 с хомеопатия,водя го при класически хомеопат.През месец декември 2011г. се разболя-два дни имаше температура като по съвет на лекарката не давах нищо за температура(само в много краен случай свещички). Болестта започна със бистър секрет от носа и за ден премина в температура,а в последствие и в кашлица.
Хомеопата определи конституционално лекарство за сина ми lac leoninum. Докато кашляше няколко дни давахме само от него. После след седмица нослето му спря ,гърлото вече не беше червено, но кашлицата си остана- влажна и с храчки. После ни даде друго лекарство в ниска потенция за "доизчистване на случая", както самия хомеопат каза, но и това не помогна. През цялото време съм го водила и на друг лекар, за да му слушат дробовете, и той казваше,че му няма нищо,само тази кашлица, без червено гърло. Сменихме лекарството при хомеопата с трето, но кашлицата пак остана. Като казвам кашлица имам в предвид покашляния по-често вечер, но малко на брой и много рядко.Така с кашляне я карахме декември и целия януари 2012г. Преди няколко дни кашлицата доста се засили детето започна да кашля в съня си и хомеопата ми изписа 1 гранула туберкулин сутрин и една гранула някаква есенция вечер. Кашлицата от раз значително намаля, но на 26 януари детето пак вдигна темп- от сутринта до вечерта е бил с висока температура. Това което ме притеснява е постоянната кашлица вече два месеца-влажна и с храчки. Пропуснах да кажа,че преди дни му направихме кръвни изследвания и отайка - всичко е в норма, също и снимка на бял дроб.През цялото това време,в което детето кашляше непрестанно сме посещавали хомеопата, като прегледа е бил от типа: детето яде има апетит и то голям,жизнено е, няма температура, няма гърло, кашлицата е влажна,което е много по-добре от сухата кашлица, отхрачваща,значи просто малкия се чисти и това чистене може да продължи по-дълго. Това донякъде с апетита и бодростта и влажната кашлица ме успокояваше.Пропуснах да кажа, че от 6 си месец до 1 год. и половина е изпил 7 антибиотика и е прекарал 1 бронхит в болница(тогава му даваха урбазон) ,така че имунитетът му наистина е разтроен и има какво да "чисти". Нормално ли е да се дава туберкулин на дете задълбочило кашлицата? Нормално ли е два месеца детето да се чисти и да си покашля влажно? СЪжалявам,че съм толковва подробна,но съм много изплашена.

# 629

един и същи доктор ли е изписал зиртек и хом.
 ooooh!

Не разбира се....
Някой по същество ще отговори ли.... Трябва ли почивка да речем между последния прием на Зиртека? Реших да не давам хомео докато не свършим Зиртека така или иначе, но ако някой се включи,благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт