Коледа 2011 - тема 4

  • 91 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
  • Мнения: 709
Щолена не го държа в хладилник, а в хладна стая. Покривам с кърпа. Твърд е, но не е ужасно твърд. Много обичам щолен. Може би рецептата трябва да си уточните или промените.

# 91
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ами уж точно... Нищо де, вместо топчета станаха кръгчета. Тъкмо ще са по-удобни за слепване.  Mr. Green Обаче на вкус са....ммммм..... няма такава вкусотия!

Малко ти е било брашното или си прекалила със содата. Аз затова не обичам да давам грамаж- всеки трябва да прецени консистенцията на тестото сам. Peace

# 92
  • Мнения: 1 243

моите щолени ги държа в хладна стая и не са ужасно твърди.. напротив - бяха мекички, а сега ми се струва че са с една суперска щоленова твърдост! изобщо имам много приятното усещане, че като за първи път съм се справила много добре, но.. късмета на начинаещия май работи в този случай!
 Blush

сега ще украсявам меденките и се чудя - ако направя основата за украсата с един плътен слой РА, за следващия ден ли да оставя доукрасяването отгоре върху него? предполагам, че е добре да е изсъхнал напълно единият слой преди да започна да слагам отгоре други неща.. нали не греша?

Tatitt, благодаря за съвета за тръскането на сладките! ще го имам предвид!

а пък за венеца на Лулу! просто нямам думи - толкова коледно настроение създава! прекрасен е!

# 93
  • Мнения: 68
Страхотни неща сте направили момичета, аз като една начинаеща сладкарка направих два щолена, меденките на Джемма и джинджифиловите сладки на Зори. Всичко се получи чудно на вкус, но първата тава с меденките се надуха и обезформиха а тестото на джинджифилките много се ронише, къде ми е грешката според вас  newsm78

# 94
  • Бургас
  • Мнения: 255
Запис  Hug

# 95
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Джемма, питах по-напред, но сигурно ни си го видяла. АКК го съхранявам увит в пекарска хартия и в найлон - добре ли е така? Да го сложа ли в хладилника или няма нужда?

# 96
  • Пловдив
  • Мнения: 786
сега ще украсявам меденките и се чудя - ако направя основата за украсата с един плътен слой РА, за следващия ден ли да оставя доукрасяването отгоре върху него? предполагам, че е добре да е изсъхнал напълно единият слой преди да започна да слагам отгоре други неща.. нали не греша?

Това и мен ме вълнува, тъй като бях предвидила всичко за тази вечер...

# 97
# 98
  • Мнения: 389
Цоп в новата тема
за колко време пристигат нещата от Ибей?

# 99
# 100
  • Мнения: 1 418
Ето едни бонбони, които са изцяло с натурални продукти.

Плодови бонбони от дюли и ябълки и малини

# 101
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Според мен плътният слой има нужда да престои поне няколко часа, дори една нощ  :peace
Цоп в новата тема
за колко време пристигат нещата от Ибей?
Зависи от продавача!  Peace

Бианка, ей това още довечера ще го "сготвя"  Rolling Eyes

Ето една полезна публикация на Ири Купенска за украсата на сладки! http://sunshineskitchen.com/almond-and-cocoa-cookies-with-royal-icing/

# 102
  • Варна
  • Мнения: 709
 Hug Благодаря за бонбоните! Започнала съм един шипков мармалад... може да си отделя и с малко дюли да спретна и аз бонбони за децата.

# 103
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Джемма, питах по-напред, но сигурно ни си го видяла. АКК го съхранявам увит в пекарска хартия и в найлон - добре ли е така? Да го сложа ли в хладилника или няма нужда?

Аз отговорих, но явно ти не си видяла. Grinning Hug Според мен е добре, аз не го завивам в найлон, но мисля няма проблем. Hug

# 104
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Радвам се, че постоянно има нови идеи! Бианка, Анук! Peace
От мен коледни мъфини:




Общи условия

Активация на акаунт